Προβάδισμα με Σιρόκοβ για Ζενίτ (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Προβάδισμα με Σιρόκοβ για Ζενίτ (vid)

bet365

Με τον Σιρόκοβ να πετυχαίνει δύο γκολ, η Ζενίτ επιβλήθηκε δίκαια της Μπενφίκα 3-2 στο «Πετρόφσκι» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η γεμάτη απουσίες Ζενίτ υποδέχθηκε την Μπενφίκα στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «16» του Champions League. Οι Ρώσοι παρατάχθηκαν με περισσότερους Πορτογάλους στην ενδεκάδα από τους φιλοξενούμενους (!), καθώς οι «αετοί» δεν είχαν ούτε έναν, ενώ για την Ζενίτ ξεκίνησε ο Μπρούνο Άλβες.

Η Ζενίτ δεν είχε χάσει ποτέ στο «Πετρόφσκι» από πορτογαλική ομάδα και η παράδοση διατηρήθηκε με τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι να κάνουν την ανατροπή, να φτάνουν στη νίκη 2-1 και να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και τους Λουζιτανούς να φτάνουν στο γκολ μόλις στο 20'. Ο Καρντόσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζεβνόβ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Μάξι Περέιρα από κοντά άνοιξε το σκορ για το 1-0. Η Μπενφίκα είχε χάσει μόλις 1 από τα τελευταία 24 παιχνίδια της στο Champions League, που βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως σήμερα τα έκανε δύο...

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση στη συνέχεια, έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Κερζακόβ και στο 27' έφτασαν στην ισοφάριση με πολύ ωραίο τελείωμα του Σιρόκοβ. Οι Ρώσοι πίεσαν και άλλο μετά το γκολ, είχαν την κατοχή, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να απειλούν, με τον Γκαϊτάν να φτάνει κοντά στο γκολ στο 57' και τον Μπιστρόβ στο 68'. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρώσος μέσος, όμως, το έκανε ο Σεργκέι Σέμακ, που πέρασε στο παιχνίδι στο ημίχρονο, λίγο αργότερα. Οι παίκτες της Ζενίτ συνδυάστηκαν άψογα, ο Κερζακόβ έδωσε με τακουνάκι την μπάλα στον Μπιστόβ, εκείνος με τη μία στον Σέμακ και ο τελευταίος με νέο τακουνάκι νίκησε τον Αρτούρ για το 2-1!

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει όταν το παιχνίδι έφτασε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως ακόμη ένα λάθος του Ζεβνόβ στο 87' έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να φέρει από κοντά και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του Παραγουανού στο Champions League, που αποτελεί και επίδοση ρεκόρ για την Μπενφίκα. Ο Σιρόκοβ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς στο 88' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μάξι Περέιρα για να κάνει το τελικό 3-2, να φτάσει τα 5 γκολ στη φετινή διοργάνωση και να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση Ρώσου ποδοσφαιριστή, που είχαν ο Βαλερί Κάρπιν από τη σεζόν 1993/94 και ο Γιούρι Νικοφόροβ από τη σεζόν 1995/96! Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ζενίτ έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεβνόβ, Ανιουκόβ, Μπρούνο Άλβες, Λόμπαρτς, Χούμποτσαν, Φαϊζούλιν (89' Ροσίνα), Ζιριάνοβ (46' Σέμακ), Σιρόκοβ, Ντενίσοβ, Κανούνικοβ (66' Μπιστρόβ), Κερζακόβ.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Έμερσον, Γκαράι, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Βίτσελ, Μάτιτς, Μπρούνο Σέζαρ (76' Νολίτο), Γκαϊτάν (90' Μιγκέλ Βίτορ), Ροντρίγο (30' Αϊμάρ), Καρντόσο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα