Ψηφίστηκε ο νέος νόμος!

Ψηφίστηκε ο νέος νόμος!

Γιώργος Βροντάκης
Ψηφίστηκε ο νέος νόμος!

bet365

Στη Βουλή έπειτα από έξι ώρες συνεδρίασης ψηφίστηκε επί της αρχής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα ψηφιστεί κατ' άρθρο και η διάταξη που αφορά τους ξένους επενδυτές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ψηφίστηκε ο νέος νόμος που ενδιαφέρει και τον Παναθηναϊκό, αφού πρόκειται για τους ξένους επενδυτές και αναμένεται να περάσει χωρίς κανένα απρόοπτο. Πάντως, δεν ισχύει και το ίδιο με το άρθρο 19 που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στη Βουλή σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε βουλευτές των κομμάτων, ενώ αρκετοί προειδοποίησαν ότι η FIFA θα αποβάλλει τις ελληνικές ομάδες από τις διοργανώσεις της UEFA. Πάντως ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου και δεν φάνηκε διατεθειμένος να υποχωρήσει.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (KKE και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν επί της αρχής) και η ΕΠΟ πιέζει διαρρέοντας ότι σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι αρμοδιότητες της ΕΕΑ η FIFA –που ενημερώθηκε ήδη από την ΕΠΟ - θα τιμωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκλεισμό, όλα είναι ανοιχτά και θα κριθούν σήμερα.

Το ΔΣ της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο με αποκλειστικό θέμα το νέο νόμο.

Aποσύρθηκαν, τα άρθρα 21 και 22. Έτσι η διοργάνωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ παραμένουν σε Super League και ΕΣΑΚΕ και δεν μειώνεται ο αριθμός των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα