ΠΑΟ, μπορείς, αν δεν «τρυπηθείς»

ΠΑΟ, μπορείς, αν δεν «τρυπηθείς»

Γιάννης Σερέτης
ΠΑΟ, μπορείς, αν δεν «τρυπηθείς»

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τη χθεσινή εικόνα της Μάλαγα, τη δυνατότητα για εκτός έδρας αποτέλεσμα και τις αλλαγές που ενδέχεται να παρουσιάσει στο ματς του «Ροσαλέδα».

Μην απορείτε με τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είναι από τις περιπτώσεις που γράφουν την αλήθεια (για τη χθεσινή εικόνα της Μάλαγα εναντίον της Θέλτα) με μια γεύση «εμπορικής» αισιοδοξίας για τον Παναθηναϊκό ως γαρνιτούρα. Οι περισσότεροι δεν έχετε παρακολουθήσει το ματς: λογικό, αν και ο OTE TV μου φαίνεται ότι θα κερδίσει σταδιακά περισσότερους συνδρομητές, παρά τις οικονομικές δυσκολίες (μετά το πρωινό Δ.Σ. της ΕΡΤ την Τρίτη θα μάθουμε αν θα δούμε τηλεοπτικά το ματς της Τετάρτης ή θα ψάχνουμε για live streaming).

Εχουμε και λέμε λοιπόν…

1. Οντως, η Μάλαγα έδειξε πολύ ευάλωτη αμυντικά. «Εφαγε» συνολικά 7 σπουδαίες ευκαιρίες, εκ των οποίων τρία «δοκάρια», με το… πλέον απίστευτο στο 93’ με πλασέ σχεδόν σε κενή εστία από ένα μέτρο.

2. Αυτό οφείλεται βασικά σε 3 λόγους: α) η τετράδα της άμυνάς της ανεβαίνει υπερβολικά ψηλά και δέχεται εύκολα πάσες στην «πλάτη» της β) Οι τρεις δαιμόνιοι μεσοεπιθετικοί της (Ισκο, Πορτίγιο, Χοακίν) αλλά και ο φορ της Σέμπα Φερνάντεθ δεν… αρέσκονται στην πίεση και στο μαρκάρισμα στη φάση της άμυνας.

3. Οι δυο στόπερ της Ουέλινγκτον και Ντεμικέλις δεν είναι οι πλέον αξιόπιστοι.

Από την άλλη πλευρά, όμως…

1. Πιέζει πολύ ψηλά, δεν διστάζει να τολμήσει (με κίνδυνο να «σπάσει» η πρώτη ζώνη και να βρεθεί εκτεθειμένη αμυντικά) για κλεψίματα και λάθη του αντιπάλου.

2. Στη φάση της επίθεσης μετέχουν πολύ οι ακραίοι μπακ της, βρίσκεται εύκολα με 7 παίκτες στο «μισό» του αντιπάλου.

3. Εκμεταλλεύεται εύκολα τους κενούς χώρους, οι μεσοεπιθετικοί της κινούνται (και «βρίσκονται» εύκολα) χωρίς τη μπάλα και ο Πελεγκρίνι έχει 2-3 σοβαρές επιλογές από τον πάγκο, όπως τον Μπουονανότε που χθες «άλλαξε» το ματς, τον Ντούντα, τον Ελισέου, τον νεαρό Φαμπρίς που πέτυχε το γκολ.

Υπάρχουν, όμως, δυο τρία επιπλέον στοιχεία που αναφέρονται συνολικά στον χαρακτήρα της ομάδας και όχι ειδικότερα στο χθεσινό ματς, τα οποία ίσως είναι σημαντικότερα.

1. Δεν είναι ομάδα συμπαγής και «μπετόν», πανέτοιμη για νοκ άουτ ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

2. Είναι άπειρη από τέτοιου είδους αναμετρήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

3. Πρόκειται για την τέταρτη ισπανική ομάδα στο περυσινό πρωτάθλημα, η οποία – όσο κι αν έχει αποδυναμωθεί – έχει συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ταυτότητα και αν πιάσει ρυθμό… άντε να την πιάσεις…

Η αλήθεια είναι ότι από χθες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν έναν παραπάνω λόγο για να χαμογελούν. Μέχρι εκεί όμως! Διότι: α) η Μάλαγα θα είναι διαφορετική στην έδρα της, δεν θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να έχει την κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, όπως χθες η Θέλτα β) Ο Πελεγκρίνι δεν είναι… ανόητος. Αν «διαβάσει» σωστά το χθεσινό ματς, αποκλείεται αμυντικά η Μάλαγα να εμφανιστεί σαν ξέφραγο αμπέλι όπως χθες. γ) Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως βασικός ο Μπουονανότε που χθες έκανε τη διαφορά. δ) Η Μάλαγα θα δώσει πολύ μεγαλύτερο βάρος στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα από τα 38 της Primera Division, δεν της κόστιζε τίποτα η ήττα. Στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό «παίζει» 20 εκατ. ευρώ…

Συμπερασματικά: ο Παναθηναϊκός των δύο αγώνων με την Μάδεργουελ δεν προκρίνεται! Ο Παναθηναϊκός, όμως, που θα εκμεταλλευτεί στο «Ροσαλέδα» την ανισορροπία της αντιπάλου του, και θα επιστρέψει με θετικό αποτέλεσμα βασιζόμενος στα τρεξίματα, τη σωστή τακτικά αμυντική συμπεριφορά και γκολ σε αντεπιθέσεις, μπορεί να προκριθεί. Για να το πετύχει, πρέπει να πιστέψει σε εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα. Διότι στο ΟΑΚΑ, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εναντίον ομάδων από πρωτοκλασάτα πρωταθλήματα (και όχι μόνο) γκολ τρώει πολύ εύκολα…

Υ.Γ. Ετσι όπως έχει σχεδιάσει το ματς ο Φερέιρα, ο Τοτσέ δεν «κολλάει». Όχι ως… Τοτσέ, με το φιλότιμο και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ως σκαρί. Ως στυλ επιθετικού. Ως «τύπος» επιθετικού.

Follow me on Twitter: Seretinio

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα