«Να χτίσουμε αυτοκρατορία»

Φώτης Καρακούσης
«Να χτίσουμε αυτοκρατορία»

bet365

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κώστας Παπαδημητρίου μιλάει στο gazzetta.gr για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου στο γυναικείο βόλεϊ και τονίζει πως ονειρεύεται μια... κίτρινη αυτοκρατορία!

Πριν από τέσσερα χρόνια και με το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ, να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, για να μην πούμε πως δεν υπήρχε καν, δύο άνθρωποι αποφάσισαν να το αναλάβουν, έχοντας ως στόχους, όχι την σωτηρία, αλλά την άνοδο στην Α1 και την κατάκτηση τίτλων.


Μέσα στο διάστημα αυτό υπήρξαν χαρές, αλλά και λύπες, πριν έρθει η τελική δικαίωση. Η «Ένωση» για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και αυτή η πορεία από την διάλυση στην κούπα, έγινε κατά μεγάλο ποσοστό από τις ενέργειες δύο ανθρώπων του Κώστα Παπαδημητρίου και του Θανάση Μιχαήλ.


Και οι δύο έβαλαν την τετραετία βαθιά το χέρι στην τσέπη και στο τέλος πανηγύρισαν το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Το gazzetta.gr βρέθηκε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής και μίλησε με τον Κώστα Παπαδημητρίου που είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου (ο Μιχαήλ απουσίαζε στο εξωτερικό και δεν μπόρεσε να έρθει), τόσο για το πρωτάθλημα στο γυναικείο βόλεϊ, όσο και για τα προβλήματα στην Ερασιτεχνική, αλλά και το μείζων θέμα της ΠΑΕ.


Ο ένας εκ των δύο χρηματοδοτών του τμήματος, δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια, αναφέρθηκε στις αποτυχίες, στους λόγους απομάκρυνσης του Γιώργου Σαμαρά, αλλά και τις απώλειες των δύο Κυπέλλων. Ωστόσο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πρώτο πρωτάθλημα και επισήμανε πως στόχος τόσο του ίδιου, όσο και του Μιχαήλ, είναι να καταφέρει η ομάδα να χτίσει μια Αυτοκρατορία. Μιλάει για το πως βρέθηκε να ηγείται και της Ερασιτεχνικής, ενώ γνωστοποιεί πως υπάρχει συμφωνία με την ΠΑΕ που θέλει τον σύλλογο να παίρνει 10% και από τα εισιτήρια διαρκείας, ένα μεγάλο αγκάθι για όλους τους συλλόγους που έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες.


Μίλησε για όλους και για όλα, ενώ για το ποδοσφαιρικό τμήμα έδωσε και τις δικές του προτάσεις για να μπορέσει να ορθοποδήσει.


Πρόεδρε πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ. Θα ήθελα να μας πει πως το έζησες. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα.


«Ήταν μια απέραντη χαρά και ευτυχία. Από την πρώτη στιγμή που μαζί με τον Θανάση Μιχαήλ αναλάβαμε το τμήμα, είχαμε ως στόχο να πάμε την ομάδα στην κορυφή. Για εμένα η ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι. Βάλαμε από την αρχή τον πήχη ψηλά και με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρξαν, φτάσαμε σχετικά γρήγορα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Λέγοντας για δυσκολίες ποιες ήταν οι μεγαλύτερες;

«Όταν αναλάβαμε την ομάδα δεν υπήρχε ούτε μία αθλήτρια στο ρόστερ. Όλες ήταν ελεύθερες και απλήρωτες. Είχαμε λίγο χρόνο και παρά τα χρήματα που ξοδέψαμε δεν καταφέραμε να ανέβουμε. Την δεύτερη χρονιά μας βοήθησε και η Ερασιτεχνική, είχαμε και χρόνο και μπορέσαμε να ανέβουμε, ωστόσο κανείς μας δεν ξεχνάει τις δυσκολίες του ξεκινήματος. Η μεγαλύτερη όπως ανέφερα ήταν το χτίσιμο της ομάδας. Όποια παίκτρια παίρναμε τηλέφωνο για να έρθει, δεν ήθελε επειδή η ΑΕΚ είχε κακό όνομα. Άλλη μεγάλη δυσκολία ήταν και το γηπεδικό. Κάναμε αλλού προπονήσεις και αλλού αγώνες με συνέπεια και χρήματα να ξοδεύουμε, αλλά και η ομάδα να μην είναι όπως πρέπει».


Το πρωτάθλημα ήρθε και μάλιστα αήττητο, πως κρίνεις την απώλεια του Κυπέλλου χωρίς καν η ομάδα να πάει στον τελικό;


«Είναι κάτι που μας στεναχωρεί όλου και στερεί την δυνατότητα ενός ακόμα τίτλου, καθώς ως ομάδα αξίζαμε και τους δύο. Ωστόσο μία πολύ κακή εμφάνιση που κάναμε στον Ρέντη, μας στερεί έναν τίτλο και μας στεναχωρεί. Ωστόσο δεν παύει η ομάδα να κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της αήττητη και γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε προπονητή και αθλήτριες».


«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ξεχωριστός»


Στην φιέστα το γήπεδο γεμάτο. Περιμένατε πως λόγω της απώλειας του Κυπέλλου θα υπήρχε μια μικρή απογοήτευση;

«Ο κόσμος της ΑΕΚ το έχω πει πως είναι ξεχωριστός. Γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και τον ευχαριστούμε πολύ. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα γιατί και οι αθλήτριες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο και και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα την βοηθάει για να έρθουν και άλλες».


Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ γυναικών και όχι με κάποιο άλλο τμήμα της ΑΕΚ;

«Θα το χαρακτήριζα τυχαίο. Όταν ανέλαβε ο Δημήτρης ο Χατζηχρήστος την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, κατάφερε να βρει 9 επιχειρηματίες οι οποίοι και βάλαμε όλοι από 15.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα του συλλόγου. Όταν ξεκινήσαμε οι περισσότεροι ήθελαν να ασχοληθούν με το βόλεϊ ανδρών, ενώ στο χάντμπολ υπήρχε διοίκηση. Μιλώντας με τον Θανάση, είχαμε πει πως θέλουμε να αναλάβουμε την χρηματοδότηση κάποιου τμήματος για να πάρουμε τίτλους, αλλά να αποφασίζουμε εμείς γι’ αυτό. Το τμήμα που πληρούσε τις προϋποθέσεις ήταν το βόλεϊ γυναικών. Έτσι μιλήσαμε, είχαμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα και ξεκινήσαμε».

Πέρσι ήσασταν το μεγάλο φαβορί, αλλά δεν μπορέσατε να πάρετε τίποτα. Υπήρξε απογοήτευση το καλοκαίρι ή ακόμα και σκέψεις αποχώρησης;

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας. Ναι υπήρξε μεγάλη απογοήτευση, ειδικά μετά τον χαμένο τελικό. Όμως και μετά την πρώτη χρονιά που δεν ανεβήκαμε και πιστεύω πως ήταν μεγαλύτερη αποτυχία τότε, μιλήσαμε με τον Θανάση και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για την κορυφή. Σε καμία περίπτωση δεν είπαμε να φύγουμε».

«Γι αυτό έφυγε ο Σαμαράς»


Μιας και αναφερθήκαμε στην περσινή αποτυχημένη όπως και ο ίδιος είπες χρονιά. Τι έχει γίνει με την αποχώρηση του Σαμαρά, με τον ίδιο να αφήνει ακόμα και αιχμές για την σχέση του με παίκτριες;

«Κοίτα, από τον Γιώργο Σαμαρά συζητήσαμε πολύ πριν την μεταγραφική περίοδο και του θέσαμε ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Του είπαμε να διεκδικήσουμε και τα δύο τρόπαια και να πάρουμε τουλάχιστον το ένα. Του ζητήσαμε να μας πει σε ποιες θέσεις θέλει παίκτρι, δίνοντας μας από δύο επιλογές. Από την αρχή αυτός μας ζήτησε, εκτός από αυτές που ήθελε να μείνουν και τις Κις, Μποροβίντσεκ. Ζήτησε επίσης την Χαρά Σάκκουλα, την Μαρία Λαμπρινίδου, ενώ ήθελε και την Μαρία Γκαραγκούνη όπως και πρόπερσι. Σε αυτό θέλω να πω πως και πρόπερσι είχαμε κάνει πρόταση και σε Μαρία και σε Νίκη Γκαραγκούνη, με κλειστό διετές συμβόλαιο, αλλά για δικούς τους λόγους αρνήθηκαν.

Το καλοκαίρι όμως μιλήσαμε και πάλι με την Μαρία, η οποία μας ζήτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό. Αυτό το ποσό το δώσαμε, αλλά όχι όλο μαζί. Δηλαδή εκτός της αμοιβής που θα έπαιρνε έτσι και αλλιώς, βάλαμε και χρήματα σε μορφή μπόνους να ερχόντουσαν τίτλοι. Δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας και είπαμε να προχωρήσουμε.


Έτσι κοιτάξαμε να πάρουμε άλλη ελληνίδα ακραία, με τον κόουτς να μας λέει πως η μόνη λύση είναι η Φένια, ενώ είχε πει και για την θέση της πασαδόρου την Νικολέτα. Έτσι ξεκινήσαμε επαφές με την Νικολέτα και παρότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετό καιρό, τελικά τα βρήκαμε. Την τελευταία μέρα που είχαμε κλείσει με την Νικολέτα, ο Μιχαλόπουλος μας είπε πως θα ήθελε να φέρει στην ομάδα και την Φένια και έτσι κλείσαμε και το θέμα αυτό, με τον Γιώργο να μας λέει πως δεν χρειάζεται ξένη τώρα και πως αν είναι να πάρουμε μία τον Δεκέμβρη.


Φτάνοντας κοντά στον Δεκέμβρη είχαμε επαφές για την απόκτηση της Μιλάγκρος, αλλά επειδή ήταν υπερβολικά ακριβή ο Γιώργος μας πρότεινε την Νικόλ και έτσι ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό πριν τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ικανοποιήθηκε και ο προπονητής και έτσι μπήκαμε στην τελική ευθεία με στόχο να πάρουμε και τους δύο τίτλους. Με την έναρξη της Β’ φάσης υπήρξαν συνεχόμενες ήττες, το κλίμα ήταν κακό και επικρατούσε πολύ μουρμούρα. Βλέπαμε κατεβασμένα κεφάλια ακόμα και στις προπονήσεις και η ομάδα δεν είχε πετύχει και αγωνιστικά. Έτσι είπαμε με τον Μιχαήλ πως θα έπρεπε να λυθεί το συμβόλαιο του Σαμαρά για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί να ευθύνεται η διοίκηση για το κακό κλίμα μεταξύ του προπονητή και των παικτριών, από την στιγμή που όλες ήταν εισήγησή του.

Βέβαια εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο που βοήθησε στο ξεκίνημα της προσπάθειας που κάναμε».

Πως όμως αποφασίσατε να κάνετε την αλλαγή πριν τον τελικό;

«Λύθηκε η συνεργασία πριν τον τελικό γιατί στην ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ, ειδικά μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό. Όταν συνέβη αυτό λέγαμε πως θέλουμε έναν νέο προπονητή που είχε δουλέψει με νεαρά παιδιά και έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον Κυριάκο Καμπερίδη, οποίος πήγε και μέχρι τέλος την ομάδα».

Έτσι φτάσαμε στο καλοκαίρι που μας πέρασε. Τι έγινε και τελικά χάλασε η συνεργασία με τον Καμπερίδη;

«Ξεκινήσαμε με τον Καμπερίδη το χτίσιμο της ομάδας. Ο Κυριάκος ήθελε να ξηλωθεί η ομάδα της προηγούμενης χρονιάς. Ζήτησε συγκεκριμένες παίκτριες όπως η Τσίμα και η Κιόση. Του εξήγησα πως στόχος είναι ο σωστός προγραμματισμός και πως δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε τον κορμό που έχουμε, αλλά και να μην δώσουμε αλόγιστα ποσά.

Στις διαπραγματεύσεις όμως και με Τσίμα και με Κιόση δεν τα βρήκαμε γιατί με την πρώτη ζητούσε πολλά το Μαρκόπουλο και με την δεύτερη κρίναμε πως οι απαιτήσεις της ήταν πολύ μεγάλες. Έτσι ζήτησα από τον κόουτς να μας πει από μία ακόμα αθλήτρια στις θέσεις αυτές ως εναλλακτική λύση.

Εκεί στράβωσε και μας πήρε λέγοντάς μας πως θέλει να παραιτηθεί καθώς οι παίκτριες δεν είναι πρώτες επιλογές».


«Μας κέρδισε ο Οικονόμου»

Πως προέκυψε ο Οικονόμου και αν υπήρξαν και επαφές και με άλλους προπονητές;

«Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν επαφές με πολλούς προπονητές. Είχαμε και με τον Γιάννη Νικολάκη, ωστόσο δεν προχώρησε επειδή είχε ακόμα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν ήξερε τι θα γίνει με την ομάδα. Για την ακρίβεια με τον Νικολάκη υπήρξε μία βολιδοσκόπηση περισσότερο. Στην συνέχεια μας προτάθηκαν οι Οικονόμου και Μπουτσουρής που έλειπαν στην Τουρκία. Μόλις επέστρεψαν συναντήθηκα και με τους δύο και τους εξήγησα τα σχέδια πρωταθλητισμού που έχουμε. Ο Αποστόλης με κέρδισε γιατί δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του και είπε πως ναι θα πάμε για να πάρουμε τίτλους.

Το είχα πει να διαλέξει μια ξένη, πρόσθεσε μια κεντρική την Γκούζου και ζήτησε και για υποδοχή την Πόλα την Κίτσου και έτσι χτίστηκε η ομάδα».

Πάμε πάλι στην φετινή χρονιά. Η ομάδα πήγαινε τρένο από την αρχή, όμως το ίδιο έγινε και πέρσι, χωρίς στο τέλος να κατακτηθεί κάποιος τίτλος. Φοβήθηκες κάποια στιγμή πως αυτό μπορεί να επαναληφθεί;

«Η αλήθεια είναι πως δεν την φοβήθηκα καθόλου την ομάδα. Ο λόγος είναι πως φέτος υπήρχαν λύσεις σε όλες τις θέσεις και πραγματικά ο σχεδιασμός ήταν πολύ καλός. Εντάξει άγχος υπήρχε, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και εμπιστοσύνη πως όλα θα πάνε καλά, κάτι που έγινε».


«Δεν υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις»

Θα ήθελα να πάμε και λίγο στο οικονομικό κομμάτι. Φέτος υπήρξαν κάποια προβλήματα. Πως τα βίωσες και αν υπήρξε γκρίνια μέσα στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε μεγάλη γκρίνια γιατί η καθυστέρηση δεν ήταν μεγάλη. Στον προγραμματισμό υπολογίζαμε κάποια χρήματα από χορηγίες που δεν ήρθαν στον ποσοστό που περιμέναμε, ενώ και η Ερασιτεχνική δεν βοήθησε έχοντας τα δικά της προβλήματα με την ΠΑΕ. Έτσι μίλησα στις παίκτριες και τους είπα πως τρία χρόνια είμαστε απόλυτα φερέγγυοι πληρώνοντας και πριν την ώρα τους, έτσι θα είμαστε και φέτος και πως θα υπάρχουν ελεγχόμενες καθυστερήσεις και πως μέχρι το τέλος θα πάρουν όλα τα χρήματά τους.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τις παίκτριες και το τεχνικό τιμ για την κατανόηση. Δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα και το κλίμα ήταν και παραμένει εξαιρετικό».

«Στον λαό της ΑΕΚ, στον Μιχαήλ και την οικογένειά μου»

Τελικά με όποια προβλήματα υπήρξαν το πρωτάθλημα κατακτήθηκε. Που θα ήθελες να το αφιερώσεις;

«Πρώτα από όλα θα το αφιερώσω στον λαό της ΑΕΚ. Η παρουσία του σε όλα τα γήπεδα ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Ο κόσμος μας βοήθησε απίστευτα και στάθηκε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σπουδαίο πράγμα να ξέρεις πως ακόμα και στις δυσκολίες θα υπάρχουν φίλοι της ομάδας που θα σου συμπαραστέκονται και την ΑΕΚ την είχαμε και την έχουμε αυτή την ευτυχία. Επίσης θέλω να το αφιερώσω στον Θανάση Μιχαήλ που ξεκινήσαμε από την αρχή όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι να έρθει το πρωτάθλημα αυτό.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω στις αθλήτριες της φετινής ομάδας και το τεχνικό επιτελείο, όπως βέβαια και σε όσες παίκτριες και προπονητές πέρασαν αυτό το διάστημα από το τμήμα.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Χατζηχρήστο και τα παιδιά της Original που δέθηκαν με την ομάδα και την βοήθησαν όσο δεν φαντάζεται κανείς. Επίσης ευχαριστώ και όλο το προσωπικό της Ερασιτεχνικής που δουλεύουν καθημερινά και φυσικά την οικογένειά μου την γυναίκα μου και την κόρη μου, που έχουν στερηθεί όλο αυτό το διάστημα».


«Μαγικό το όνειρο της Ευρώπης»

Σημαντικό κεφάλαιο της φετινής ΑΕΚ ήταν και η πορεία στην Ευρώπη. Πως την κρίνεις και θα ήθελα και δυο λόγια για τα παιχνίδια με την Γαλατά και ειδικά αυτό στην Κωνσταντινούπολη.

«Φέτος αυτό το όνειρο ήταν μαγικό. Όταν ξεκίνησε η χρονιά και είδαμε την κλήρωση και πως υπήρξε περίπτωση να παίξουμε στην Πόλη, είπα στα κορίτσια που θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να φτάσουμε ως τα παιχνίδια με την Γαλάτα για να επιστρέψουμε στις χαμένες πατρίδες. Και στον πρώτο γύρο να χάναμε δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά πραγματικά θέλαμε να πάμε στην Κωνσταντινούπολη και όταν πήγαμε νιώσαμε δέος. Η στιγμές ήταν μοναδικές και μαγικές, δεν πρόκειται να τις ξεχάσω ποτέ. Όσον αφορά την Ευρώπη συνολικά, όπως ζήτησα και από την ομοσπονδία, αν θέλει οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές εκτός Ελλάδος, θα πρέπει να αυξήσει τις ξένες αθλήτριες, κάτι που θα έριχνε και το κασέ των ελληνίδων».

«Να μείνει η ομάδα στην κορυφή»


Για πρώτη φορά η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον. Πως θα ήθελες να δεις την ΑΕΚ;

«Το όνειρό μου είναι να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή, να γίνει ακόμα καλύτερη και να κατακτά για πολλά χρόνια τίτλους στην Ελλάδα. Θα ήθελα να μπορέσουμε να κτίσουμε μια Αυτοκρατορία, βέβαια θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ΑΕΚ και κυρίως στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ, καθώς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας επηρεάζουν όλους. Όμως σίγουρα τα όνειρά μας για την ομάδα αυτή είναι μεγάλα».

Εκτός από βασικός χρηματοδότης, μαζί με τον Θανάση Μιχαήλ του γυναικείου βόλεϊ της ΑΕΚ, είσαι και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και μάλιστα σχετικά νέος. Τι σε έκανε να αναλάβεις αυτό το δύσκολο έργο;

«Κοίτα όταν τελείωσε την τριετία η διοίκηση του Δημήτρη (Χατζηχρήστου), αποφάσισε ο ίδιος να μην κατέβει και μαζί με τον Τόγελο μου πρότειναν να κατέβω εγώ ως υποψήφιος. Αρνήθηκα και πρότεινα τον Θανάση τον Μιχαήλ γιατί θεωρούσα και θεωρώ πως έχει προσφέρει, ενώ πίστευα πως θα βοηθούσε από το συγκεκριμένο πόστο.

Μετά από μερικές συναντήσεις, ο Θανάσης δέχτηκε το πόστο αυτό και ήταν επικεφαλής στις εκλογές, ενώ εγώ πήρα τη θέση του αντιπροέδρου. Μετά από ένα διάστημα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είχαν διαφωνίες με τον Θανάση για σημαντικά θέματα εγώ ήμουν στη μέση. Τα προβλήματα και οι σχέσεις τους έφτασαν στο απροχώρητο και από τα υπόλοιπα μέλη υπήρξε θέμα παραίτησής τους αν δεν άλλαζε ο πρόεδρος.

Στην συνέχεια που ασκήθηκαν πιέσεις για να αναλάβω και έκαμψαν τις αντιρρήσεις μου λέγοντας πως θα είναι κρίμα να διαλυθούν τα δύο τμήματα που πήγαιναν για τίτλους, το βόλεϊ γυναικών και το χάντμπολ.

Για να μην πάει στράφι η χρονιά δέχτηκα, αφού πρώτα έθεσα ως όρο να με δεχτούν και να με στηρίξουν οι Μιχαήλ και Χατζηχρήστος, κάτι που έκαναν και οι δύο, λέγοντάς μου να προχωρήσω. Έτσι ανέλαβα και το συγκεκριμένο πόστο».


«Η Ερασιτεχνική θα παίρνει το 10% από τα εισιτήρια διαρκείας»

Πως ζεις τα προβλήματα της Ερασιτεχνικής από ένα πόστο που έχει πολλές ευθύνες;

«Κοίτα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αυτό είναι γνωστό. Καθημερινά κάνουμε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουμε περισσότερα έσοδα. Υπήρχε και υπάρχει καλή σχέση με την ΠΑΕ και έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα του παρελθόντος.

Είχαμε συμφωνήσει για τα παλιά χρέη με τον κύριο Αδαμίδη και για μια τριετία η ΑΕΚ θα παίρνει χρήματα, ενώ επίσης συμφωνήθηκε από εδώ και πέρα να παίρνει ότι της αναλογεί και στα διαρκείας και στο σήμα. Να παίρνει δηλαδή το 10% επί των εισιτηρίων διαρκείας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για κάθε Ερασιτέχνη αν εφαρμοστεί και σε άλλες ομάδες».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μέλλον της Ερασιτεχνικής;

«Χωρίς αμφιβολία το μέλλον της Ερασιτεχνικής εξαρτάτε σε σημαντικό βαθμό από την ΠΑΕ. Αν μπορέσει το ποδόσφαιρο να ορθοποδήσει οικονομικά και αγωνιστικά, όλα θα πάνε καλά. Αν τηρεί η ΠΑΕ τις υποχρεώσεις της τα τμήματά μας θα πρωταγωνιστούν. Το χάντμπολ έχει κατακτήσει ήδη δύο τίτλους, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε δύο τελικούς. Το γυναικείο βόλεϊ πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ δεν είχε τίτλο στην Ερασιτεχνική και στα τελευταία έχει ήδη τρία ομαδικά. Τμήματα όπως ο στίβος, η ξιφασκία, η ποδηλασία και η πυγμαχία ανεβαίνουν σημαντικά. Γίνονται προσπάθειες για να υπάρξουν διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα.

Θα θέλαμε να υπάρχουν διακρίσεις και στους άνδρες του βόλεϊ, ένα τμήμα που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Εκεί υπήρξαν τεράστια προβλήματα. Ωστόσο η ομάδα επανέρχεται στην Α2 και πάμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ακόμα όμως και σήμερα γίνονται προσφυγές από παίκτες για παλιότερα χρέη. Σίγουρα πάντως θα θέλαμε το συντομότερο να οδηγήσουμε τους άνδρες που μην ξεχνάμε πως έχουν παίξει και σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε κατακτήσεις τίτλων».

Κλείνοντας θα ήθελα να πεις και δυο λόγια για την ΠΑΕ. Πως βλέπεις την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και αν πιστεύεις πως υπάρχει λύση.

«Η ΠΑΕ βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Είναι δραματικές στιγμές στην χώρα και δυστυχώς τις ζούμε και εμείς ακόμα παραπάνω ως ΑΕΚ. ΑΕΚ είμαστε, με αυτή την ομάδα ζούμε και στην καρδιά κάθε ΑΕΚτζή, είναι η ποδοσφαιρική ομάδα. Κουραστήκαμε από τους σωτήρες, κουραστήκαμε από ανθρώπους που έβαλαν χρήματα, αλλά δεν τα διαχειρίστηκαν σωστά, άνθρωποι δικής τους επιλογής.

Για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο θα πρέπει να δοθεί στα χέρια του κόσμου. Με οργανωμένο σχέδιο αυτό μπορεί να γίνει, παρά την κρίση που υπάρχει. Να ζητήσει από τον κόσμο να πάρει μετοχές, δίνοντάς του κάτι πίσω. Θα πρέπει να απευθυνθεί με οργανωμένο σχέδιο στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι να συμμετάσχουν ακόμα και στην διοίκηση. Να επιλέγουν με ψηφοφορία το ποιος θα διαχειρίζεται τα χρήματά τους. Αυτό θα πρέπει να ζητηθεί όχι σε στυλ βάλε τα λεφτά και πες τι ΑΕΚ θέλεις, αλλά στο στυλ γίνεται μέτοχος βάλε όσα χρήματα μπορείς και εμείς σαν ΑΕΚ επειδή σε θέλουμε δίπλα μας θα στο ανταποδώσουμε».


«Δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα βρεθεί λύση στην ΠΑΕ»


Καλά τα λόγια, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα;

«Κοίτα, αγαπάω τόσο πολύ την ΑΕΚ που δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν θα βρεθεί λύση. Δεν μπορώ να φανταστώ την ΑΕΚ να διαλύεται, αν και δεν σου κρύβω πως τώρα το φοβάμαι. Όμως πιστεύω πως έστω και την τελευταία στιγμή άτι θα γίνει και θα βρεθεί λύση. Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά».

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα