H πλευρά των παικτών της Χαλκηδόνας

Gazzetta team
H πλευρά των παικτών της Χαλκηδόνας

bet365

Η Χαλκηδόνα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και ο ΠΣΑΚ δημοσίευσε την επιστολή εννέα παικτών της για τα τεκταινόμενα στην ομάδα.

«Μετά την από 07/12/2011 ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου της Χαλκηδόνας είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ομάδα μπάσκετ της Χαλκηδόνας.

Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές σ’ ένα θέατρο του παραλόγου, σε απίστευτα γεγονότα και σε κατηγορίες που είναι αναληθείς, θρασύτατες και υβριστικές.

Καταρχήν μέσα στους 9 αθλητές, που αναφέρονται στην ανακοίνωση – καταγγελία του σωματείου, θα ήθελε να προστεθεί μετά από επιθυμία του κι ένας ακόμα συναθλητής μας, ο οποίος υπηρετεί από τον Μάιο του 2011 την στρατιωτική του θητεία....

Το καλοκαίρι με σκοπό να τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας δεσμεύτηκαν σε αυτόν ότι θα του εξασφαλίσουν μετάθεση κι ότι θα τον φέρουν σε κοντινή με το σωματείο μονάδα, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τις υποχρεώσεις της ομάδας. Βέβαια, όχι μόνο δεν έπραξαν κάτι τέτοιο (που ίσως είναι και καθόλα σεβαστό, γιατί προφανώς δεν μπόρεσαν), αλλά μετά από το παιχνίδι της ομάδας μας στις 30 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Αναγέννηση Φλόγας και ενώ ο συγκεκριμένος αθλητής πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση – γεγονός πολύ φυσιολογικό αφού δεν προπονούνταν καθόλου παραμένοντας στην μονάδα του στην Ξάνθη – το σωματείο δια μέσου του προέδρου του κ. Ιωάννη Τσαλώνη συμπεριφέρθηκε στον αθλητή αυτόν με πολύ άσχημο τρόπο επιρρίπτοντάς του εξολοκλήρου την ευθύνη για την μη καλή αγωνιστική του παρουσία και του ανακοίνωσαν ότι είναι εκτός ομάδας λέγοντάς του παράλληλα να μην ξαναγυρίσει αν δεν μπορεί ο ίδιος να φροντίσει για τη μετάθεσή του.

Μετά από το συγκεκριμένο αυτό παιχνίδι και το ανωτέρω συμβάν με τον συναθλητή μας, πολύ περισσότερο μετά από τους αγώνες της ομάδας μας κάθε Κυριακή, άρχισε μια καθημερινή εχθρική συμπεριφορά εναντίον μας. Μια εχθρική συμπεριφορά, που είχε ξεκινήσει σιγά σιγά να εκδηλώνεται από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική μετά από την τότε ήττα μας. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του σωματείου δημιουργούσαν εχθρικό κλίμα θέλοντας να διώξουν παίκτες και ειδικά δύο συγκεκριμένους συμπαίκτες μας, όπου μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις παικτών και του προπονητή μας κάθε εβδομάδα το ανέβαλαν. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν, όταν στο ανωτέρω παιχνίδι μετά από την ήττα της ομάδας μας μπήκε στα αποδυτήρια ο κ. Ιωάννης Τσαλώνης και αφού έβρισε με ακατονόμαστες φράσεις και πολύ προκλητικές ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούμε μόνο εάν κάνουμε 3 νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα. Τελικά, μετά τον εξαναγκασμό σε φυγή των 2 συμπαικτών μας η ομάδα όχι μόνο ήταν ελλιπής, αλλά δεχόταν συνεχώς και επικρίσεις.

Στις 23 Νοεμβρίου λοιπόν κι αφού καθημερινά η ομάδα ήταν άψογη στις υποχρεώσεις της – μάλιστα έκανε και έξτρα πρωινές προπονήσεις με τη βοήθεια του κόουτς Χρ. Κωνσταντινίδη και με πρωτοβουλία των παικτών – ζητήσαμε συνάντηση με τη διοίκηση προκειμένου να έρθουμε σε μια άκρως φιλική συζήτηση με τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του σωματείου. Σε αυτήν αναφέραμε πως η κατάστασή μας είναι τραγική, πως υπάρχουν παίκτες με οικογένειες και παιδιά και πως πρέπει να βρούμε άμεσα μια λύση, γιατί πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αφού δεν υπάρχουν σε πολλούς ούτε τα απαραίτητα χρήματα για μετακίνηση στο σημείο συνάντησης που είχαμε για να πηγαίνουμε στην προπόνηση (4,5 ώρες απασχόλησης συμπεριλαμβανομένου και της απόστασης 45 περίπου χιλιομέτρων). Επειδή δεν διαβλεπόταν καμία λύση, αφού δεν πήρε καμία πρωτοβουλία ο πρόεδρος ούτε καν υπόσχεση έδωσε για μελλοντική μερική καταβολή δεδουλευμένων, εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στο προσεχές παιχνίδι στην Αθήνα αν άμεσα δεν δοθεί λύση. Αντίθετα, η απίστευτη απάντηση που μας έδωσε ήταν πως θα τον διευκολύναμε κι αυτόν αν το κάναμε αυτό, πως από την τσέπη του δεν πρόκειται να βγάλει χρήματα να πληρώσει από τώρα και στο εξής και πως αν θα πάρει από την πολιτεία, το δήμο και τους λοιπούς κρατικούς φορείς τότε μόνο θα πληρωθούμε. Και οι 9 παίκτες λοιπόν μείναμε κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα και στην ουσία μας ωθούσε να κάνουμε πράξη αυτό που του προτείναμε. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε ανέφερε για επιχειρηματίες στο basketball & volleyball, ουδέποτε μας τόνισε ότι είναι θέμα ημερών η πληρωμή μας. Παρεπιπτόντως από τις 22 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας μέχρι τις 23 Νοεμβρίου είχαμε πληρωθεί 1 μισθό και μάλιστα σε 2 δόσεις. Αντίθετα, μας ώθησε με τη συμπεριφορά του να σταματήσουμε λέγοντάς μας πως έτσι γλυτώνει κι αυτός το μπάτζετ της χρονιάς. Αφού εμείς λοιπόν μείναμε άναυδοι με αυτή την εξέλιξη και αφού το ξανασυζητήσαμε για άλλη μια φορά οι παίκτες μεταξύ μας ανακοινώσαμε στον πρόεδρο πως σταματάμε και χωρίσαμε με αυτόν εντελώς φιλικά.

Αμέσως μετά βέβαια γίναμε μάρτυρες όλων όσων γράφτηκαν για εγκατάλειψη, για μη ανάληψη ευθύνης και για «τέτοιας ποιότητας “αθλητές”». Πραγματικά αυτό μας εξόργισε. Καταλάβαμε πως πέσαμε θύματα σε μια παγίδα και δυστυχώς εμείς δεν γνωρίζουμε από τέτοια παιχνίδια. Εμείς κ. Τσαλώνη και κ.κ. σύμβουλοι έχουμε μάθει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε, να το υπηρετούμε, να θυσιάζουμε προσωπική ζωή και οικογένειες και να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε και τις συμφωνίες που κάνουμε, χωρίς όμως να γινόμαστε πιόνια κανενός. Είναι γνωστό πως δεν είμαστε γόνοι πλουσίων οικογενειών ούτε «τα βρήκαμε» έτοιμα από τους γονείς μας για να πετάμε τόσο εύκολα χρήματα που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

Και παρά το γεγονός ότι η συμβουλή νομικών προέτρεπε να κατεβούμε στο Κυριακάτικο παιχνίδι της 27ης Νοεμβρίου και μετά να κινηθούμε νομικά, έτσι ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι από κάθε άποψη όσον αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά μας και τα δεδουλευμένα μας, αλλά και την κοινή γνώμη, εμείς αρνηθήκαμε θυσιάζοντας όλα τα δεδουλευμένα, αλλά και τα υπόλοιπα χρήματά μας χαρίζοντάς τα στο σωματείο, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τέτοιες συμπεριφορές, ύβρεις και γενικά συνθήκες που μόνο σε αθλητικούς χώρους δεν αρμόζουν. Αυτό είναι το φιλότιμο των «τέτοιας ποιότητας “αθλητών”».

Εμείς κύριοι δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοια παιχνίδια. Εμείς κύριοι είμαστε Αθλητές και θέλουμε να μας φέρονται ως Αθλητές. Ωραίο το παιχνίδι σας, αλλά δεν έπιασε!!! Η καριέρα του καθενός από εμάς, όπως και ο χαρακτήρας και το ποιόν μας είναι γνωστά σε όλους όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε και ζούμε στο χώρο του μπάσκετ.

Μπορεί να πετύχατε αυτό που θέλατε, αλλά δεν θα πετύχετε ποτέ να κερδίσετε το σεβασμό ή την αναγνώριση στο μπασκετικό γίγνεσθαι μετά απ’ όλα αυτά. Η ιστορία της Χαλκηδόνας, στην οποία έχουμε πάρει μέρος και κάποιοι από εμάς με την άνοδο πέρυσι, αμαυρώνεται με τη δική σας συμπεριφορά και όχι με την υποτιθέμενη φυγή μας, όπως ισχυρίζεστε κύριοι!

Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά αντιπαράθεση και είναι η πρώτη και τελευταία ανακοίνωση που βγάζουμε, γιατί πολύ απλά είμαστε αθλητές κι όχι σεναριογράφοι. Απλά θέλουμε να φανεί η αλήθεια! Τέλος, θα θέλαμε πραγματικά μέσα απ’ την ψυχή μας – και είναι το πιο σημαντικό όλων – να ευχαριστήσουμε για τη στήριξη όλους αυτούς τους συναθλητές, προπονητές, ακόμη και παράγοντες, που μας παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο, όπως επίσης και τον Π.Σ.Α.Κ., που με τη φωνή τους, τους νιώθουμε κοντά μας.

Τελειώνοντας, η στάση μας την 23η Νοεμβρίου του 2011, που πολλοί βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν χωρίς προηγούμενα να ακούσουν και τις δύο πλευρές και εκτέθηκαν τελικά, δεν έχει να κάνει με τα οφειλόμενα 2 μηνών του σωματείου προς εμάς.Άλλωστε στο παρελθόν υπήρξαμε απλήρωτοι πολύ περισσότερο από 2 μήνες. Το γεγονός ότι υπογράψαμε με το σωματείο στις 3 Δεκεμβρίου 2011 ότι δεν έχουμε καμία απαίτηση για τα οφειλόμενα – δεδουλευμένα μας, αποτελεί απτή απόδειξη των ανωτέρω. Η συγκεκριμένη στάση μας είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας σεβόμενοι τον εαυτό μας απέναντι στην απαράδεκτη τουλάχιστον συμπεριφορά των ανθρώπων του σωματείου.

ΣΙΑΤΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΑΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΛΟΥΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΤΟΠΑΛΗΣ ΑΜΑΡΙΛΝΤΟ ΝΤΡΙΣΙΜ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ»

 

Τελευταία Νέα