Το... μάτι και το στοίχημα! (pics+vid)

Θάνος Σαρρής
Το... μάτι και το στοίχημα! (pics+vid)

bet365

Σάλο προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν τον Βίντα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να κλείνει το μάτι στον Γκομίς αλλά και να παίζει στοίχημα! Φουντώνουν τα σενάρια σε όλη την Ευρώπη για το ματς με τη Λιόν!

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην Κροατία και προκάλεσε...αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Άμστερνταμ! Ο αμυντικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντομαγκόι Βίντα κλείνει το μάτι στον Γκομίς μετά την επίτευξη του πέμπτου γκολ της Λιόν στο 1-7 επί της Ντιναμό και οι ψίθυροι... πολλαπλασιάστηκαν! Σε κροατικό φόρουμ διέρρευσαν μάλιστα φωτογραφίες του Βίντα να παίζει στοίχημα σε πρακτορείο και να κοιτάει ύποπτα αριστερά και δεξιά βγαίνοντας. Δεν ήθελαν και πολύ Κροάτες και Ολλανδοί για να κάνουν τους συσχετισμούς...

Παράλληλα, λίγο μετά την συντριβή της Ντιναμό,απολύθηκε ο προπονητής των Κροατών, Κρούνοσλαβ Γιούρσιτς, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του Πρωταθλήματος και μάλιστα με 6 πόντους διαφορά, γεγονός που για κάποιους έχει άλλες προεκτάσεις! Ο αγώνας έχει γίνει θέμα σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, το caughtoffside προτείνει να διεξαχθεί έρευνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για «στήσιμο», αλλά τα όσα έγιναν είναι τουλάχιστον περίεργα! Έρευνα από την UEFA ζήτησε και ο προπονητής του Άγιαξ, Φρανκ Ντε Μπουρ μετά το τέλος του ματς, ο οποίος είδε να ακυρώνονται και δύο γκολ στην ομάδα του απέναντι σε μία Ρεάλ που είχε 45% κατοχή και τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλο ματς της φετινής χρονιάς! «Θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν η UEFA δεν ψάξει το 7-1 της Λιόν στην Ντιναμό», έγραψε στο twitter ο πρώην Ολλανδός ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Γιούρι Μέλντερ.

Ένοχο παρελθόν!
Σύμφωνα με την κροατική Nacional, η γερμανική αστυνομία το 2009 είχε ερευνήσει σε συνεργασία με την UEFA τις δραστηριότητες του προέδρου της Ντιναμό, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του -και νυν τεχνικό διευθυντή- ήταν ύποπτος για το «στήσιμο» τριών παιχνιδιών. Την ήττα με 3-0 από την Άρσεναλ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, με τον τερματοφύλακα των Κροατών να ευθύνεται στα δύο γκολ, την νίκη με 3-0 στον τελικό Κυπέλλου του 2009 με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ, από την οποία αποβλήθηκαν δύο παίκτες και της καταλογίστηκε ένα πέναλτι και την νίκη με 3-0 επί της Τιμισοάρα το 2009. Σύμφωνα με καταγγελίες του αρχηγού των Ρουμάνων, Νταν Αλέξα, άνθρωπος που ισχυριζόταν ότι εκπροσωπεί την Ντιναμό του πρόσφερε 500.000 ευρώ για να μην παίξει καλά!

«Οφείλω να πω με μεγάλη μου λύπη ότι αυτή η ήττα ήταν η χειρότερη στην ιστορία της Ντιναμό. Το Δ.Σ συνεδρίασε αμέσως μετά το ματς και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας μας με τον προπονητή. Ήταν ομόφωνη απόφαση»,τόνισε ο Μάμιτς σχετικά με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Χάμος στην Ισπανία
Αμέσως μετά το ματς, η ισπανική As έγραψε ότι «Το βέβαιο είναι ότι περίεργα πράγματα έγιναν στο παιχνίδι, το τρίτο γκολ της γαλλικής ομάδας ήρθε μετά από λάθος πάσα ενός μέσου προς την κροατική άμυνα». Από κοντά και η Marca, που έγραψε ότι το ματς είναι ύποπτο και τόνισε χαρακτηριστικά: «παράξενα, περίεργα,παράξενα».

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι το... βλέπουν αλλιώς και τονίζουν ότι το ποδόσφαιρο τους είχε δύο στιγμές τρέλας στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Μετά το επίτευγμα της ΟΜ στο Ντόρτμουντ την Τρίτη, η Λιόν κατάφερε το ακατόρθωτο και έκλεισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση», γράφει χαρακτηριστικά το sport.fr, ενώ η Equipe αναφέρει: «Απίστευτο, αλλά αληθινό. Η Λιόν στην επόμενη φάση μετά την τεράστια επιτυχία στο Ζάγκρεμπ και με την ώθηση της Ρεάλ Μαδρίτης!».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα