Μάχη με... παρελθόν στο Μόναχο! (vids)

Θάνος Σαρρής
Μάχη με... παρελθόν στο Μόναχο! (vids)

bet365

Δύο ομάδες με ένδοξο παρελθόν, η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης, τίθενται αντιμέτωπες στο Μόναχο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, Mega), σε ένα από τα... clasico της διοργάνωσης!

Βαυαροί εναντίον Μαδριλένων, ένα ζευγάρι που... προσφέρεται για κλασικές νύχτες Τσάμπιονς Λιγκ! Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολλές συγκινήσεις στα τέλη της δεκαετίας του `90 και στις αρχές του `00, όπου μεσουρανούσαν στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Από το 1998 μέχρι το 2002 κατέκτησαν τρεις φορές το τρόπαιο ενώ αποτελούσαν από την αρχή του θεσμού φαβορί, έχοντας και ανάλογες πορείες, ενώ οι μεταξύ τους μάχες ήταν πάντα αμφίρροπες. Ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης των Γκαλάκτικος τα έβρισκε σκούρα απέναντι στους Βαυαρούς, όπου σε 12 ματς με τους Μερένγκες από το 1999 και μετά, έχουν βγει νικητές επτά φορές.

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο ματς Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης; Παίξτο σε απόδοση 1.60 στην bet-at-home

Head to head

Ομάδες

Μπάγερν Μονάχου

Ρεάλ Μαδρίτης

Νίκες

10

6

Ήττες

6

10

Ισοπαλίες

2

2

Γκολ υπέρ

30

23

Γκολ κατά

23

30

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σεζόν 2006-07, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε να «καθαρίζει» με 3-1 την πρόκριση από το πρώτο ματς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τη φάση των «16», αλλά ένα γκολ του Φαν Μπόμελ στο τέλος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στον επαναληπτικό, ο Μακάι σκόραρε μετά από μόλις 10.2 δευτερόλεπτα, η Μπάγερν κράτησε το σκορ και πήρε την πρόκριση!

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά πεσμένες στην Ευρώπη, με την Μπάγερν να είχε οκτώ χρόνια να φτάσει πέρα από τα προημιτελικά και την Ρεάλ να έχει μέσα στην προηγούμενη δεκαετία έξι χρόνια χωρίς να περάσει τους «8»! Συνολικά, σε ημιτελική φάση έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, με την Μπάγερν να μετρά τρεις προκρίσεις (1976, 1987, 2001) και την Ρεάλ μία (2000). Ο Ίκερ Κασίγιας είναι ο μοναδικός από τις δύο ομάδες που ήταν παρών στις δύο τελευταίες «μάχες» τους για τα ημιτελικά!

Όλες οι αναμετρήσεις τους από την περίοδο 1999/2000 και μετά:

ΧΡΟΝΙΑ

ΦΑΣΗ

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ (σε 2 ματς)

1999-2000

Ημιτελικά

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

2000-01

Ημιτελικά

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

2001-02

Προημιτελικά

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 3-1

2003-04

Φάση των 16

Ρεάλ Μαδρίτης Μπάγερν Μονάχου 2-1

2006-07

Φάση των 16

Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 4-4

Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν προέρχεται από δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στη Μπουντεσλίγκα, όπου βλέπει τη...σαλατιέρα να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Ντόρτμουντ. Οπότε, το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί αυτή τη στιγμή την βασική της προτεραιότητα. Ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν παραμένει εκτός από τις 20 Ιανουαρίου λόγω κατάγματος στο μετατάρσιο, ενώ εκτός είναι και ο Μπρένο, ο οποίος δεν έχει παίξει όλη τη χρονιά λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Ο Χάινκες, στο 0-0 του Σαββάτου με την Μάιντς παρέταξε τους: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Τίμοτσουκ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ (79` Κροος), Αλάμπα (46` Ριμπερί), Όλιτς (61` Γκόμες). Ριμπερί, Γκόμες, Κροος και Γκουστάβο αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί με την Ρεάλ, με τον τεχνικό των Βαυαρών να τονίζει ότι γνωρίζει καλά την Ρεάλ και να τονίζει ότι όλοι στην ομάδα είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει και να δώσουν το παρών στον τελικό του Μονάχου.

Ρεάλ Μαδρίτης

Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σπόρτινγκ Χιχόν με 3-1, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Έφτασε τα 107 γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας από τη σεζόν 1989/90, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασα το φράγμα των 40 τερμάτων. Συνολικά, μετρά 59 φορές σε 55 ματς και αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ομάδα του Χάινκες, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν αφήσει τον Λαμ να βγάλει το...φίδι από την τρύπα, αλλά θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο με ομαδική δουλειά.

Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά αποτελούν τις μοναδικές απουσίες του Ζοσέ Μουρίνιομ αφού Μαρτσέλο και Ντι Μαρία έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Στο ματς με τη Χιχόν, οι Μαδριλένοι έπαιξαν με τους: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Σαχίν (Μπενζεμά 46`), Καγιεχόν (Ντι Μαρία 46`), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (Γκρανέρο 76`). Μπενζεμά, Αλόνσο και Ντι Μαρία, αναμένεται να επιστρέψουν στη βασική 11άδα. Ο Μουρίνιο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα του δεν αποτελεί φαβορί .

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα