Χάρηκαν και οι δύο στο Μαρκόπουλο

Χάρηκαν και οι δύο στο Μαρκόπουλο

Φώτης Καρακούσης
Χάρηκαν και οι δύο στο Μαρκόπουλο

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Μεγάλο ντέρμπι όπως αναμενόταν ήταν ο αγώνας στο Μαρκόπουλο με την τοπική ομάδα να επικρατεί του Παναθηναϊκού με 3-2, παρότι βρέθηκε μπροστά με 2-0. Χωρίς Χριστοδούλου που αποχώρησε οι «πράσινες».

Όλα τα είχε η σημερινή αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με τον Παναθηναϊκό. Είχε ενδιαφέρον και αγωνία με τον νικητή να κρίνεται στα πέντε σετ, είχε κόσμο που γέμισε το γήπεδο (πάνω από 300 ήταν οι φίλοι του «τριφυλλιού»), ενώ είχε και μια απουσία της τελευταίας στιγμής, καθώς η Έλενα Χριστοδούλου για προσωπικούς λόγους έθεσε τον εαυτό της εκτός ομάδας, με την Όλγα Μαλουσάρη να είναι η αρχηγός.

Τους δύο βαθμούς της νίκης πήρε το Μαρκόπουλο επικρατώντας τελικά με 3-2 (27-25, 25-22, 20-25, 19-25, 15-10), σε ένα ματς που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιοτικού βόλεϊ, ωστόσο ήταν συναρπαστικός. Οι γηπεδούχες του Γιώργου Λυκούδη βρέθηκαν μια ανάσα από το τρίποντο, αλλά οι «πράσινες» έκαναν το 2-0, 2-2 και πήραν τουλάχιστον τον πόντο.

Το πόσο συναρπαστικός θα ήταν ο αγώνας φάνηκε στο πρώτο σετ, όπου το Μαρκόπουλο έκανε επική ανατροπή. Τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη βρέθηκαν μπροστά με 18-24 και όλα έδειχναν πως θα έκαναν και με χαρακτηριστική ευκολία το 0-1. Ωστόσο με... όπλο το σερβίς και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των φιλοξενούμενων οι παίκτριες του Μαρκόπουλου κατάφεραν να κάνουν το 1-0.

Με την ψυχολογία υπέρ τους, ήρθε και μάλιστα με άνεση και το 2-0. Και ενώ όλα έδειχναν πως το τρίποντο θεωρούνταν σίγουρο για το Μαρκόπουλο, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, δείχνοντας πως μπορεί να μην έχει μείνει πλέον καμία παίκτρια από την μεγάλη ομάδα που σάρωνε τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η φανέλα παραμένει βαριά.

 

Οι «πράσινες» μείωσαν σε 2-1 και στην συνέχεια έφεραν το ματς στα ίσια στέλνοντάς το στο τάι μπρέικ και εξασφαλίζοντας τον έναν πόντο. Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, τα κορίτσια του Γιώργου Λυκούδη ήταν πιο ψύχραιμα κατακτώντας τη νίκη, σε έναν αγώνα όπου και οι δύο ομάδες μπορούν να είναι ικανοποιημένες. Η γηπεδούχος γιατί πήρε τη νίκη και η φιλοξενούμενη γιατί παρά τα προβλήματα με τελευταίο αυτό της Χριστοδούλου (δεν αγωνίστηκε και η τραυματίας Ιχτιάρη), μπόρεσε να κάνει το 2-0, 2-2 και να πάρει έναν τουλάχιστον πόντο.

Όσον αφορά τις διακριθέντες, για τις νικήτριες πρώτη σκόρερ ήταν η Κόστιτς με 26 πόντους και την ακολούθησαν οι Βαρουδάκη (17) και Νίκιτς (15). Για τις ηττημένες η Βασιλαντωνάκη είχε 26 πόντους και την ακολούθησαν οι Καββαδία (14) και Νούσια (12).

Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Φουντζήλα 8 (8/18 επ., 28% υπ.), Νικολαϊδη 1 (1 άσος), Νίκιτς 15 (1 άσος, 7/18 επ., 7 μπλοκ), Βαρουδάκη 17 (3 άσοι, 11/27 επ., 33% υπ., 3 μπλοκ), Κόστιτς 26 (1 άσος, 23/41 επ., 2 μπλοκ), Γεωργιάδου 11 (2 άσοι, 6/9 επ., 3 μπλοκ), Σάκκουλα (λ, 54% υπ.), Ζήση Χρ. 2 (1 άσος, 1/3 επ.), Πολυδώρου, Ζήση Π., Κωνσταντώνη

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Κουντουρά 11 (3 άσοι, 5/11 επ., 3 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 26 (5 άσοι, 18/44 επ., 3 μπλοκ), Καββαδία 14 (1 άσος, 9/14 επ., 4 μπλοκ), Μαλουσάρη 11 (10/28 επ., 37% υπ., 1 μπλοκ), Νούσια 12 (4 άσοι, 8/24 επ., 61% υπ.), Τσατσουρή 7 (6 άσοι, 1/4 επ.), Μάρκου (λ, 52% υπ.), Μικρουδάκη, Σωτηρίου

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα