«Οποιος θέλει ας έρθει στις... 14 Μαΐου!»

«Οποιος θέλει ας έρθει στις... 14 Μαΐου!»

bet365

Στις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του βόλεϊ όπως αποφάσισε η ΕΣΑΠ, με τον Παντελή Τωρνατόρο να τονίζει με νόημα: «ας έρθει όποιος θέλει...». Σκέψεις να χαρακτηριστεί ειδικών συνθηκών και να γίνει με μαθητές και αθλητές, χωρίς την παρουσία οπαδών.

Μπορεί ο Φοίνικας Σύρου να έχει ήδη δηλώσει ότι αποσύρεται απ' τον 5ο τελικό του με τον Ηρακλή, ο οποίος και θ' αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή στην Α1 του βόλεϊ, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΕΣΑΠ ωστόσο έγινε γνωστό ότι η... πολύπαθη αυτή αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε 12 ημέρες, την στιγμή που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει την θέση των δύο ομάδων.

Η παρωδία του ελληνικού βόλεϊ συνεχίστηκε και στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της ΕΣΑΠ και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της Παντελή Ταρνατώρου καθώς αυτός ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ενώ παρότι τα όσα έγιναν στην Μίκρα αφορούσαν τους Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου, δεν είχε προσκληθεί κανένας παράγοντας του «γηραιού» και των νησιωτών.

Σε σχετικό ερώτημα πάντως η απάντηση ήταν πως η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν επιθυμούσε το ξεκατίνιασμα όπως συγκεκριμένα ανέφερε. Έτσι ότι ειπώθηκε είναι μόνο από την πλευρά της ΕΣΑΠ. Μια ΕΣΑΠ που όπως επισήμανε και ο πρόεδρός της αποφάσισε να ορίσει την διεξαγωγή του πέμπτου και τελευταίου τελικού στις 14 Μαΐου, παρότι ακόμα εκκρεμεί η κλήση σε απολογία του «γηραιού» από τον Αθλητικό Δικαστή.

Το ακόμα καλύτερο και που δείχνει πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στην Λίγκα και πως όλοι είναι αγαπημένοι, όπως μας ανέφεραν, είναι πως ο ορισμός έγινε χωρίς να υπάρχει έγκριση από τις δύο ομάδες με τον Παντελή Ταρνατώρο να τονίζει: «Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο, οι διαιτητές στη θέση τους, όποιος λοιπόν θέλει να κατέβει ας κατέβει».

«Να τιμωρηθούν όποιοι δεν κατέβουν»

Σε ερώτηση για το αν η διοργανώτρια αρχή μεριμνήσει να υπάρχουν ποινές σε όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί στον τελικό, ο Παντελής Ταρνατώρος ανέφερε πως θα ζητηθεί από την ΕΟΠΕ να μην έχει δικαίωμα στον Τσάμπιονς Λιγκ ο σύλλογος που θα αρνηθεί να παίξει στον τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση που μια ομάδα δεν κατέβει απειλείται με μηδενισμό. Σε αυτό όμως το ενδεχόμενο, η ΕΣΑΠ έχει το δικαίωμα να κάνει πρόταση στην ΕΟΠΕ πως εμείς δεν θέλουμε ως διοργάνωτρια αρχή, μία ομάδα να κατέβει στο Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη χρονιά από τη στιγμή που δεν συμμετείχε στον τελικό του πρωταθλήματος. Οι δύο πρώτες λαμβάνουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε όποια ομάδα κι αν είναι αυτή, θα ισχύσει η συγκεκριμένη τιμωρία».

Παίζει σημαντικά να είναι ειδικών συνθηκών

Αν τελικά πάνε όλα καλά και οι Ηρακλής και Φοίνικας ρίξουν νερό στο κρασί τους και κατέβουν να αγωνιστούν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν απέναντι σε μαθητές και γονείς. Στην ΕΣΑΠ σκέφτονται σοβαρά να διεξάγουν τον πέμπτο και τελευταίο τελικό με ειδικές συνθήκες, δηλαδή χωρίς την παρουσία οπαδών, αλλά με μαθητές και αθλητές. Ακόμα βέβαια δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, αν και εφόσον υπάρξει πρώτα συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς και τους Συριανούς για να κατέβουν να αγωνιστούν.

Σε απολογία ο Ηρακλής

Η ΕΣΑΠ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως ο Ηρακλής κλήθηκε σε απολογία τονίζοντας χαρακτηριστικά: «O αθλητικός δικαστής καλεί σε απολογία την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. τo ΤΑΑ Ηρακλής για τα συμβάντα στον αγώνα της 28/4/2012 ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα