«Έφυγε» ο Νίκος Σαμαράς

Gazzetta team
«Έφυγε» ο Νίκος Σαμαράς

bet365

Το ελληνικό βόλεϊ πενθεί! Ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή (4/1) σε ηλικία 42 ετών από ανεύρυσμα.

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στον αθλητικό κόσμο το 2013! Μόλις 4 ημέρες από την έλευση του ένας σπουδαίος αθλητής του παρελθόντος... έφυγε! Θλίψη και οδύνη στην οικογένεια του αθλήματος προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του Νίκου Σαμαρά μόλις στα 42 του χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαμαράς αισθάνθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ μέσα στο ασθενοφόρο δεν επανήλθε ποτέ. Κατά τη διακομιδή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο Σαμαράς ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ εκτός της Ελλάδας, ήταν από τους λίγους Έλληνες που έκανε καριέρα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ πέρασε επίσης από Τουρκία και Ελβετία. Στην δεκαετία του '90, αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο ελληνικό βόλεϊ κι ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη!

Τα... μεγάλα του παιχνίδι τα έκανε με την φανέλα της Ορεστιάδας, την οποία έβαλε για τα καλά στον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, ενώ πρωταγωνιστής ήταν επίσης τόσο στον Ηρακλή όσο και στον Παναθηναϊκό! Aκόμη κι όσοι δεν... κατέχουν πολλά από το άθλημα δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ έχοντας τον δει αγωνιζόμενο το «φαρμακερό» σερβίς του και το... καρφί που «σκότωνε»!

Ο Νίκος Σαμαράς γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου 1970. Είχε συμπληρώσει 263 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και αγωνίζονταν στην θέση του διαγώνιου με ύψος 2.02.

Η πορεία του στο φιλέ...

- Μέλος Ενικής ομάδας Πετοσφαίρισης Εφήβων - 160 συμμετοχές
- Μέλος Εθνικής ομάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών - 300 συμμετοχές
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994
- 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με την Ορεστιάδα
- Κυπελλούχος Ελλάδος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000

Οι ομάδες του...

- Ορεστιάδα
- Ηρακλής Θεσσαλονίκης
- Παναθηναϊκός
- Φαλκονάρα - Ιταλία
- Σεβίλλη - Ισπανία
- Φενερμπαχτσέ - Τουρκία
- Σενουά - Ελβετία
- Εθνικός Αλεξανδρούπολης
- Μίλωνας

Συλλυπητήρια από ΕΣΑΠ

Στο άγγελμα της θλιβερής είδησης για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση με θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παίκτη, και παράλληλα κάνει γνωστή την απόφαση για ενός λεπτό σιγή στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ΕΣΑΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Στη μνήμη του διεθνούς άσου η ΕΣΑΠ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα