«Κιτρινόμαυρη» η πρώτη κούπα!

Φώτης Καρακούσης
«Κιτρινόμαυρη» η πρώτη κούπα!

bet365

Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ στην Ελασσόνα. Οι «κιτροινόμαυρες» επικράτησαν με 3-1 του Ολυμπιακού κατακτώντας το παρθενικό Σούπερ Καπ και την πρώτη κούπα της φετινής χρονιάς.

Πέρσι κατέκτησαν τους δύο εγχώριους τίτλους, ενώ φέτος με τις μεταγραφικές τους κινήσεις θεωρούνται και όχι άδικα ως τα μεγάλα φαβορί για να διεκδικήσουν πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο λόγος για τους ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που σήμερα Κυριακή μονομάχησαν στην Ελασσόνα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και πρώτο συνολικά στην ιστορία του βόλεϊ γυναικών, καθώς ποτέ δεν είχε διεξαχθεί το Σούπερ Καπ.

Η κούπα βάφτηκε τελικά «κιτρινόμαυρη», καθώς τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου ήταν καλύτερα κερδίζοντας δίκαια τις «ερυθρόλευκες» με 3-1 (25-18, 10-25, 25-23, 25-17), πανηγυρίζοντας στο τέλος το παρθενικό Σούπερ Καπ.

Ο αγώνας είναι η αλήθεια πως ειδικά στα δύο πρώτα σετ ήταν κακός, για να μην πούμε κάκιστος, κάτι ωστόσο αναμενόμενο, μιας και μιλάμε για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός έκαναν συνεχόμενα λάθη.

Στην συνέχεια η απόδοση και των δυο ανέβηκε, έγιναν μάχες στο φιλέ και στην άμυνα, με τις περσινές πρωταθλήτριες να φαίνονται πιο έτοιμες και να φτάνουν στην κατάκτηση του τίτλου, το οποίο πανηγύρισαν με τον κόσμο τους που είχε βρεθεί, όπως και αυτός του Ολυμπιακού στο κλειστό της Ελασσόνας.

Και όμως το γύρισε...

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το πούμε ακόμα μία. Το βόλεϊ γυναικών είναι το πλέον απρόβλεπτο άθλημα, καθώς οι ανατροπές είναι κάτι συνηθισμένο. Όπως αυτή που έκανε στο πρώτο σετ η ΑΕΚ. Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου είδαν τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 2-11, ωστόσο όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στα σετ, αλλά το κέρδισαν και με 25-18, έχοντας ένα επιμέρους σερί 23-7!

Και εκεί που λογικά θα πίστευε κάποιος πως η Ένωση με την ψυχολογία υπέρ της μετά την ανατροπή, θα έκανε εύκολα το 2-0, είδαμε για ακόμα μία φορά έναν τυπικό αγώνα βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός με την Λούκοβιτς στην επίθεση και την Γιακουμή στο σερβίς έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-1, δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλό του να φτάσει μόλις τους 10 πόντους.

Όλα κρίθηκαν στο τρίτο

Τα πάντα όπως φάνηκε και στην συνέχεια κρίθηκαν στο τρίτο σετ, το οποίο πήγε στα χέρια της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 12-12, όταν οι «κιτρινόμαυρες» με ένα σερί 4-0 έκαναν το 16-12, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκες» του Τέλη Σωτήρχου αντέδρασαν, μείωσαν την διαφορά και ισοφάρισαν σε 23-23. Εκεί μίλησε όμως η μεγάλη κλάση της Σόνιας Μποροβίντσεκ που με δύο συνεχόμενους πόντους έκανε το 2-1 για την ομάδα της.

Ε κάπου εκεί τελείωσε και ο αγώνας, καθώς στο τέταρτο και τελευταίο σετ, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και ο Ολυμπιακός έφτανε κοντά στην ΑΕΚ μόνο όταν η δεύτερη έκανε λάθη. Το τελικό 3-1 βρήκε τις περσινές πρωταθλήτριες να πανηγυρίζουν και τον πρώτο φετινό τίτλο και τον κόσμο να τους ζητά μετά το Σούπερ Καπ και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Κις, Μποροβίντσεκ και Χέγας...

Για τις νικήτριες πρώτη σκόρερ ήταν η Κις με 16 πόντους και την ακολούθησαν οι Μποροβίντσεκ με 15 και η Χέγας που αν και τραυματίας είχε 12. Από τον Ολυμπιακό η Τένεβα κέρδισε 16 πόντους με την Λούκοβιτς μνα φτάνει τους 15 και τις Γιακουμή και Μπλάνκο να έχουν από 10.

ΑΕΚ (Απόστολος Οικονόμου): Κις 16 (2 άσοι, 12/32 επ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (5/8 επ.), Μποροβίντσεκ 15 (1 άσος, 9/13 επ., 5 μπλοκ), Τσίμα 10 (1 άσος, 7/24 επ., 33% υπ., 2 μπλοκ), Παπαφωτίου 6 (1 άσος, 4/5 επ., 1 μπλοκ), Χέγας 12 (1 άσος, 10/19 επ., 62% υπ., 1 μπλοκ), Παπαγεωργίου (λ, 31% υπ.), Ρόγκα (λ), Γκούζου 1 (1 μπλοκ), Τοτσίδου (20% υπ.), Τσοχατζή

Ολυμπιακός (Τέλης Σωτήρχος): Κωνσταντίνου (17% υπ.), Λούκοβιτς 15 (13/32 επ., 2 μπλοκ), Γιακουμή 10 (4 άσοι, 3/8 επ., 3 μπλοκ), Μπλάνκο 10 (1 άσος, 6/14 επ., 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Τένεβα 16 (12/27 επ., 48% υπ., 4 μπλοκ), Κονόμη (λ, 57% υπ.), Κοσμά 7 (6/14 επ., 39% υπ., 1 μπλοκ), Τέζα

MVP η Σόνια Μποροβίντσεκ

Η αρχηγός της ΑΕΚ αναδείχθηκε από τους δημοσιογράφους (13-1 οι ψήφοι) ως η πολυτιμότερη παίκτρια του Super Cup. Η Σόνια Μποροβίντσεκ είχε 15 πόντους με 1 άσο, 9/13 επιθέσεις και 5 μπλοκ!

Η ΕΟΠΕ βράβευσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για την προσφορά του στο βόλεϊ. Την πλακέτα, από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Αχιλλέα Μαυρομάτη, παρέλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος Λάρισας, Αθανάσιος Παιδής. Επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης τίμησε τον Δήμαρχο Ελασσόνας, Γιώργο Πασχόπουλο.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα