Στο τέλος νικούν οι Γερμανοί! (vids+pics)

Γιώργος Καραμάνος
Στο τέλος νικούν οι Γερμανοί! (vids+pics)

bet365

Η Ρεάλ είχε το γκολ ... μαξιλαράκι και μέχρι το 90' ήταν με το ένα πόδι στον τελικό, μα ο Σούπερ Μάριο έκανε το 2-1 επιβεβαιώνοντας την διασημότερη ατάκα του Λίνεκερ!

Οταν πάνω στη λύπη του για τον αποκλεισμό στα πέναλτι για ακόμα μία φορά της Αγγλίας ο Γκάρι Λίνεκερ είχε ξεστομίσει την ατάκα του για το ποδόσφαιρο και τους Γερμανούς, σίγουρα δεν περίμενε πως αυτή θα επιβεβαιωνόταν αδιάλειπτα εις τον αιώνα τον άπαντα. Τουλάχιστον επαναλήφθηκε για ακόμα μία φορά σε τούτη τη ματσάρα. Γιατί τέτοια ήταν ο πρώτος ημιτελικός της Μπάγερν με τη Ρεάλ.

"Για την επαλήθευση του Λίνεκερ φρόντισε ο Μάριο Γκόμες ή για τους φίλους Σούπερ Μάριο. Βέβαια ας είναι καλά και ο Φίλιπ Λαμ. Με τη συμπλήρωση του 90ού λεπτού ο Γερμανός δεξιός μπακ ανέβηκε, έκανε πλάκα στον Μαρσέλο και έβγαλε φανταστική συρτή σέντρα στη μικρή περιοχή της Ρεάλ. Εκεί πετάχτηκε ο Γκόμες που ωστόσο δεν βρήκε τη μπάλα με την πρώτη προβολή. Ευτυχώς όμως για αυτόν και τη Μπάγερν το πίσω πόδι του που σερνόταν έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα του Ικερ Κασίγιας και απογείωσε την ελπίδα της ομάδας του για την μεγάλη επιστροφή στο σπίτι για τον τελικό.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις. Αν και αυτό οφείλεται περισσότερο στους γηπεδούχους που έπαιξαν στα ίσια- και κάτι παραπάνω- την μεγάλη αντίπαλο τους. Ελα όμως που τελικά η Βασίλισσα πράγματι βραχυκυκλώνει στο Μόναχο. Πως αλλιώς να αιτιολογηθεί ότι σε «Ολυμπιακό Στάδιο» και «Αλιάνζ Αρένα» οι Μερένγκες μετρούν πλέον εννέα ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Η Μπάγερν άλλωστε είναι και η μοναδική ομάδα στον κόσμο που διατηρεί θετικό συντελεστή στα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ, μετρώντας συνολικά 11 νίκες σε 19 συναντήσεις.

Ας πάμε όμως στο παιχνίδι αυτό καθ' αυτό. Οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση και ο Καρίμ Μπενζεμά (7') είδε τον Μάνουελ Νόιερ να του λέει το πρώτο όχι. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν πραγματικά σε καταπληκτική βραδιά και ο κορυφαίος για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο. Στο 17 όμως στην πρώτη καλή στιγμή των Βαυαρών, ήρθε και το 1-0. μετά από κόρνερ και αναμπουμπούλα στην περιοχή των Ισπανών, ο απίστευτος σε όλο το παιχνίδι Φρανκ Ριμπερί με συρτό δυνατό σουτ έκανε την καλή αρχή (οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Λουίζ Γκουστάβο που ήταν σε τέτοια θέση. Ναι μεν δεν ακούμπησε τη μπάλα, αλλά σήκωσε τα πόδια του για να περάσει η μπάλα).



Στο 28' ο Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ είδε το διαγώνιο σουτ να ξύνει το αριστερό δοκάρι, με τη Ρεάλ απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τουλάχιστον μέχρι το 53' οι Μαδριλένοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι πραγματικά εξαφανισμένος και τους Ριμπερί, Λουίζ Γκουστάβο, Αλάμπα και Τόνι Κρόος να κάνουν ό,τι θέλουν. Τότε όμως εμφανίστηκε ο Μπενζεμά και το μεγάλο όπλο της Ρεάλ: οι αντεπιθέσεις.

Ο Γάλλος ξεδίπλωσε τέλεια την αντεπίθεση. Εσπασε αριστερά τη μπάλα και έβγαλε τετ α τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε το πιο άθλιο πλασέ της καριέρας του. Ο Νόιερ απέκρουσ, αλλά η μπάλα δεν έμεινε στην αγκαλιά του. Ο επερχόμενος Οζίλ την έσπασε δεξιά στον Μπενζεμά, ο οποίος ξαναβρήκε διαγώνια αριστερά τον Ρονάλντο. Τουλάχιστον τούτη τη φορά ο Πορτογάλος λειτούργησε σωστά και με πεσμένο τον Νόιερ έδωσε έτοιμο γκολ από το μισό μέτρο στον Οζίλ.

Ο Γιουπ Χάινκες δεν είχε πλέον άλλη επιλογή. Εριξε στο ματς τον Τόμας Μίλερ αντί του μέτριου Σβάινσταϊγκερ και οι παίκτες της Μπάγερν σκύλιασαν. Οι Βαυαροί αντί να απογοητευτούν, αύξησαν ακόμα πιο πολύ την πίεση τους. Η Ρεάλ όμως έδειχνε να αντέχει αν και δεν μπορούσε να κάνει φάση ούτε κατά διάνοια. Τότε ήταν που ανέβασε στροφές ο Γκόμες. Στο 70' έχασε απίστευτη ευκαιρία από μισό μέτρο και στο 73' η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Για να φτάσουμε λοιπόν στο 90' και τα όσα περιγράψαμε στην αρχή.

Χάρη σε αυτό το γκολ η Μπάγερν ελπίζει. Και η γενικότερη εικόνα της δίνει την εντύπωση πως στον επαναληπτικό το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση... κατηφορικό. Και η Ρεάλ βέβαια ναι μεν έφυγε ηττημένη, μα το δικό της γκολ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως... μαξιλαράκι, μιας και ακόμα και με 1-0 περνάει εκείνη. Υπομονή. Την άλλη Τετάρτη, κοντά στα μεσάνυχτα θα ξέρουμε...

* Στις καθυστερήσεις έπρεπε να αποβληθεί ο Μαρσέλο για αυτό το απαράδεκτο μαρκάρισμα στον Μίλερ!

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ (60' Μίλερ), Κρόος, Γκόμες

Ρεάλ: Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Οζίλ (68' Μαρσέλο), Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (79' Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (83' Ιγουαΐν)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα