Πρώτη φορά τόσο χαμηλά!

Πρώτη φορά τόσο χαμηλά!

Gazzetta team
Πρώτη φορά τόσο χαμηλά!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τη Σκωτία και για πρώτη φορά τη τελευταία δεκαετία βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Νούμερο 33 ο Ολυμπιακός!

Οπως γράφει η εφημερίδα Goal, οι πράσινοι βρίσκονται στην 50η θέση της ΟΥΕΦΑ με την χαμηλότερη να είναι η 67η το 2001! Ο Παναθηναϊκός παλεύει αύριο με τη Μάδεργουελ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τον «πληγώνει» η μέτρια ευρωπαϊκή παρουσία του, την τελευταία τετραετία.

Το τριφύλλι έχανε μέσο όρο 8 θέσεις ανά χρόνο, καθώς το 2009 ήταν στην 27η θέση. Αξιοσημείωτο, είναι πως ο Παναθηναϊκός την τελευταία δεκαετία έχει μείνει εκτός Top-30 μόνο σε πέντε σεζόν. Ο Παναθηναϊκός στους δύο προκριματικούς γύρους που θα πάρει μέρος (είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μάδεργουελ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ) δεν θα μετρήσουν οι βαθμοί υπέρ του, αλλά μόνο υπέρ του εθνικού συντελεστή. Αρα αν αποκλειστεί, όπως και πέρσι, δεν θα είναι μόνο οικονομική η καταστροφή!

Τη σεζόν 2012-13, στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ από τις ελληνικές ομάδες ο Ολυμπιακός είναι στην 33η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 50η, ο ΠΑΟΚ στην 64η και η ΑΕΚ στην 96η!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα