Με υπομονή για το θαύμα…

Με υπομονή για το θαύμα…

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Με υπομονή για το θαύμα…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα τονίζοντας ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται υπομονή, ψυχή, πίστη και μυαλό για το θαύμα.

Από την ημέρα, που έγινε η κλήρωση είχα πει ότι πιθανή πρόκριση του Παναθηναϊκού σε βάρος της Μάλαγα θα μοιάζει με υπέρβαση. Όχι διότι η Ισπανική ομάδα είναι κάποιο μεγαθήριο, όσον αφορά την ιστορία της στην Ευρώπη(πρώτη φορά μπορεί να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά διότι έχει εξαιρετικούς παίκτες, ρόστερ καλύτερο από αυτό του Παναθηναϊκού, τερμάτισε τέταρτη στο ισπανικό πρωτάθλημα και αυτό δείχνει την ποιότητά της και ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα, που τώρα χτίζεται.

Βάλτε και λίγο την ανετοιμότητα του Κουίνι και την σημερινή απουσία του Μπουμσόνγκ για να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι το έργο του Φερέιρα και των παικτών του. Φυσικά θα πρόκειται για θαύμα αν ο Παναθηναϊκός πετύχει απόψε την μεγάλη ανατροπή. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ανατρέψει ποτέ σε βάρος τους σκορ 2-0 στην Ευρώπη, ενώ μόνο ο ΟΦΗ από ελληνικές ομάδες έχει προκριθεί σε βάρος ισπανικής ομάδας σε νοκ-άουτ παιχνίδια με την ρεβάνς στην έδρα του.

Εγώ αυτό που θέλω να δω απόψε είναι να μπει μία ομάδα στο γήπεδο με διαφορετική νοοτροπία απ’ ότι στο πρώτο ματς. Εκεί στο πρώτο ημίχρονο είχε ….κατηφόρα διότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν έναν φόβο , ένα υπερβολικό άγχος που τους βγήκε αρνητικά. Σήμερα πρέπει να μπουν με στόχο να δώσουν την μάχη τους, να τα δώσουν όλα για 90 λεπτά και αν έρθει η πρόκριση θα έχουν πετύχει ένα μικρό …θαύμα, αν όχι αρκεί η προσπάθεια και συνεχίζουν στο Europa League.

To σημερινό ματς θέλει εκτός από ψυχή και πίστη, υπομονή και μυαλό. Κυρίως τον στόχο να μην δεχθεί η ομάδα γκολ στην άμυνα. Ακόμα και 0-0 να είναι στο ημίχρονο το αποτέλεσμα υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μπουν δύο γκολ στο δεύτερο μέρος , αν όμως ο Παναθηναϊκός δεχθεί κάποιο γκολ ανά πάσα στιγμή -πόσο μάλλον στο ημίχρονο -όλα τελειώνουν. Τέσσερα γκολ μετά δεν μπορεί να βάλει εκτός αν δούμε τρελά πράγματα.

Για αυτό χρειάζεται να έχουν υπομονή οι παίκτες του Παναθηναϊκού , αλλά και μυαλό για να διαχειριστούν την κατάσταση ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με το αποτέλεσμα. Και φυσικά για να γίνει το θαύμα χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Δηλαδή ευστοχία στις ευκαιρίες, που θα γίνουν και όχι 0 στα 3 που είχαμε στην Μάλαγα. Άντε καλή επιτυχία στην ομάδα και τα λέμε πάλι μετά. Και εύχομαι να πάει κόσμος στο ΟΑΚΑ και να απολαύσει μία ωραία ποδοσφαιρική βραδιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.