Ο... αποτυχημένος Ολλανδός (vids)

Ο... αποτυχημένος Ολλανδός (vids)

bet365

Ο Άριεν Ρόμπεν έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως «Ιπτάμενος Ολλανδός», όμως, πλέον είναι αποτυχημένος με τέσσερις χαμένους τελικούς! Το gazzetta.gr παρουσιάζει!

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν έχει καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς, τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά χωρίς στο τέλος να σηκώσει κούπα. Μάλιστα, ο Ρόμπεν στους περισσότερους τελικούς είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του.

Θα κατακτήσει με την εθνική του ομάδα το Euro 2012 ο Ρόμπεν; 7.50 πληρώνει στην sportingbet

Ας πάμε όμως χρονολογικά. Ο Ολλανδός αριστεροπόδαρος άσος αγωνίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν στις 22 Μαΐου του 2010 κόντρα στην Ιντερ με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 2-0 και να κατακτούν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη Μαδρίτη.

Ο Αριέν Ρόμπεν είχε μια ευκαιρία για να μειώσει προς το τέλος αλλά το σουτ του από πλάγια θέση πέρασε... πλάγιο άουτ.

Ο μοιραίος του Μουντιάλ

Ενάμιση μήνα αργότερα, ο Ρόμπεν φόρεσε το εθνόσημο και έφτασε με την Εθνική Ολλανδίας μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Οι «οράνιε» στον τελικό του Μουντιάλ βρέθηκαν αντίπαλοι με την Ισπανία και με τους «φούριας ρόχας» να σηκώνουν το τρόπαιο με γκολ του Αντρές Ινιέστα στην παράταση.

Ο Ρόμπεν ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του αφού στο 62΄ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ικερ Κασίγιας και έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ για την Ολλανδία. Λίγο πριν το τέλος ο Ολλανδός προσπάθησε εκ νέου να απειλήσει αλλά έπεσε ζητώντας πέναλτι από τον Χάουαρντ Γουέμπ.

Μετά από δύο χρόνια, ο Αριεν Ρόμπεν αγωνίστηκε εκ νέου σε δύο τελικούς χωρίς να πάρει χρυσό μετάλλιο, αλλά και πάλι σε έναν από αυτούς ήταν ο άνθρωπος που αστόχησε την κρίσιμη στιγμή.

Είδε την Ντόρτμουντ να το σηκώνει

Ο πρώτος φετινός του τελικός ήταν για το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Ντόρτμουντ. Στις 12 Μαΐου, η Μπορούσια επικράτησε των Βαυαρών με 5-2 με τον Ρόμπεν να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 (25') από το σημείο του πέναλτι, όμως να μην το χαίρεται καθώς η Μπάγερν απώλεσε τον τίτλο.

Ο loser του Μονάχου

Η πιο πρόσφατη και χειρότερη στιγμή για τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό ήταν στο Μόναχο. Η Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξένησε (έπαιζε στην έδρα της) την Τσέλσι με το ματς να οδηγείται στην παράταση μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης, οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να ανατρέπει τον Φρανκ Ριμπερί. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή αστόχησε.

Το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με τον Ολλανδό να μην εκτελεί κανένα από τα πέντε της Μπάγερν, με τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τον Ρόμπεν να βλέπει για τέταρτη συνεχόμενη φορά η κούπα να σηκώνεται από άλλα χέρια.

Αστόχησε και στον... τελικό της Μπουντεσλίγκα

Πάντως, ο Άριεν Ρόμπεν έχει γίνει άλλη μια φορά μοιραίος φέτος για την Μπάγερν και ήταν για τον... τελικό της Μπουντελσίγκα. Ο σύλλογος του Μονάχου στις 12 Απριλίου του 2012 φιλοξενήθηκε από την Ντόρτμουντ, με την Μπορούσια να είναι στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος με τρεις βαθμούς διαφορά.

Οι Βαυαροί ήθελαν τη νίκη για να ισοβαθμήσουν ή τουλάχιστον την ισοπαλία για να διατηρηθούν ζωντανοί στην διεκδίκηση του τίτλου. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε και ο Ρόμπεν έμελλε να είναι ο μοιραίος.

Ο Άριεν Ρόμπεν έχασε κλασική ευκαιρία (πάνω στην γραμμή), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από την άσπρη βούλα στο 84'! Αυτό ήταν και το πρώτο του χαμένο του πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν, καθώς μέχρι τότε είχε 10 στα 10!

 

Τελευταία Νέα