Eίνα πολλά τα παράπονα Mπάρτσα... (vids)

Eίνα πολλά τα παράπονα Mπάρτσα... (vids)

Gazzetta team
Eίνα πολλά τα παράπονα Mπάρτσα... (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρό που παίζει, αλλά δέχεται και έντονη κριτική ότι η διαιτησία την... σπρώχνει! Το gazzetta.gr καταγράφει περιστατικά που φωνάζουν οι αντίπαλοι της Μπάρτσα, με αφορμή το χθεσινό ματς με τη Μίλαν!

Τα παράπονα για την εύνοια των Καταλανών από τη διαιτησία επανήλθαν, μετά τα δύο πέναλτι που κέρδισε η Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τη Μίλαν. Οι... πολέμιοι της ομάδας του Γκουαρδιόλα τονίζουν ότι σε κάθε πορεία της τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση υπάρχει και ένας έντονα παραπονεμένος, ενώ πολλά είναι τα παράπονα και από πλευράς Μαδριλένων για την Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα προσφέρεται σε απόδοση 1.85 στην vistabet

Ένα περιστατικό που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ήταν η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ το 2010, όπου ο διαιτητής Τεχέιρα έβγαλε δύο φορές κίτρινη κάρτα, αλλά... ξέχασε την κόκκινη!

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Τσάβι στην αναμέτρηση με την Εσπανιόλ την ίδια χρονιά, καθώς και τα παράπονα της Ρεκρεατίβο στην αναμέτρησή της με τους Καταλανούς, όπου διαμαρτυρόταν για ακυρωθέν γκολ και για πέναλτι που δεν της δόθηκε, έδωσε το πάτημα στο «realmadridweb» να βγει με τίτλο στο κύριο άρθρο τoυ: «Οι διαιτητές βοηθούν την Μπαρτσελόνα» και να τονίσει ότι παρότι το πρωτάθλημα του 2008-09 το πήρε δίκαια, από τότε έχει αρχίσει ένα... πολύ δυνατό σπρώξιμο από τη διαιτησία. Στάθηκαν και σε φάσεις της περσινής χρονιάς, όπως το ματς της Μπάρτσα με την Μαγιόρκα, στο οποίο οι νησιώτες είχαν αρκετά παράπονα, αλλά τόνισε ότι φέτος... το κακό έχει παραγίνει.

Από το 2008/09, πάντως τα παράπονα είναι αρκετά. Στο ματς με την Τσέλσι οι Λονδρέζοι είχαν ζητήσει τρία πέναλτι, ένα εκ των οποίων ήταν για χέρι του Πικέ. Ο Οβρεμπό δεν έδωσε κανένα, ενώ απέβαλε και παίκτη. Την επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η σειρά της Ίντερ να έχει... παράπονα, αφού ο Ντε Μπλέκερε είχε αποβάλλει τον Μότα μόλις στο 28' της αναμέτρησης, με την... θεατρική πτώση του Μπούσκετς που ήταν στη φάση, να «σπρώχνει» τον διαιτητή προς αυτή την απόφαση. Το 2010/11, τα παράπονα είχαν ξανά έδρα το Λονδίνο, αλλά αυτή τη φορά... θύμα ένιωθε η Άρσεναλ!

Ο Φαν Πέρσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή σούταρε ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει, αλλά όπως φάνηκε δεν είχε ακούσει το σφύριγμα. Παρόλα αυτά, αποβλήθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα! Μετά την αποβολή του, η Μπάρτσα πέτυχε δύο γκολ. Την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη, οι Μπλαουγκράνα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο διαιτητής Βόλφγκαν Σταρκ απέβαλε τον Πέπε, με τον ίδιο -και τους ανθρώπους της Ρεάλ- να ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν άγγιξε τον Άλβες. Γενικώς η Ρεάλ, κυρίως πέρσι, έχει πολλά παράπονα, με τον Μουρίνιο να τονίζει ότι δεν της δινόταν ποτέ η δυνατότητα να τελειώσει ένα ματς με 11 παίκτες μέσα στο γήπεδο!

Με δήλωσή του τον Ιανουάριο του 2012 ο Τσάβι Ερνάντες είχε παραδεχθεί ότι στο παρελθόν η ομάδα του είχε βοηθηθεί από τη διαιτησία, με αφορμή κάποια παράπονά της για φετινά ματς: «Δεν θέλουμε να διαμαρτυρόμαστε. Άλλα χρόνια μας έχουν βοηθήσει, το παραδεχόμαστε. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια περιστατικά». Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της ομάδας, Αλφόνς Γκοντάλ, είχε παραδεχθεί μέσα στο Μάρτιο ότι «οι καλές σχέσεις μας με τους διαιτητές μας έχουν βοηθήσει στο παρελθόν». Τα group στο facebook, καθώς και τα... ερασιτεχνικά video στο youtube που προσπαθούν να δείξουν ότι οι διατητές... χαϊδεύουν την Μπάρτσα είναι πολλά! Από την άλλη, είναι αρκετοί οι φίλοι των Καταλανών που προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες. Και η μάχη συνεχίζεται!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα