Κανονιές στο «Άνφιλντ»! (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Κανονιές στο «Άνφιλντ»! (vids)

bet365

Με τους κανούριους, Ποντόλσκι-Καθόρλα να ανοίγουν λογιαριασμό, η Αρσεναλ πέρασε από την έδρα της Λίβερπουλ (0-2) και διατήρησε το μηδέν παθητικό στην Premier League.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές έδειξε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, όμως φαίνεται πως βελτιώνεται. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπαιξε σαν... Αρσεναλ στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» και εκτός από το σημαντικό διπλό που ήταν η πρώτη φετινή νίκη, είχε κέρδος την εικόνα της αφού ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, ενώ έδειξε αμυντική σταθερότητα. Οι Κανονιέρηδες δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους και εκτός από κάποια μακρινά σουτ, δεν απειλήθηκαν σημαντικά. Μία ισοπαλία και δύο ήττες είναι το χειρότερο ξεκίνημα της Λίβερπουλ από τη σεζόν 1962-63!

Ο Βενγκέρ παρέταξε με 4-2-3-1 την Αρσεναλ. Στο τέρμα ήταν ο Ιταλός, Μανόνε, στην άμυνα, δεξί μπακ Τζέκινσον, αριστερό Γκιμπς, στόπερ Μερτεσάκερ-Βερμάελεν. Δύο κεντρικά χαφ, Ντιαμπί και Αρτέτα και πίσω από τον φορ Ζιρού οι Ποντόλσκι, Καθόρλα και Τσάμπερλεϊν.

Το πρώτο μισάωρο έφυγε χωρίς να δούμε τις μεγάλες φάσεις. Στο 7' Σουάρες με φάουλ και στο 11' ο Καθόρλα είχαν υποψίες ευκαιριών, όμως στο 31' το σκορ άνοιξε. Μετά από λάθος στο κέντρο από τον Τζέραρντ που πούλησε τη μπάλα, ο Καθόρλα έκανε αρκετά μέτρα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ποντόλσκι και ο Γερμανός με διαγώνιο αριστερό νίκησε τον Ρέινα και πέτυχε το πρώτο γκολ των Κανονιέρηδων στη σεζόν.

Στο 38' Ο Στέρλινγκ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει για την Λίβερπουλ, όμως το σουτ του από πλάγια στην μικρή περιοχή βρήκε στην εξωτερική πλερά του δεξιού δοκαριού του Μανόνε και έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά, η Αρσεναλ βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Ζιρού έκανε ωραία κίνηση, πήρε εξαιρετική πάσα από τον Ντιαμπί, όμως το τελείωμά του ήταν κακό, πέρασε άουτ και το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Reds ζήτησαν πέναλτι σε δύο φάσεις. Πρώτα στο 51' με τον Σουάρες να πέφτει από τραβηγμα του Μερτεζάκερ και στο 55' για χέρι του Βερμάελεν σε φάση πάλι με τον Ουρουγοθανό. Ενδιάμεσα η Αρσεναλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Γκιμπς να κάνει κούρσα και σουτ από κοντά, όμως ο Ρέινα του είπε «όχι». Στο 58' ο Σουάρες δοκιμάσε το πόδι του όμως ήταν άστοχος και δέκα λεπτά μετά οι παίκτες του Βενγκέρ πήραν σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Καθόρλα έκανε ωραία κούρσα και κίνηση, έπαιξε το «1-2» με τον Ποντόλσι και με δυνατό αριστερό νίκησε τον Ρέινα που δέχθηκε γκολ στην κλειστή γωνία του για το 0-2.

Στο τελευταία δεκάλεπτο ήρθε ουσιαστική αντίδραση από την Λίβερπουλ, όμως και πάλι ό,τι καλό υπήρχε ήταν με σουτ, αφού δεν μπορούσε να ανοίξε την άμυνα της Λίβερπουλ. Στο 86' ο Μανόνε απέκρουσε το σουτ του Σέλβι, στο 88' ο Σουάρες σούταρε άουτ και στο 90' πάλι ο Σέλβι νικήθηκε από τον Ιταλό πορτιέρε της Αρσεναλ.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς):
Ρέινα, Τζόνσον, Αγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε, Τζέραρντ, Σαχίν (67' Σέλβι), Αλεν, Στέρλινγκ, Σουάρες, Μπορίνι (54' Ντάουνινγκ).

Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): Μανόνε, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν (90' Κοσιελνί), Γκιμπς, Τζέκινσον, Αρτέτα, Ντιαμπί, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (73' Ράμσεϊ), Ποντόλσκι (82' Αντρέ Σάντος), Ζιρού.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα