Ιτούδης: «Αν τύχει κι αντιμετωπίσω τον Ζοτς...»

Ιτούδης: «Αν τύχει κι αντιμετωπίσω τον Ζοτς...»

Γιάννης Ράμμας
Ιτούδης: «Αν τύχει κι αντιμετωπίσω τον Ζοτς...»

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης επανέλαβε την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία μίας ομάδος, ακόμη κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον «Ζοτς». «Εξαρτάται απ' το όραμα και τις φιλοδοξίες της ομάδος» τόνισε.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην τουρκική έκδοση της ιστοσελίδας eurobasket.com μεταξύ άλλων για...

...το περασμένο καλοκαίρι και τις προτάσεις να περάσει αναλάβει τα ηνία μίας ομάδος: «Σωστά, δέχτηκα μερικές προτάσεις, αλλά έπειτα 13 επιτυχημένα χρόνια στον Παναθηναϊκό δεν εγινε η κατάλληλη προσεγγιση και δε δέχτηκα. Για να μιλήσουμε ανοιχτά, δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά θέμα οράματος και πλάνου. Γνωρίζετε, ότι, όταν μία ομαδα μου παρουσιάσει μία πρόταση, τους ρωτάω για τις προσδοκίες τους και στόχους τους. Εάν υπάρξει "χημεία", αρχίζουμε μαζί τη συνεργασία».

...τις σκέψεις του να καθοδηγήσει μία ομάδα και την πιθανότητα να βρει απέναντί του τον Ζέλικο Ομπράντοβις: «Ναι, έχω σχέδια να γίνω πρώτος προπονητής, αλλά, όπως είπα, εξαρτάται απ' το όραμα και τις φιλοδοξίες της ομάδος. Αν τύχει κι αντιμετωπίσω τον Ζέλικο, θα πρόκειται για μία ξεχωριστική εμπειρία, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πριν και μετά θα βγούμε για φαγητό, θα συζητήσουμε. Όπως γνωρίζετε, ο Ζέλικο είναι κουμπάρος μου κι η σχέση μας βασίζεται σε γερά θεμέλια»

...τα συνταγή της επιτυχίας, όπως την έζησε στον Παναθηναϊκό: «Χρειάζεται αφοσίωση, γνώση, πίστη, πλάνο, οργάνωση και συνεργασία. Όλα αυτά, συν σκληρή δουλειά με τους παίκτες σου και το υπόλοιπο επιτελείο. Το βασικό πράγμα το καλοκαίρι, αφότου συναντηθείς με τη διοίκηση και θέσετε τους στόχους, είναι να χτίσεις μία νικήτρια ομάδα. Μία ανταγωνιστική ομάδα. Μία ομάδα με παίκτες με στόχους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό. Έπειτα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες επίσης πρέπει να προσμετρήσεις».

...το πώς οραματίζεται την ιδανική ομάδα: «Με όσες ομάδες συνεργάστηκα ήμασταν μαζί επί ώρες στο παρκέ, ήταν οι ιδανικές ομάδες, με τους ιδανικούς παίκτες. Είχα την τιμή να συνεργαστώ με πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες».

...τις τύχες των τουρκικών ομάδων, οι οποίες επενδύουν όλο και περισσότερα χρήματα: «Γνωρίζω πως η νοοτροπία του τουρκικού λαού είναι όπως αυτή στη χώρα μου και θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Δεν τους κατηγορώ, επειδή αυτού του είδους η πίεση σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος. Προφανώς η πρόκριση στο Final Four δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα δεν προκρίνονται μόνο όσες ομάδες επένδυσαν περισσότερα χρήματα ή είναι φαβορί».

 

Τελευταία Νέα