Μα είχε κέφια ο Ντρογκμπά (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μα είχε κέφια ο Ντρογκμπά (vid)

bet365

Η Τσέλσι είχε τακτική, τύχη και σε σούπερ κατάσταση τον Τσεχ και τον Ντρογκμπά που κόντρα στην άστοχη (2 δοκάρια) Μπάρτσα μετέτρεψε τη μία ευκαιρία σε μισή πρόκριση (1-0).

Πόσες φορές δεν έχουμε παρακολουθήσει αντίστοιχο έργο; Αυτό που συνέβη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν σίγουρα ένα ποδοσφαιρικό daja vou που ήρθε για να επιβεβαιώσει πλειστάκις τον πιο διάσημο νόμο που έχει θεσπίσει το κυλιόμενο τόπι. Ετσι συνέβη λοιπόν. Η Μπαρτσελόνα έχανε τα γκολ και η Τσέλσι το έβαλε. Νικήτρια με το ελάχιστο, μα τόσο πολύτιμο 1-0 η δεύτερη που είχε όλη την τύχη του κόσμου με το μέρος της. Είχε όμως και άλλα...

Πρώτα απ' όλα σωστή τακτική! Ο Ντομινίκ Ντι Ματέο έκανε απλά, αλλά τόσο σημαντικά πράγματα και δεν σκέφτηκε το προπονητικό κόστος. Αλλωστε μόνο έτσι θα μπορούσε να κοντράρει την απείρως πιο ταλαντούχα αντίπαλο της. Ολοι πίσω και ο Ντιντιέ Ντοργκμπά να τρέχει όπως δεν έτρεξε ούτε στα νιάτα του. Χιλιόμετρα και σπριντ. Το ίδιο και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έφτασε να παίζει κάτι σαν λίμπερο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς.

Είχε όμως και τύχη που σε συνδυασμό με την εκπληκτική βραδιά του Πετρ Τσεχ τη βοήθησαν να κρατήσει το μηδέν πίσω. Οι Καταλανοί έχαναν τα άχαστα και από την πλευρά του ο Τσέχος τερματοφύλακας κατέβασε τα ρολά με πέντε μεγάλες αποκρούσεις. Τέλος είχε το πάθος του Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός επιθετικός ήταν λες και έπαιρνε ενέργεια από την εκδίκηση που κρατούσε μέσα του για τρία χρόνια. Από εκείνο τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ του 2009. Τότε που μετά το ματς ούρλιαζε πως είναι ντροπή και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για τέσσερα ματς!

Ηταν ολοφάνερο το πως περίμενε αυτό το ματς. Σκύλιασε. Πάλεψε. Επεσε και σηκώθηκε 30 φορές. Εβαλε τα πόδια του στη φωτιά και την κατάλληλη στιγμή (2ό λεπτό των καθυστερήσεων) πλάσαρε απαλά μετά την εξαιρετική 30άρα του Λάμπαρντ που έβγαλε στην κόντρα τον Ραμίρες, ο οποίος με τη σειρά του την έστειλε συστημένη στον σκόρερ. Το 1-0 ήταν εντελώς κόντρα στη ροή του ματς. Αυτό ποδοσφαιρικά ανήκε αποκλειστικά στους Μπλαουγκράνα.

Χάθηκε το μέτρημα...
Και τι δεν έκανα οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Φάσεις με το σωρό. Εχουμε και... μετράμε:
Στο 10' ο Αλέξις Σάντσες πήρε την τέλεια πάσα του Ανρές Ινιέστα και πλάσαρε με το μυτάκι πάνω από τον Τσεχ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 18' μετά από φάση διαρκείας ο Ινιέστα σούταρε, ο Τσεχ απέκρουσε και ο Φάμπρεγας δεν μπόρεσε απλά να σπρώξει τη μπάλα στην εστία.
Στο 28' και το 29' ο Τσεχ σταμάτησε τους Φάμπρεγας και Αλέξις Σάντσες.
Στο 43' ο Ασλεϊ Κόουλ πρόλαβε στο τελευταίο δευτερόλεπτο τον Φάμπρεγας, για να ακολυθήσει το γκολ του Ντρογκμπά!
Στο 51' ο Τσεχ σταμάτησε τον Αντριάνο.
Στο 57' ο Αλέξις Σάντσες αστόχησε από μισό μέτρο, στέλνοντας τη μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι.
Στο 87' η ανάποδη κεφαλιά του Πουγιόλ σταμάτησε από το εκπληκτικό πλονζόν του Τσεχ.
Και στο 3ό λεπτό των καθυστερήσεων το πολύ όμορφο δυνατό πλασέ του Πέδρο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Ηταν η πρώτη φορά που η κάμερα συνέλαβε τόσες φορές τον Γκουαρδιόλα να πιάνει το κεφάλι του!

Αυτό φυσικά συνέβη, μιας και η κατοχή της Μπαρτσελόνα ανήλθε στο εξωπραγματικό 21-79%, με τις σωστές πάσες να φτάνουν στο 93%!

Σε όλες αυτές τις ευκαιρίες η Τσέλσι είχε να παρατάξει μόλις μία καλή στιγμή. Αυτή του γκολ. Επειδή όμως αυτό είναι που μετράει, οι Λονδρέζοι έγιναν οι πρώτοι που υποχρέωσαν τη Μπάρτσα να φύγει με σκυμμένο κεφάλι σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και 14 μήνες (από το 2-1 της Αρσεναλ τον Φεβρουάριο του 2011). Ετσι οι Μπλε απέκτησαν σεβαστό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης, όπου εκεί θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα εφόδια που είχαν στο Λονδίνο και ακόμα τόσα.

Για την Τσέλσι ήταν η τέταρτη εντός έδρας νίκη επί της Μπάρτσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1 νίκη η Μπάρτσα και 1 ισοπαλία). Οσο για τον Λιονέλ Μέσι που ενίοτε έμοιαζε να προσπαθεί να τα βάλει μόνος του με όλους, δεν σκόραρε ούτε αυτή τη φορά κόντρα στους Λονδρέζους, κάτι που δεν έχει κάνει σε κανένα από τα έξι ματς απέναντι τους, ενώ ο Ντρογκμπά έφτασε τα τρία σε επτά αγώνες με τους Καταλανούς.

* Στο 24' ο Ινιέστα έκανε πλάκα στον Τιμ Κέιχιλ. Τον πέρασε τρεις φορές στην ίδια φάση, με το τελευταίο άδεισμα πάνω στη γραμμή. Εκεί ο Αγγλος αμυντικός τον σπρώχνει από πισω και υπάρχει σοβαρή υποψία πέναλτι (με το γράμμα του νόμου σίγουρα).

Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες (88' Μποσίνγκουα), Ομπι-Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραούλ Μεϊρέλες, Μάτα (74' Καλού), Ντρογκμπά

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Τσάβι (85' Κουένκα), Αλέξις Σάντσες (66' Πέδρο), Μέσι, Φάμπρεγας (78' Τιάγκο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα