Και τώρα... Μπάρτσα! (vid)

Και τώρα... Μπάρτσα! (vid)

bet365

Η Μπενφίκα το πάλεψε, έμεινε πίσω στο σκορ με πέναλτι του Λάμπαρντ στο 20' και με 10 παίκτες από το 40', ισοφάρισε στο 85' με τον Χάβι Γκαρθία, όμως ο Μεϊρέλες έστειλε την Τσέλσι στα ημιτελικά και την... Μπαρτσελόνα!

Ήταν εξ' αρχής δεδομένο ότι το μεγάλο φαβορί μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα ήταν η Τσέλσι, όμως οι Πορτογάλοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο με σκοπό να κάνουν την έκπληξη, καθώς είχαν σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια τους φέτος στο Champions League. To 200ό ευρωπαϊκό τους παιχνίδι δεν πήγε όπως το ήθελαν, όμως κοίταξαν τους μπλε στα... μάτια και αποχαιρέτισαν με ψηλά το κεφάλι, αξίζοντας σαφώς περισσότερα.

Πέναλτι και αποβολή
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μάτα να βρίσκει δίχτυα στο 12', όμως το γκολ του Ισπανού μετά την ασίστ του Καλού ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει δυνατά και με επιθετική διάθεση, είχαν κατοχή που στο 20λεπτο έφτασε στο 55% υπέρ τους, όμως από τη μία δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Τσεχ και από την άλλη στο 20' ο Χάβι Γκαρθία έπεσε άγαρμπα πάνω στον Κόουλ, δεν πήγε για την μπάλα, και ο Σκόμινα έδωσε το πέναλτι. Ο Λάμπαρντ λίγο αργότερα δεν αστόχησε, πέτυχε το 22ο του γκολ στο Champions League στην 550ή του εμφάνιση με την Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις και έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους!

Οι Λουζιτανοί έπαιζαν με πάθος, με τον Αϊμάρ να προκαλεί πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Τσέλσι, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ. Στο 29' ο Καρντόσο έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Τέρι έσωσε πάνω στην γραμμή, με τον Αϊμάρ να επιχειρεί κάποια μακρινά σουτ και τον Τσεχ να είναι σταθερός. Στο 40' ο Μάξι Περέιρα έκανε δυνατό τάκλιν στον Μίκελ και ο Σκόμινα του έβγαλε δίκαια δεύτερη κίτρινη (είχε δει την πρώτη στο 19'), με την Μπενφίκα να μένει με 10 παίκτες! Οι μπλε, πάντως, δεν ανέβασαν ταχύτητα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που τους βρήκε να προηγούνται 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν απλά εκπληκτικό. Οι παίκτες του Ζεσούς δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, οι Λονδρέζοι φαίνεται ότι μία υποτίμησαν τους αντιπάλους τους και από την άλλη δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν και το παιχνίδι πήρε... φωτιά! Ο Τσεχ έβγαλε δύσκολα το εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή του Καρντόσο στο 48', πριν ο Αϊμάρ κάνει νέο μακρινό σουτ στο 49' και η μπάλα βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσέχου γκολκίπερ! Στο 50' ήταν η σειρά των μπλε να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν ο Καλού μπήκε από πλάγια στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ραμίρες δεν μπόρεσε από το... μισό μέτρο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα απέναντι στην πρώην του ομάδα! Στο 53' ο Έμερσον έβαλε την τελευταία στιγμή την προβολή στο σουτ του Τόρες, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ, ενώ στο 57' αρχικά ο Μάτα και στη συνέχεια ο Τόρες δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Άρτουρ για το 2-0.

Άγγιξε το... θαύμα!
Ο Ζεσούς είδε ότι έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του από τη μέση και μπροστά και το έκανε, βάζοντας στο παιχνίδι τους Ολιβέιρα και Τζαλό στις θέσεις των Καρντόσο και Γκαϊτάν αντίστοιχα. Στο 65' και στο 74' ο Τζαλό και στο 75' Ολιβέιρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τους Μάτα και Καλού να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την Τσέλσι ενδιάμεσα. Ο ρυθμός ήταν φρενήρης, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, όμως ήταν φανερό ότι οι γηπεδούχοι δεν πατούσαν καλά στα πόδια τους, έδειξαν σημάδια πανικού και τελικά το πλήρωσαν στο 85', όταν όλοι οι αμυντικοί... κοιμήθηκαν και ο Χάβι Γκαρθία με εκπληκτικό άλμα στην μικρή περιοχή νίκησε τον Τσεχ για το 1-1! Η Μπενφίκα, πλέον, ήθελε μόνο ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση και ο Ζεσούς έδωσε την εντολή να ανέβουν όλοι. Οι Λουζιτανοί έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, με τον Ολιβέιρα να μην έχει καθαρό μυαλό στο 88' και να στέλνει την μπάλα άουτ. Με τους Πορτογάλους στην επίθεση, μία μόλις αντεπίθεση ήταν ικανή να κρίνει το παιχνίδι και την πρόκριση, με τον Μεϊρέλες να παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο, να κάνει την κούρσα και με εντυπωσιακό τελείωμα να νικάει τον Άρτουρ στο 2' των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1! Έτσι, η Τσέλσι θα δώσει το παρών σε ημιτελικό του Champions League για 6η φορά στα τελευταία 9 χρόνια, επίδοση που μόνο οι μπλε και η Μπαρτσελόνα, που θα βρουν απέναντί τους, έχουν καταφέρει...

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (60' Κέιχιλ), Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μάτα (79' Μεϊρέλες), Καλού, Τόρες (Τόρες).

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Άρτουρ, Κανπντεβίλα, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Μάξι Περέιρα, Μάτιτς, Βίτσελ, Γκαϊτάν (61' Τζαλό), Αϊμάρ, Μπρούνο Σέζαρ (72' Ροντρίγκο), Καρντόσο (Ολιβέιρα).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα