Τα βραβεία του φιλέ!

Φώτης Καρακούσης
Τα βραβεία του φιλέ!

bet365

Η πρώτη αγωνιστική στην Α1 αποτελεί πλέον παρελθόν και το gazzetta.gr όπως και πέρσι δίνει τα δικά του βραβεία σε μια πρεμιέρα που ξεχώρισε η νίκη του Μίλωνα επί του Παμβοχαϊκού και η γεμάτη Κυψέλη.

Όλο το καλοκαίρι μιλάγαμε για προβλήματα που αφορούν το βόλεϊ, δεν λέμε πως έχουν πάψει να υπάρχουν, αλλά πλέον καλό θα είναι να δώσουμε το βάρος στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με την πρώτη αγωνιστική να ρίχνει αυλαία χθες Δευτέρα.

Η αλήθεια είναι πως η πρεμιέρα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς τα είχε όλα. Είχε εκπλήξεις με μεγαλύτερη τη νίκη του Μίλωνα μέσα στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού, είχε δυνατά ματς, είχε αλλαγή δεδομένων αναφορικά όπως φάνηκε και στο ΠΑΟΚ-Ηρακλής, όπου οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν και μάλιστα με ευκολία.

Δεν είχε γκρίνια για διαιτησία, ενώ είχε κόσμο, με την Κυψέλη να γεμίζει, όπως έγινε και στο Βραχάτι και στο Ζηρίνειο. Ευχή όλων όσων αγαπούν το άθλημα είναι να συνεχίσουμε έτσι, αν και η αλήθεια είναι πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Ας ασχοληθούμε όμως με την πρεμιέρα, δίνοντας από το gazzetta.gr τα βραβεία, όπως γινόταν και πέρσι, ξεκινώντας με μια αναφορά για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Το Σάββατο άνοιξε η αυλαία με τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, αν και ακόμα είναι νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με άνεση από το Χαλκιοπούλειο επικρατώντας με 3-0 της Λαμίας, ενώ σημείο αναφοράς είναι η αποθέωση του Θάνου Μαρούλη από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

 

Την ίδια μέρα το άλλο φαβορί ο Φοίνικας νίκησε στο Ζηρίνειο την Κηφισιά με 3-1, αλλά το έκανε πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το σκορ. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη θα είναι σκληρό καρύδι ειδικά στην έδρα της, κάτι που φάνηκε και απέναντι στους Συριανούς που το λιγότερο που θέλουν φέτος είναι η συμμετοχή στον τελικό.

Ο τρίτος της παρέας των φαβορί, ο Παμβοχαϊκός έπεσε θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης. Για την ακρίβεια ο Μίλωνας κατάφερε να την πετύχει, καθώς νίκησε και μάλιστα μέσα στο Βραχάτι με 3-2. Η ομάδα του Χρήστου Ντόζη που στα χαρτιά ήταν το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό έκανε την υπέρβαση, ξεκινώντας ιδανικά το πρωτάθλημα. Από την άλλη το συγκρότημα του Νίκου Ζαλμά δεν τα κατάφερε, αλλά ακόμα είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά πως λύγισε στο βάρος του φαβορί.

Το τελευταίο ματς του Σαββάτου ήταν στην Μίκρα με τον Άρη να επιστρέφει στο γήπεδο αυτό μετά από χρόνια και να κάνει πρεμιέρα με νίκη επί της Νίκης Αιγινίου με 3-0. Οι «κίτρινοι» νίκησαν δίκαια, αλλά και οι νεοφώτιστοι έδειξαν καλά στοιχεία για την συνέχεια.

Την Κυριακή στο Παλατάκι οι ρόλοι σε σχέση με ότι γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια είχαν αλλάξει πριν το ματς και απλά μέσα στο γήπεδο αυτό επιβεβαιώθηκε. Το φαβορί στο ΠΑΟΚ-Ηρακλής ήταν ο «δικέφαλος» και το έδειξε με το πλέον εμφατικό τρόπο κερδίζοντας με 3-0, έναν αντίπαλο που θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του ότι δεν θα κυνηγάει τίτλο αλλά ένα καλό πλασάρισμα.

Τέλος την Δευτέρα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έγραψε ιστορία. Νίκησε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα με 3-0, αλλά σίγουρα και οι δύο έμειναν ικανοποιημένοι. Αρχικά ο νικητής γιατί πολύ απλά κέρδισε, ενώ και ο ηττημένος με την απόδοσή του στα δύο πρώτα σετ, έδειξε πως παρότι κατάφερε να δημιουργήσει ομάδα στο πάρα πέντε, μπορεί να αισιοδοξεί για το καλύτερο.

Κερδισμένος: Όταν από φαβορί για υποβιβασμό πας και κερδίζεις μέσα στο Βραχάτι τον Παμβοχαϊκό δεν μπορεί να είναι άλλος κερδισμένος εκτός από εσένα. Ο Μίλωνας έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αν συνεχίζει έτσι θα ρίξει πολλούς στον κουβά (και εμάς που τον είχαμε στα φαβορί για πτώση στην Α2).

Χαμένος: Για πρώτη και ελπίζουμε τελευταία φορά θα βάλουμε κερδισμένο και χαμένο από το ίδιο ματς, καθώς στην πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος ο χαμένος από τον Παμβοχαϊκό. Οι Βραχατιώτες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν όπως όλοι περίμεναν, χάνοντας μέσα στην έδρα τους από τον Μίλωνα.

Παίκτης που ξεχώρισε: Η λογική λέει πως και εδώ θα έπρεπε να μπει ο Μοσκουέρα που οδήγησε τον Μίλωνα στη νίκη, ωστόσο επειδή δεν γίνεται να τα βάλουμε όλα από ένα ματς, θα βάλουμε τον Ανέστη Δαλακούρα. Ο νεαρός ακραίος του Εθνικού ήταν ακραίος και φώναξε με όλη του την δύναμη πως το ελληνικό βόλεϊ υπάρχει ακόμα.

Έκπληξη: Οι καλές εμφανίσεις των Κηφισιάς και Νίκης Αιγινίου που παρά τις ήττες από Φοίνικα και Άρη αντίστοιχα, είχαν μια πολύ καλή παρουσία, καλύτερη από ότι αρχικά περιμέναμε. Εννοείται πως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή του Μίλωνα, αλλά είπαμε δεν θα μονοπωλήσουμε τα πάντα με το ματς αυτό. Ως έκπληξη βάζουμε και το εντυπωσιακό ποσοστό στην επίθεση για τον Άρη.

Τι μας μένει: Η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος έφερε κόσμο στα γήπεδα, κάτι που το έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο το άθλημα αυτό. Το Χαλκιοπούλειο (Λαμία-Ολυμπιακός), το Ζηρίνειο (Κηφισιά-Φοίνικας Σύρου), η Μίκρα (Άρης-Νίκη Αιγινίου), το Βραχάτι (Παμβοχαϊκός-Μίλωνας) και η Κυψέλη (Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης), γέμισαν ή έστω είχαν πολύ περισσότερο κόσμο από ότι συνήθως και όλοι ελπίζουν να συνεχιστεί αυτό, καθώς μόνο έτσι το άθλημα θα πάει μπροστά.

Η απογοήτευση: Το έχουμε πει πολλές φορές, το Παλατάκι όσο καλό γήπεδο και αν είναι, δεν μπορεί να γίνει έδρα ειδικά για το βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Το ίδιο ίσχυε και με το Αλεξάνδρειο, με τον Άρη να το καταλαβαίνει και να φεύγει έστω και αργά. Μακάρι να το κάνει και ο «δικέφαλος του βορρά» γιατί έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα και είναι κρίμα να παίζει σε ένα γήπεδο που φαίνεται άδειο.

Η δήλωση: «Μπορεί να μην είμαστε πανέτοιμοι, αλλά για να κερδίσουμε αυτό το ματς η ομάδα ήταν πανέτοιμη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παίκτες μου ότι μπορεί να φέρουν μια βαριά κληρονομιά από πέρσι, αλλά εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Όλοι ξεκινάνε από το ίδιο μηδέν. Κανείς δεν βγαίνει πρωταθλητής τον Οκτώβριο και κανείς δεν υποβιβάστηκε. Πρέπει να πείσεις βάση της απόδοσης μέσα στο πορτοκαλί κουτί. Όλα τα υπόλοιπα, φανέλες μπάτζετ, ονόματα, καταστάσεις είναι για το θεαθήναι και για την παρείστικη κουβέντα» ανέφερε ο Νίκος Ζαλμάς και η αλήθεια είναι πως είχε απόλυτο δίκιο.

Καλύτερη επτάδα

Πασαδόρος: Χαριτωνίδης

Ακραίοι: Δαλακούρας, Λάππας

Κεντρικοί: Σουλτανόπουλος, Παντακίδης

Διαγώνιος: Μοσκουέρα

Λίμπερο: Παπαδημητρίου

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/10
Λαμία - Ολυμπιακός 0-3 (18-25, 24-26, 20-25)
Παμβοχαϊκός - Μίλων 2-3 (21-25, 25-15, 23-25, 25-17, 13-15)
ΑΟ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου 1-3 (25-22, 14-25, 31-33, 23-25)
Άρης - Νίκη Αιγινίου 3-0 (26-24, 25-23, 25-21)

Κυριακή 14/10
ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (25-19, 25-11, 25-23)

Δευτέρα 15/10
Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3 (24-26, 38-40, 18-25)

Η βαθμολογία

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2013 η βαθμολογία έχει ως εξής:
1. ΠΑΟΚ 3-0 σετ 3 βαθμοί
2. Ολυμπιακός 3-0 σετ 3 βαθμοί
3. Άρης 3-0 σετ 3 βαθμοί
4. Εθνικός Αλεξ. 3-0 σετ 3 βαθμοί
5. Μίλων 3-2 σετ 2 βαθμοί
6. Παμβοχαϊκος 2-3 σετ 1 βαθμός
7. ΑΟ Φοίνικας 3-1 σετ 0 βαθμοί (-3 βαθμοί)
8. ΑΟ Κηφισίας 1-3 σετ 0 βαθμοί
9. Παναθηναϊκός 0-3 σετ 0 βαθμοί
10. ΓΣ Λάμια 0-3 σετ 0 βαθμοί
11. Νίκη Αιγινίου 0-3 σετ 0 βαθμοί
12. Ηρακλής 0-3 σετ -2 βαθμοί
Σημ: Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου έχει -3 βαθμούς (υπόθεση που εκκρεμεί στο ΑΣΕΑΔ)
Ο ΓΣ Ηρακλής έχει -2 βαθμούς (τελεσίδικη απόφαση).

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 19/10

Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός [18:00]

Σάββατο 20/10

ΠΑΟΚ - Λαμία [17:00]

Μίλων - Κηφισία

Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός [19:00]

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Αρης

Ηρακλής - Νίκη Αιγινίου

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα