Για πλάκα ο Άρης

Για πλάκα ο Άρης

Φώτης Καρακούσης
Για πλάκα ο Άρης

bet365

Επίδειξη δύναμης από τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup, επικρατώντας στο Αλεξάνδρειο της Αντβέρπ με 3-0.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Άρης. Οι «κίτρινοι» υποδέχθηκαν την Βέλγικη Αντβέρπ στο πλαίσιο της φάσης των «32» του CEV Cup και κατάφεραν παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος όμορφο βόλεϊ να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης, επικρατώντας με 3-0 (25-17, 25-21, 25-23).

Βέβαια αν τα πράγματα ήταν όπως θα έπρεπε, οι Θεσσαλονικείς θα πήγαιναν στο Βέλγιο να πάρουν το ένα σετ που θα ήθελαν για να συνεχίσουν στην διοργάνωση. Ωστόσο τώρα θα πρέπει να πάνε και είτε να νικήσουν, είτε αν χάσουν να πάρουν το χρυσό σετ προκειμένου να προκριθούν.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη. Είχαν τον Τζελάτη πρώτο σκόρερ με 16 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Κυριακίδης με 12, με τους υπόλοιπους να είναι με μονοψήφιο αριθμό πόντων. Από τους Βέλγους οι Κούλουβαν και Ντίτλεβσεν ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό έχοντας και οι δύο από δέκα πόντους.

Τα σετ: 25-17, 25-21, 25-23

Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 12 8/18 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 53% υπ. - 47% άριστες), Γκιρτζίκης 7 (5/6 επ., 1 μπλοκ), Μποζίδης, Κιόσης 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Τζελάτης 16 (12/22 επ., 4 άσοι), Ριζόπουλος 7 (4/14 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 71% υπ. - 29% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (65% υπ. - 38% άριστες) / Νικηφορίδης, Ντίνας 4.

Αντβερπ (Τάνγκε): Γουχλφαχρστρετερ 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Βαν Χεντ 3, Μαρσέλις 8 (7/15 επ., 57% υπ. - 36% άριστες), Παλαρίνι 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ. - 39% άριστες), Κούλουβαν 11 (7/12 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ντίτλεβσεν 10 (9/27 επ., 1 άσο), Γιόρνα -λ (54% υπ. - 33% άριστες) / Ντε Μποντ, Βαν Γιάρσβλεντ, Βαν Βάλε, Μπάκαρτ

Γιάτσης: «Αποδείξαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί»

Με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του μίλησε ο Γιώργος Γιάτσης τονίζοντας μετά το τέλος του ματς: «Άσχετα με την σημερινή της εμφάνιση ή Αντβερπ είναι πολύ καλή ομάδα... Εμείς δεν περιμέναμε να ξεκινήσει ο Μαρσέλις, αλλά δυσκολέψαμε την υποδοχή τους κι αυτό ήταν το κλειδί της νίκης., Αποδείξαμε ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και οι ήττες που έχουμε κάνει σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ είναι στις λεπτομέρειες».

Τάνγκε: «Δεν τα παρατάμε»

Απόν την πλευρά του ο προπονητής της Άντβερπ Κρις Τάνγκε σημείωσε: «Δεν παίξαμε καλά, αφού ακόμα και όταν είχαμε την ευκαιρία στο τρίτο σετ, να μειώσουμε σε 2-1 και ενδεχομένως να γυρίσουμε το ματς δεν το κάναμε. Στο τέλος, υποπέσαμε σε πολλά λάθη, τα οποία και μας ‘στοίχισαν'. Αντίθετα, ο Άρης ήταν πολύ καλός στο σέρβις, έπαιξε πρώτο χρόνο και πήρε το ματς. Δεν τα παρατάμε. Ο Άρης πήρε το πρώτο παιχνίδι, έχουμε ένα ακόμα στην έδρα μας και θεωρώ ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CEV CUP Τελευταία Νέα