Υπερκόπωση και τέλος εποχής!

Υπερκόπωση και τέλος εποχής!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Υπερκόπωση και τέλος εποχής!

bet365

Ο Βασίλης Γαλούπης γράφει στο blog του για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και το τέλος μιας εποχής.

Δεν ξέρω αν είναι βιαστικό αυτό που θα πω, αλλά έχω την αίσθηση ότι την πήρε την στροφή η Μπάρτσα. Έφτασε πριν μερικά χρόνια στο βουνό, στο ψηλότερο σημείο…, έκατσε για πολύ καιρό, απόλαυσε και χόρτασε φρέσκο αέρα, όμως κάποια στιγμή μπούκωσαν τα πνευμόνια της. Και πρέπει σιγά – σιγά να ξεκινήσει να κατεβαίνει! Να προσγειωθεί στα γήινα!

Τα’ φτυσε η Μπαρτσελόνα. Εξάντλησε τις βιολογικές της αντοχές. Πώς το λένε; «Άδειασε», ρε παιδί μου. Έκανε πρωταθλητισμό διαρκείας για τόσες σεζόν και το κοντέρ τερμάτισε. Και πολύ άντεξε!

Άρχισε να καίει λάδια!

Βεβαίως και απόψε θα μπορούσε να προκριθεί. Δοκάρια, πέναλτι, κάποια ευκαιρίες, 22 τελικές έναντι 7 της Τσέλσι, 73% - 27% κατοχή, 660 πάσες ενώ οι Άγγλοι μόνο 117.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν είχε κουράγια. Φαινόταν! Δεν γυάλιζε πια το μάτι του Τσάβι, του Ινιέστα, του Μέσι. Το τρίγωνο του διαβόλου σα να θόλωσε, σα να μπούχτισε, σα να θέλει πλέον όχι μια, αλλά πολλές ανάσες! Εξατμιζόταν η έκρηξη λεπτό με το λεπτό. Και η κόπωση δεν ήταν μόνο στα πόδια, αλλά κι εγκεφαλική.

Την έκαψε όλη την βενζίνη της, λοιπόν. Το άδειασε το ρεζερβουάρ μέχρι σταγόνας και η μηχανή άρχισε να καίει λάδια! Τίποτα δεν την «πιάνει» πια, ούτε η καλύτερη… οξυγονομηχανή. Θέλει ξεκούραση…

«Στέγνωσε» ο εγκέφαλος

Τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα, λοιπόν! Μιας δοξασμένης, μιας μαγικής εποχής για την συγκεκριμένη ομάδα. Δεν είμαστε μάντεις, μακάρι να διαψευστώ…, αλλά θεωρώ δύσκολο ο Τσάβι να ξαναπάρει τα πάνω του σε τέτοιο επίπεδο όπως τον ξέραμε.

Είναι σπάνιος παίκτης ο Τσάβι, ο «εγκέφαλος» και ο «βηματοδότης» της Μπάρτσα που δίνει τον ρυθμό και που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον Μέσι. Είναι τόσο καταπονημένος, όμως, από δεκάδες ματς και ματς. Το βλέμμα του στο τέλος του αγώνα έλεγε πολλά.

Με προσανατολισμό!

Η Τσέλσι; Δεν χρειαζόταν να δούμε ένα ακόμα παιχνίδι της για να καταλάβουμε τι ψυχάρα είναι π.χ. ο Ντρογκμπά!

Έκανε μεγάλο ματς η Τσέλσι, είχε προσανατολισμό ειδικά μετά την αποβολή, κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες κι έδειχνε τσαμπουκά όσο περνούσε ο χρόνος και η Μπάρτσα λύγιζε.

Το πίστεψε και μπράβο της! Πήρε μια τεράστια πρόκριση κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας. Και αφού έφτασε μέχρι εδώ, γιατί να μην χτυπήσει στα ίσια το τρόπαιο;

Το… μάτιασμα από Μουρίνιο σε Τέρι!

Και νομίζω ότι ο Μουρίνιο θα νιώθει διπλά χαρούμενος τώρα. Τον έχει… ματιάσει ο Πορτογάλος τον Τέρι εδώ και χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι ο αμυντικός θεωρήθηκε υπεύθυνος όταν ο Ζοζέ εκδιώχθηκε από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Έτσι τουλάχιστον έλεγε τότε ο Μουρίνιο. Ότι ο Τέρι ήταν αυτός που τον ρουφιάνευε για να φύγει. Και ο Μουρίνιο τού είχε σούρει μετά τα εξ’ αμάξης.

Κι από τότε δεν έχει δει προκοπή ο – κατά τη γνώμη μου – μέτριος αυτός αμυντικός για τόσο υψηλό επίπεδο.

Το χαμένο πέναλτι στον τελικό πιο μετά, λοιπόν, η αποβολή τώρα και ο τελικός στον οποίο δεν θα παίξει απέναντι στον Μουρίνιο, αν περάσει σήμερα την Μπάγερν! Αυτό κι αν είναι μάτιασμα!

Τα χιλιόμετρα!

Με την ευκαιρία ρίξτε, έτσι πληροφοριακά…, και μια ματιά στα χιλιόμετρα των δύο ομάδων, αφού τα έχω πρόχειρα.

Μπαρτσελόνα: 90.7 χλμ.

Τσέλσι: 88.2 χλμ. (αλλά με 10 παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο!!!)

* Στο α’ ματς στο Λονδίνο είχαμε: Τσέλσι 107 χλμ. – Μπαρτσελόνα 104 χλμ.

* Την περασμένη σεζόν στο τσάμπιονς λιγκ η Μπαρτσελόνα είχε μέσο όρο 110 χλμ. ανά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.