Μπροστά καλά, πίσω... μπάζει νερά! (vid)

Μπροστά καλά, πίσω... μπάζει νερά! (vid)

Μπροστά καλά, πίσω... μπάζει νερά! (vid)

bet365

Με γκολ του 16χρονου, Φαμπρίς, η Μάλαγα πέρασε από το «Μπαλαΐδος» (0-1) κόντρα στην Θέλτα, έδειξε επιθετικές αρετές, όμως και πρόβλημα στην άμυνα.

Λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο «Ροσαλέδα» για τα playoffs του Champions League, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Primera Division, όμως το «δείγμα» της δεν μπορεί να είναι θετικό σε όλες τις γραμμές. Οι Ανδαλουσιάνοι πέρασαν με 1-0 από το «Μπαλαΐδος» κόντρα στους νεοφώτιστους και είχαν και δύο δοκάρια, όμως με βάση τις φάσεις που «έφαγαν» θα μπορούσαν ακόμα και να έχουν φύγει με σκυμένο το κεφάλι από το Βίγκο. Από τους καλύτερους ήταν ο Χοακίν, που άλλαζε θέσεις και δημιουργούσε προβλήματα, αλλά και ο Τουλαλάν που τα έκοβε όλα και βοηθούσε δημιουργικά. Εκλεψε την παράσταση ο 16χρονος σκόρερ, Φαμπρίς Ολίνγκα.

Ο Χιλιανός τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τον επιθετικό, Ζούλιο Μπαπτίστα, ενώ δεν επέλεξε τον βασικό πορτιέρε, Κάρλος Καμένί, που κρίθηκε σκόπιμο να μην ξεκινήσει, προφανώς και ενόψει του ματς της Τετάρτης. Ο 58χρονος παρέταξε τους Βίλι Καμπαγιέρο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, δεξί μπακ τον Γκάμεθ, αριστερό τον Μονρεάλ, στόπερ τους Γουέλιγκτον-Ντεμικέλις. Κεντρικά χαφ ήταν οι Ιγνάθιο Καμάτσο και Τουλαλάν, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σέμπα Φερνάντες, (από δεξιά προς αριστερά) οι Χοακίν, Ισκο και Φρανθίσκο Πορτίγιο.

Η Θέλτα ξεκίνησε μάλλον «κουμπωμένα» τον αγώνα και όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας έπαιζε ακόμα και με ντουμπλαρισμένα μαρκαρίσματα στα πλάγια με κάτι σαν ζώνη 4-4, αφού οι πλάγιοι μπακ της Μάλαγα, Γκάμεθ (δεξιά) και Μονρεάλ (αριστερά) ανέβαιναν πολύ. Μόλις στο 11' η αντίπαλος του Παναθηναϊκού βρέθηκε εκτεθειμένη, όμως το κακό κοντρόλ του Ιάγκο Ασπας των γηπεδούχων έδιωξε τον κίνδυνο για να απειλήσουν πρώτοι οι Ανδαλουσιάνοι δύο λεπτά μετά με φάουλ του Χοακίν, το οποίο έβγαλε ο Χάβι Βάρας.

Ενδεικτικό της εικόνας του ματς στο πρώτο κομμάτι, είναι ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία και την κατοχή στο 32%-68% υπέρ τους! Στο 21' οι του Πελεγκρίνι έχασαν το άχαστο με τον εξαιρετικά δραστήριο Χοακίν να σουτάρει, τον Βάρας να αποκρούει και τον Ισκο να αστοχεί προ κενής εστίας. Πρώτο σημείο ζωής για το κλαμπ του Βίγκο ήταν στο 24 με σουτ άουτ από τον Ντε Λούκας, ο οποίος έμελλε να χάσει πολλά στη συνέχεια. Ενα λεπτό μετά ο Μονρεάλ -που πολιορκείται από Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο- ενήργησε κανονικά σαν εξτρέμ και αφού χόρεψε έναν αντίπαλο έκανε καλό σουτ που κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Στο 28' χάθηκε η πρώτη από τις μεγάλες φάσεις για την Θέλτα. Από ωραία κομπίνα σε κόρνερ ο Ρομπέρτο έκανε σέντρα α λα Μπέκαμ για το κεφάλι του κεντρικού αμυντικούς Τούνιες, που ολομόναχος πέταξε τη μπάλα άουτ. Εντεκα λεπτά αργότερα, και αφού ο ρυθμός της Μάλαγα είχε πέσει αισθητά, μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όμως το πλασέ του Αλεξ Λόπεθ από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, η Θέλτα είχε ξεψαρώσει για τα καλά και απείλησε σε πολλές περιπτώσεις την άμυνα της Μάλαγα, όμως ο Καμπαγιέρο με τις επεμβάσεις του βάζει υποψηφιότητα για βασικός με τον Παναθηναϊκό. Στο 46' έβγαλε το κοντινό σουτ του Ντε Λούκας, όπωςς και έκανε και στο 52' μετά από πάσα του Αουγκούστο Φερνάντες. Δύο λεπτά μετά ο επιθετικό των γηπεδούχων έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν στο τετ α τετ τσίμπησε τη μπάλα μετά από μαγική μεταβίβαση του Ασπάς, όμως την έστειλε άουτ και στο 56' το αριστερό σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα και ενώ η Θέλτα έδειχνε να παίρνει τα ηνία του αγώνα η κάμερα έπιασε μικρο-επεισόδιο ανάμεσα στον Σέμπα Φερνάντες και τον αρχηγό και στόπερ, Γουέλιγκτον επειδή πρωφανός ο Ουρουγουανός καθυστέρησε να σουτάρει σε μία φάση.

Στο 60' ο Πορτίγιο επανέφερε το παιχνίδι στα καρέ των γηπεδούχων με σουτ από πλάγια, που απέκρουσε ο Χάβι Βάρας, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Πελεγκρίνι έκανε την κίνηση που έκρινε τον αγώνα. Πέρασε έξω τον Φερνάντες μάλλον για τον ξεκουράσει ενόψει Παναθηναϊκού και έβαλε τον Φαμπρίς Ολίνγκα, ο οποίος με ηλικία 16 ετών και 98 ημερών έγινε ο πέμπτος νεότερος παίκτης που ντεμπουτάρει στην Primera Division.

Στο 72' ήρθε το πρώτο δοκάρι για την Μάλαγα, με τον Ισκο να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Φαμπρίς να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά. Ο μέχρι πρότινος φορ της ομάδας Νέων θα είχε την ευκαιρία του. Στο 84' με ωραίο αριστερό έστειλε τη μπάλα ξανά στο δοκάρι, όμως μετά από πάρτι και ασιστ του Μπουονανότε πλάγια σκόραρε για το 0-1 και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ της σεζόν 2012-13.

Η τύχη ήταν μάλλον με την Μάλαγα αυτό το βράδυ, αφού στην τελευταία φάση για την Θέλτα στις καθυστερήσεις, ο Καμπράλ έχασε από κοντά σε κενή εστία τεράστια ευκαρία για το 1-1 στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού να φεύγει με σημαντικό διπλό στην πρεμιέρα από το «Μπαλαΐδος».

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Βίλι Καμπαγιέρο, Γκάμεθ, Μονρεάλ, Γουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Ιγνάθιο Καμάτσο, Τουλαλάν, Χοακίν (78' Ελισέου), Ισκο, Φρανθίσκο Πορτίγιο (72' Μπουονανότε), Σέμπα Φερνάντες (59' Φαμπρίς).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα