«Δικέφαλος»... κουρσάρος στην Σύρο!

«Δικέφαλος»... κουρσάρος στην Σύρο!

Φώτης Καρακούσης
«Δικέφαλος»... κουρσάρος στην Σύρο!

bet365

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα του Φοίνικα στην Σύρο. Επικράτησε με 3-0 ανέβηκε στην 4η θέση και έδειξε πως με Αρμενάκη είναι άλλη ομάδα. Ακόμα ψάχνονται οι νησιώτες με τις συνεχόμενες αλλαγές στο ρόστερ.

Τι και αν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Φοίνικας ήταν από τα μεγάλα φαβορί για την διεκδίκηση τίτλου και ο ΠΑΟΚ ήθελε απλά να μπει τετράδα; Έχοντας; φτάσει στην 9η αγωνιστική πολλά έχουν αλλάξει. Οι νησιώτες πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αλλάζοντας συνεχώς ξένους, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν την χημεία τους και οι Θεσσαλονικείς όταν έχουν τον Αρμενάκη μπορούν να κοντράρουν οποιοδήποτε αντίπαλο.

Αυτό έκαναν και με το παραπάνω στην Ερμούπολη. Επικράτησαν για πλάκα του Φοίνικα με 3-0 (18-25, 19-25, 18-25), ανέβηκαν στην τέταρτη θέση και συνέχισαν την πολύ καλή φετινή τους πορεία. Στον αντίποδα η ομάδα του Χρήστου Πάτρα έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι πως έχει χτυπητές αδυναμίες και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι.

Όπως αναφέραμε η επικράτηση των φιλοξενούμενων ήταν εύκολη, με τους νικητές να έχουν πρώτους σκόρερ τους Αρμενάκη και Χατζηηλιάδη που είχαν από 12 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Πλίκας που αν και πασαδόρος κέρδισε 7 πόντους. Για τους ηττημένους που απογοήτευσαν τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό, ο Ντορνέλας είχε 12, ο Μπέμπε 10 και ο Ματσακόν έφτασε τους 9.

Τα σετ: 18-25, 19-25, 18-25

Φοίνικας Σύρου (Πάτρας): Σουλτανόπουλος 3 (0/3 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (2/2 επ.), Τακουρίδης 1 (1/4 επ.), Μπέμε 10 (10/32 επ.), Ματσακόν 9 (8/17 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 17% άριστες), Ντορνέλας 12 (12/28 επ., 29% υπ. - 21% άριστες), Γκαράς 63% υπ. - 38% άριστες) / Θάνος 6 (4/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ίλιτς, Τσέργας 2 (1/2 επ., 1 άσο, 14% υπ.- 00% άριστες)

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 6 (4/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Πλίκας 7 (4/4 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 12 (11/21 επ. , 1 άσο, 32% υπ. - 21% άριστες), Μαυροβουνιώτης 7 (5/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 78% υπ. - 61% άριστες), Κανέλλος 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Αρμενάκης 12 (9/22 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου -λ (88% υπ. - 38% άριστες) / Στεφανίδης, Νικόλοφ, Αγγελής, Αμπουίλα,

Πάτρας: «Έλλειψη υποδοχέων»

Στην έλλειψη παίκτη που θα καλύψει την υποδοχή στάθηκε ο τεχνικός του Φοίνικα Χρήστος Πάτρας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε το σοβαρό πρόβλημα της παντελούς έλλειψης υποδοχέων και ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω αυτού του προβλήματος. Έχουμε αναγκάσει τον Ντορνέλας στα δύο πρώτα του ματς να παίζει σε άλλη θέση και προσπάθησε φιλότιμα, αλλά επιπλέον ο ΠΑΟΚ ξέρουμε ότι είχε πολύ καλό φλοτ σέρβις και δεν μπορέσαμε να βρούμε λύσεις.

Αφήνουμε πίσω μας ένα δύσκολο διάστημα για την ομάδα, με πολλά προβλήματα. Ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο εύκολος γιατί θα έχουμε λιγότερα ταξίδια μακριά από την έδρα μας και σε συνδυασμό με τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση θα δείξουμε τελείως διαφορετικό πρόσωπο».

Μέλκας: «Εκμεταλλευτήκαμε τα προβλήματα του αντιπάλου»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μέλκας τόνισε: «Θέλαμε την νίκη και δεν τον κρύψαμε, βλέποντας τα προβλήματα που είχε ο Φοίνικας. Προετοιμαστήκαμε πολύ για αυτό το παιχνίδι, πήγαμε διαβασμένοι στην Σύρο και με πίεση από το σερβίς και καλό συνδυασμό μπλοκ άμυνας καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Κάναμε μια καλή εμφάνιση, εκμεταλλευτήκαμε τα προβλήματα του Φοίνικα γιατί κακά τα ψέματα το κενό του Λάππα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Του εύχομαι περαστικά και γρήγορη επιστροφή στην δράση. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν συγκεντρωμένοι και έδειξαν πόσο ήθελαν την νίκη. Ήταν μια καλή νίκη γιατί για να κερδίσεις τον Φοίνικα πρέπει να κερδίσεις και τον κόσμο του. Στο δεύτερο σετ όταν και προηγηθήκαμε με 0-7 ο κόσμος ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στον Φοίνικα για να μειώσει την διαφορά. Πήγαμε καλά σε όλους τους τομείς και τώρα κοιτάμε την συνέχεια».

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Φοίνικας Σύρου αποχαιρέτισε τον Ματίας Μπέμε με μια ανθοδέσμη (αναγνωρίζοντας και τον επαγγελματισμό που επέδειξε ο Γερμανός διαγώνιος), αλλά καλωσόρισε και τον Κροάτη ακραίο Τόνι Κοβάσεβιτς ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα της νέας του ομάδας.
Διαιτητές: Ράπτης - Ονόπας

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα