«Μεγάλη όρεξη για νίκη»!

«Μεγάλη όρεξη για νίκη»!

Gazzetta team
«Μεγάλη όρεξη για νίκη»!

bet365

Να δει τους παίκτες του να κάνουν το «2 στα 2» και να... καθαρίζουν την πρόκριση επί της Μάδεργουελ θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Λάζαρος: «Να κάνουμε το καθήκον μας».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού:

Διακρίνεται μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι και το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο;

Θα έλεγα ότι το 2-0 σε μία διαδικασία που μετράνε τα γκολ και όχι οι βαθμοί, είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ωστόσο να αποδειχθεί καθοριστικό αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Άρα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι από ότι ήμασταν στην Σκωτία.


Τι διαφορετικό θα θέλατε να δείτε από τους παίκτες σας;

Όπως κάθε προπονητής που πριν από μία εβδομάδα είδε την ομάδα του να κερδίζει, έτσι και εγώ θέλω να την δω να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, αν όχι ένα καλύτερο.


Κατά το παρελθόν έχει υποστεί κάποια μεγάλη ανατροπή, εις βάρος σας;

Όχι δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συμβεί κάτι. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ούτε αύριο. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πίστη και εμπιστοσύνη. Το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση, που θα είναι κάτι καλό για την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν σκληρά για να πάρουν τη νίκη. Ελπίζω ότι θα νικήσουμε…

Στην σταδιοδρομία σας, θυμάστε κάποιο αγώνα κόντρα σε ομάδα της Σκωτίας;

Πρέπει να πάω τη μνήμη μου πολύ πίσω. Είχα παιχνίδι με την Σκωτία όταν ήμουν προπονητής στην κάτω των 18 ετών της Πορτογαλίας ή ακόμη και στην κάτω 21. Ήταν τότε που είχε ξεκινήσει ο Ρουί Κόστα. Θυμάμαι όταν παίξαμε με την Ρέιντζερς ως προπονητής της Μπράγκα. Για εμένα το πρωτάθλημα Σκωτίας είναι πολύ δυνατό. Λέω στους παίκτες μου ότι δεν μπορείς να… κοιμηθείς. Πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.



Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι οι παίκτες; Είστε ευχαριστημένος από το πώς έχουν εγκλιματιστεί οι νέοι παίκτες;

Τέσσερις εβδομάδες δουλειάς δεν είναι αρκετές για να είναι έτοιμη η ομάδα. Είμαστε σε καλή στιγμή, αναφορικά με το διάστημα της προπόνησης. Οι καινούριοι παίκτες σταδιακά προσαρμόζονται. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά επίπεδα προετοιμασίας. Άλλους ας πούμε, όπως ο Λάζαρος έχουν 5 εβδομάδας προετοιμασίες και άλλους που έχασαν 2-3 εβδομάδες όπως ο Φορναρόλι. Είχαμε δύο τραυματισμούς του Σο και του Πίντο, που τους εμπόδισαν στις προπονήσεις.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο νέοι παίκτες, που τους είδαμε στην Σκωτία, δηλαδή τον Βελάσκες και τον Σισόκο. Οι άλλοι μπαίνουν σιγά σιγά. Υπάρχουν και άλλοι που ήρθαν αργά, κάτι που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ιδανική ισορροπία ακόμα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αύριο θα παίξουμε μεγάλη όρεξη για τη νίκη.

Χριστοδουλόπουλος: «Να κάνουμε το καθήκον μας»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και έκανε λόγο για το καθήκον των παικτών, να οδηγήσουν το «τριφύλλι» στην επόμενη φάση.

Είναι ο 5ος χρόνος σου στην ομάδα. Είχες κάποιες ατυχίες, αλλά τώρα έχει ηγετικό ρόλο. Είσαι αποφασισμένος να πάρεις πάνω σου την ομάδα;

Ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος του τα ματς. Ίσως είναι λόγω της θέσης που αγωνίζομαι και μου αρέσει. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνω υγιής γιατί πέρασα πολλά. Ελπίζω εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου να κάνουν το καθήκον μας στην ομάδα, για να είμαστε επιτυχημένοι.

Ποια είναι η εμπειρία σου από το Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο; Σου έχουν πει τίποτα οι Έλληνες;

Ήταν η πρώτη μου φορά. Μου έκανε εντύπωση ο ρυθμός και το πόσο δυναμικά παίζουν οι αντίπαλοι. Το πόσο γρήγορο είναι το γήπεδο λόγω βροχής και υγρασίας. Με τον Καρυπίδη είχα μιλήσει και μου είχε πει για το κλίμα και το πόσο ωραίο ήταν να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως η Χαρτς, που δεν έχει πίεση. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Είναι στην κουλτούρα τους. Δυστυχώς έγινε αυτό με την Ρέιντζερς, ας ελπίσουμε ότι θα ανέβει και πάλι για να επιστρέψει η αίγλη στο Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.

Πέρυσι περάσατε δύσκολη χρονιά με τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Φέτος άλλαξαν. Το μήνυμα στον κόσμο;

Είναι νωρίς για να δούμε που θα φτάσουμε. Πέρυσι ήταν δύσκολα. Φέτος είμαι αισιόδοξος. Διοικητικά η ομάδα έχει βρει το δρόμο της. Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Θα μπαίνουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που δεν κάναμε πέρυσι. Αυτό είναι στο πίσω μέρος του μυαλό μας, για να μην το ξαναπάθουμε.

Αισθάνεστε απαλλαγμένοι από την πίεση;

Ήταν καλό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το 0-2 σου δίνει ψυχολογικό προβάδισμα και αυτοπεποίθηση. Το αυριανό παιχνίδι όμως, όπως είπε ο προπονητής είναι άλλο παιχνίδι. Ξεκινάει και πάλι με 0-0. Ο στόχος είναι να περάσει η ομάδα και να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό με ωραίο ποδόσφαιρο και με μία νίκη.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα