Στο Τσάλεντζ Καπ ο Φοίνικας

Στο Τσάλεντζ Καπ ο Φοίνικας

bet365

Μπορεί να μην κατάφερε να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά ο Φοίνικας δεν έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης. Μετά από ενέργειες της ΕΟΠΕ θα αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ. Παλιόπορτας: «Ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα».

Θεωρήθηκε και όχι άδικα ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έκπληξη στα χαρτιά βέβαια, γιατί η διοίκηση του Φοίνικα είχε κάνει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις φτιάχνοντας μια ομάδα ικανή για όλα. Μια ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό, νίκησε στα δύο παιχνίδια τον Ηρακλή, έχασε στα άλλα δύο και για τους γνωστούς λόγους δεν κατέβηκε να αγωνιστεί τερματίζοντας στην 2η θέση.

Μια θέση που έδινε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το πρόβλημα που υπήρξε με το γήπεδο, εμπόδισε τους νησιώτες να παίξουν στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Μάλιστα υπήρξε θέμα καθώς η CEV είχε ενημερώσει πως η Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό δεν είχε άλλη θέση στο Τσάλεντζ Καπ και έτσι ο Φοίνικας για λίγες μέρες ήταν εκτός Ευρώπης.

Και λέμε για λίγες μέρες, γιατί μετά τις κινήσεις της ΕΟΠΕ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε κατ' εξαίρεση άδεια συμμετοχής στο Τσάλεντζ Καπ, με τους ανθρώπους του Φοίνικα να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Η ΕΟΠΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Η CEV έπειτα από επικοινωνία με την ΕΟΠΕ, γνωστοποίησε ότι απέρριψε οριστικά το αίτημα του Φοίνικα Σύρου να αγωνιστεί στο γήπεδο της Σύρου, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατόπιν αυτού, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να αποκλείσει τον Φοίνικα Σύρου από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να του χορηγήσει κατ’ εξαίρεση άδεια συμμετοχής στο Τσάλεντζ Καπ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2012-2013, ενώ οι ανδρικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης είναι: Παμβοχαϊκός και Άρης στο CEV Cup και Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου στο Τσάλεντζ Καπ.

Ο Φοίνικας θα πρέπει να αποστείλει τα σχετικά έγγραφα αποδοχής της συμμετοχής του στο Τσάλεντζ Καπ μέχρι τις 24/5».

Παλιόπορτας: «Να ανεβάσουμε την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Παλιόπορτας μιλώντας στο gazzetta.gr ανέφερε για την συμμετοχή της ομάδας του στο Τσάλεντζ Καπ: «Κρίμα που δεν βοηθήκαμε για να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο μπορώ να καταλάβω τα αυστηρά κριτήρια που έχει μια τέτοια διοργάνωση. Από εκεί και ύστερα θα προετοιμαστούμε για το Τσάλεντζ Καπ. Θα προσπαθήσουμε τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός να κάνουμε ότι καλύτερο για να ανεβάσουμε την Ελλάδα. Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους. Θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όπως είπα να ανεβάσουμε την Ελλάδα».

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα