Έτσι δεν χάνει το νταμπλ...

Φώτης Καρακούσης
Έτσι δεν χάνει το νταμπλ...

bet365

Μαγεία Ηρακλή στην Μίκρα. Ο «γηραιός» δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσει με 3-0 τον Φοίνικα και να δείξει πως αν παίξει όπως μπορεί δεν έχει αντίπαλο για το νταμπλ. Θέλει μία ακόμα νίκη για να πάρει και το πρωτάθλημα μετά το κύπελλο.

Ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τα πάντα την φετινή χρονιά. Στο Κύπελλο και στο φάιναλ-8 στην Σύρο το έκανε με ευκολία. Στο πρωτάθλημα δυσκολεύτηκε στον ημιτελικό τον Παμβοχαϊκό, ενώ και στον πρώτο τελικό με τον Φοίνικα δεν έπιασε καλή απόδοση, παίρνοντας στις λεπτομέρειες τη νίκη.

Σήμερα στον δεύτερο τελικό, ο Ηρακλής ήταν η ομάδα φόβητρο του ξεκινήματος του πρωταθλήματος. Με έναν εντυπωσιακό Ντεσπέιν και έναν Κράβαρικ που όσο μεγαλώνει γίνεται καλύτερος, έκανε πλάκα στον Φοίνικα. Κέρδισε με 3-0 (25-22, 25-19, 25-23), έκανε το 2-0 και πλέον θέλει μία ακόμα νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά το 2008.

Μια νίκη που αν παίξει όπως και σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην έρθει με τον «γηραιό» να θέλει να την κάνει στην Σύρο και να πανηγυρίσει το νταμπλ στο ίδιο μέρος!

Ντεσπέιν ο καλύτερος

Πέρσι κατέκτησε τα πάντα με τον Ολυμπιακό, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο λόγος για τον Ρολάντο Ντεσπέιν. Ο Κουβανός ακραίος στον χθεσινό τελικό λόγω τραυματισμού ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Σήμερα ο Ντεσπέιν ήταν απολαυστικός, κέρδισε 17 πόντους με το εντυπωσιακό 65% στην επίθεση. Εξαιρετικός και ο Σμαραγδής με 12 πόντους τέσσερα μπλοκ και 88% στην επίθεση, ενώ και ο Κράβαρικ έδειξε για ακόμα μία φορά πως όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος, έχοντας σήμερα 11 πόντους με 53% ποσοστό.

Μπράβο, αλλά μπορεί καλύτερα ο Φοίνικας

Όσον αφορά τον Φοίνικα, φυσικά και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια μόνο και μόνο που πέρασε στον τελικό και δυσκόλεψε τόσο πολύ τον Ηρακλή χθες. Σίγουρα σήμερα οι Συριανοί μπορούσαν να παίξουν ακόμα καλύτερα. Οι μοναδικοί που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι Ντόκιτς με 11 και Ντάγκουμπιτς με 10, ενώ πολλές λύσεις έδωσε και ο Μπρίσιτς, χωρίς όμως να φτάνουν για να έρθει κάποιο σετ στους νησιώτες. Πλέον οι παίκτες του Νίκου Νεόφυτου θα παλέψουν για το θαύμα, μιας και ποτέ στο παρελθόν ομάδα που έχει χάσει στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα

Αξίζει να αναφερθούμε και στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ηρακλή. Ο κόσμος γέμισε κάθε γωνία της Μίκρας και ήταν εξαιρετικός. Δεν σταματούσε λεπτό να τραγουδά, ενώ υπήρξαν στιγμές που τα συνθήματα ακουγόντουσαν το ίδιο δυνατά και από την κερκίδα των επισήμων.

Δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο

Για τον αγώνα δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Οι παίκτες του δεν άφηναν μπάλα να πέσει κάτω και με τους Ντεσπέιν και Κράβαρικ ασταμάτητους έφτασε άνετα στο 3-0. Οι Συριανοί δυσκόλεψαν τον «γηραιό» μόνο στο τρίτο σετ, αλλά και πάλι όταν χρειάστηκε ο Κουβανός ήταν εκεί παίρνοντας τον τελευταίο πόντο του αγώνα.

Τα σετ: 25-22, 25-19, 25-23

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 7 (6/16 επ., 1 μπλοκ, 62% υπ. - 38% άριστες), Ντεσπέιν 17 (17/26 επ., 50% υπ. - 50% άριστες), Τακουρίδης 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 2, Σμαραγδής 11 (7/8 επ., 3 μπλοκ), Κράβαρικ 11 (10/18 επ.), Στεφάνου -λ (63% υπ. - 58% άριστες) / Μποζίδης, Κολτσιάκης, Τζιουμάκας

Φοίνικας (Νεόφυτος): Σουλτανόπουλος 7 (3/4 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας, Ντάνγκουμπιτς 11 (6/11 επ., 4 μπλοκ), Λάππας 6 (6/12 επ., 40% υπ. - 10% άριστες), Ντόκιτς 10 (10/27 επ.), Γκόρτσανιουκ 7 (7/14 επ., 58% υπ. - 38% άριστες), Κουρούπης -λ 44% υπ. - 19% άριστες / Μπρίτσιτς 8 (7/9 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. - 67% άριστες), Νικηφορίδης 1, Θάνος 1, Παπαγγελόπουλος, Τσέργας,
Διαιτητές: Καραμπέτσος, Γεωργουλέας,

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα