Δύο τα ντέρμπι αύριο

Φώτης Καρακούσης
Δύο τα ντέρμπι αύριο

bet365

Με δύο ντέρμπι ομάδων με ξεχωριστούς στόχους συνεχίζεται η 5η αγωνιστική στην Α1 ανδρών. Στη Μίκρα ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (17:00) και στο Ζηρίνειο η Κηφισιά την Λαμία (18:30).

Μετά τα δύο σημερινά παιχνίδια, η Α1 συνεχίζεται το Σάββατο με άλλα δύο σημαντικά ματς, δύο ντέρμπι ομάδων με διαφορετικούς στόχους. Ο Άρης στις 17:00 θα υποδεχθεί τον αήττητο Ολυμπιακό και η Κηφισιά στις 16:30 την Λαμία.

Για το θαύμα οι «κίτρινοι»

Για την ακρίβεια η αναμέτρηση της Μίκρας δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ανίκητος. Ωστόσο ο Άρης περιμένοντας και την συμπαράσταση του κόσμου του θέλει να κάνει το τρία στα τρία εντός έδρας συνεχίζοντας το αήττητο σερί του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που όχι απλά δεν έχει χάσει κανένα ματς σε πρωτάθλημα και λιγκ καπ, αλλά ούτε και σετ.

 

Για τους γηπεδούχους που έρχονται από το εμφατικό 3-0 επί του Φοίνικα Σύρου η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Χαριτωνίδη που απουσίασε και απέναντι στους νησιώτες. Ενώ οι φιλοξενούμενοι που φαίνονται ανίκητοι θα είναι πλήρεις.

Κυριακίδης: «Και σε αυτό το ματς το 100%»

Ο ακραίος του Άρη Γιάννης Κυριακίδης ανέφερε πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, τονίζοντας όμως πως όλοι θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να κάνουν κάτι καλό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για μας το κάθε παιχνίδι είναι ευκαιρία να παίξουμε καλό βόλεϊ και να μαζέψουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το πρωτάθλημα, είναι το φαβορί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα δώσουμε και σ' αυτό το παιχνίδι το 100% των δυνάμεων μας.

Είναι ένα τεστ προκειμένου να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. Βέβαια αν κερδίσουμε δεν σημαίνει ότι πάμε για το πρωτάθλημα, ούτε αν χάσουμε δεν σημαίνει ότι είμαστε μια ομάδα χωρίς δυνατότητες και φιλοδοξίες. Νομίζω πάντως ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Φιλίποφ: «Θα είναι δύσκολο ματς»

Από την πλευρά του ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ ανέφερε: «Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο Άρης έδειξε και με τον Φοίνικα πόσο καλό σύνολο έχει, αφού επικράτησε σχετικά εύκολα με 3-0. Ο Άρης παίζει ομαδικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας.

Εμείς δείξαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους με σοβαρότητα και αυτό θα κάνουμε και κόντρα στον Άρη. Θα πρέπει πάντως να τους χαλάσουμε την υποδοχή που είναι το καλό τους στοιχεία για να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους πάνω στο φιλέ».


Μεγάλο ματς και στο Ζηρίνειο

Στη Μίκρα οι Άρης και Ολυμπιακός (κυρίως οι «ερυθρόλευκοι»), έχουν υψηλούς στόχους, ωστόσο μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στο Ζηρίνειο. Εκεί που η Κηφισιά θα υποδεχθεί την Λαμία σε ένα ματς όπου και οι δύο έχουν ως στόχο την όσο γίνεται πιο γρήγορα σωτηρία και κάθε νίκη είναι σημαντική. Τόσο οι γηπεδούχοι του Κώστα Αρσενιάδη, όσο και οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα παραταχθούν χωρίς ελλείψεις, μιας και ο Σαρικεΐσογλου λογικά θα προλάβει και σίγουρα το ματς αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους του αθλήματος να πάνε και να δουν όμορφο βόλεϊ.

Νικολάκης: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Ο πασαδόρος της Κηφισιάς Δημήτρης Νικολάκης ανέφερε για το ματς: «Μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων, αφού με εξαίρεση το ματς κόντρα στον Μίλωνα αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατές ομάδες, αυτό το παιχνίδι είναι το πρώτο το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Η Λαμία έχει δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση, το ίδιο όμως ισχύει και για εμάς και θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη.

Η Λαμία είναι μια νέα ομάδα που έρχεται με τον ενθουσιασμό από τις δύο συνεχόμενες νίκες και γι' αυτό το λόγο πρέπει να μπούμε από την αρχή δυνατά για να μην αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Χριστοφορίδης: «Θέλουμε βαθμό ή βαθμούς»

Από την πλευρά του ο κεντρικός της Λαμίας Μιχάλης Χριστοφορίδης επισήμανε: «Παρά τις δεδομένες δυσκολίες που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι ο στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε βαθμό ή βαθμούς. Η Κηφισιά έχει έναν κορμό εδώ και πολλά χρόνια, είναι δεμένη ομάδα με καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή αφού συν τοις άλλοις παίζουμε και σε ένα τελείως διαφορετικό γήπεδο από το δικό μας».

Το αυριανό πρόγραμμα
17.00, Μίκρα (Novasports 3), Άρης - Ολυμπιακός, Δεληκωστίδης - Βασιλειάδης, Κομισάριος: Αντωνούλης
18.30, Ζηρίνειο, ΑΟ Κηφισιάς - ΓΣ Λαμία, Καραμπέτσος - Κουτσούλας, Κομισάριος: Πέρρος
*Οι αγώνες Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και Νίκη Αιγινίου ΑΟΝΣ Μίλων αναβλήθηκαν

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα