Ευρωπαίος ο Παμβοχαϊκος!

Φώτης Καρακούσης
Ευρωπαίος ο Παμβοχαϊκος!

bet365

Το Ευρωπαϊκό του κουστούμι φόρεσε ο Παμβοχαϊκος. Οι Βραχατιώτες επικράτησαν μέσα στην Κύπρο της Ανόρθωσης με το επιβλητικό 3-0 και έκαναν άλμα πρόκρισης για την συνέχεια του CEV Cup!

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έπρεπε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική για να μπορέσει ο Παμβοχαϊκός, η περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος να πετύχει την πρώτη του νίκη. Στην Ευρώπη όμως η ομάδα του Νίκου Ζαλμά δεν λέει να βγάλει τα καλά της και να θυμίζει συνεχώς τα περσινά μεγαλεία.

Οι Βραχατιώτες μετά την πρόκριση επί της Χέμες, βρίσκονται μια ανάσα από το να πάρουν και δεύτερο εισιτήριο για την συνέχεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, καθώς πέρασαν σαν σίφουνας από την Κύπρο, επικρατώντας της Ανόρθωσης με 3-0 (18-25, 25-27, 20-25). Έτσι για να μπορέσουν να συνεχίσουν στον θεσμό θα πρέπει είτε να κερδίσουν μέσα στο Λουτράκι στις 21/11 την «Μεγάλη Κυρία» του Κυπριακού αθλητισμού ή έστω αν χάσει να μπορέσει να πάρει το... χρυσό σετ.

Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, δύο παίκτες συγκέντρωσαν επάνω τους όλα τα βλέμματα, κάτι που είχαμε αναφέρει και χθες. Αρχικά ο Γιάννης Μαντέκας που πέρσι με την Ανόρθωση κατέκτησε το Κύπελλο όντας πολυτιμότερος παίκτης του τελικού και εν συνεχεία ο Λεονάρντο Καλντέιρα. Ο Βραζιλιάνος ακραίος έκανε ντεμπούτο κερδίζοντας 8 πόντους και βοηθώντας όσο μπορούσε για να έρθει η νίκη.

Ο αγώνας με εξαίρεση το δεύτερο σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ήταν μια εύκολη δουλειά για τους νικητές που έπαιξαν σοβαρά και θύμισαν σε μεγάλο βαθμό τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις που τους έκαναν να φτάσουν μέχρι και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, στην παρθενική τους συμμετοχή σε αυτό.

Ο Γιοβάνοβιτς με 17 πόντους ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ και τον ακολούθησε ο Μαντέκας με 11 για την ομάδα του Νίκου Ζαλμά, ενώ για τους Κύπριους ο Μοντόγια με 16 και ο Γεωργίου με 12 ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό.

Τα σετ: 18-25, 25-27, 20-25

Ανόρθωση (Κοντός Μ.): Μοντόγια 16 (14/27 επ., 60% υπ. - 34% άριστες), Γεωργίου 12 (10/24 επ., 2 άσοι), Χρυσοστόμου 1, Σμιθ 8 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Οικονομίδης, Πλατρίτης 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. - 33% άριστες), Αντωνίου - λ 44% υπ. - 38% άριστες / Παναγιωτίδης, Κοντός Γ., Χαραλαμπίδης

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 11 (9/15 επ., 2 μπλοκ, 73% υπ. - 45% άριστες), Καλντέιρα 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ, 32% υπ. - 16% άριστες), Δρογκάρης 2, Καραγιάννης 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 8 (6/7 επ., 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 17 (16/27 επ., 1 άσο), Δημητρακόπουλος -λ (62% υπ. - 31% άριστες) / Μπεκιάρης, Παπαδόπουλος 1, Μπάκας

Μαντέκας: «Έζησα μια υπέροχη ατμόσφαιρα»

Το πρόσωπο του αγώνα Γιάννης Μαντέκας ανέφερε για το ματς: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο αγωνιστικό μέρος. Έγινε ένα καλό παιγνίδι κι έζησα μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ τον κόσμο της Ανόρθωσης που με χειροκρότησε, αλλά και την τιμή που είχα από τον σύλλογο. Η περσινή χρονιά για μένα στην ομάδα της Ανόρθωσης ήταν υπέροχη».

Βραβεύσεις σε Παμβοχαϊκό και Μαντέκα

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 1000 οπαδοί της Ανόρθωσης, ενώ πριν την έναρξη του η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δια του Προέδρου της Δαμιανού Χατζηδαμιανού τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την ομάδα του Παμβοχαϊκού τιμής ένεκεν για την παρουσία της στην Κύπρο.
Επίσης η Ανόρθωσις Αμμοχώστου και ο Δήμος Αμμοχώστου τίμησαν τον άσο του Παμβοχαϊκού Γιάννη Μαντέκα για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα της Ανόρθωσης και για την συμβολή του στην κατάκτηση του Κυπέλλου την περσινή σεζόν.

 

CEV CUP Τελευταία Νέα