Ακατάλληλη για προληπτικούς

Ακατάλληλη για προληπτικούς

bet365

Τα ψέματα τελείωσαν και η ώρα του σερβίς έφτασε. Προβλήματα, απουσίες, κενά, γκρίνιες και παράπονα μπαίνουν κάτω από το χαλί για να μπουν στο σπίτι οι καλεσμένοι. Μετά από ένα πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ που δεν τελείωσε ποτέ στο γήπεδο και τυπικά είναι ακόμα υπό... αίρεση (ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΑΕΔ στην προσφυγή του Φοίνικα Σύρου) οι 12 ομάδες ανοίγουν νέους λογαριασμούς. Το ευτύχημα είναι πως και οι 12 ομάδες έφτασαν στο ραντεβού τους με την 13η Οκτωβρίου να είναι ακατάλληλη για προληπτικούς αλλά όπως αποδείχτηκε το ζήτημα δεν είναι πως αρχίζει ένα πρωτάθλημα αλλά πως τελειώνει...

Το σίγουρο είναι πως οι μοναδικοί που πανηγυρίζουν διαρκώς είναι οι οπαδοί του Ηρακλή αφού μετά το νταμπλ βλέπουν την ομάδα τους να ξεκινάει κανονικά παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα για «κόκκινα» ΑΦΜ και αδειοδοτήσεις. O Aντρέι Κράβαρικ το υποσχέθηκε σε όλους: Αφού δεν πήρα Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης θα το πάρω ως προπονητής.

Τα ίδια και ο Παναθηναϊκός. Η παράδοση, η βαριά φανέλα αλλά και η βαθιά τσέπη του Αχιλλέα Μακρόπουλου και του Βλάση Σταθοκωστόπουλου κράτησαν το τμήμα ζωντανό και την ιστορία ανοικτή.

Ο Ολυμπιακός μετά τον διασυρμό της 5ης θέσης ξεκίνησε από νωρίς τον σχεδιασμό και με βάση και την ενίσχυση του είναι το μεγάλο φαβορί. Άλλωστε, γύρισε στο λιμάνι και μια από τις σημαίες της ομάδας, ο Κώστας Χριστοφιδέλης, έφερε μαζί του από τον Ηρακλή του Στεφάνου, Σμαραγδή, ενώ γύρισε και ο Ιορντάνοφ.

Στους πάγκους υπάρχουν μόνο Ελληνες προπονητές και στους 7 από τους 12 κάθονται προπονητές που στο παρελθόν ήταν πασαδόροι. Νέο ξεκίνημα ως προπονητής κάνει ο Αντρέι Κράβαρικ που σταμάτησε την ενεργό δράση, ενώ για πρώτη φορά θα μονομαχήσουν ο Δημήτρης και ο Στέλιος Καζάζης ως προπονητές των δύο «αιωνίων».

Ο νταμπλούχος Ηρακλής θα είναι δύσκολο να κρατήσει τα κεκτημένα αλλά το γεγονός ότι συγκρότησε ομάδα τον αναδεικνύει... πρωταθλητή. Αποκτήθηκαν οι Νοβοσέλατς (πασαδόρος), Μίκουλα (ακραίος), Μπόγιτς (διαγώνιος), οι έμπειροι Ανδρεάδης, Κουζούνης από τον Ολυμπιακό και πολλά νέα παιδιά με εξέχοντα τον Τζιουμάκα.

Ο Φοίνικας Σύρου που έφτασε μια ανάσα από τον περσινό τίτλο κράτησε τον κορμό των Ελλήνων αλλά επένδυσε στο γερμανικό δίδυμο των Κράουζε, Μπέμε και τον Κολομβιανό Ματαχόν. Ο Χρήστος Πάτρας αντικατέστησε τον Νίκο Νεόφυτο και βασικό μέλημά του είναι να «δέσει» την υποδοχή.

Ο Παμβοχαϊκός ενισχύθηκε με τους Πανταλέων, Τερζή, Δρογκάρη, Μαντέκα αλλά αποδυναμώθηκε στους ξένους καθώς θα μπει στο πρωτάθλημα με μόνο έναν και τον Δεκέμβριο έχει ο Θεός.

Ο Αρης που πήρε την 4η θέση πέρυσι ποντάρει σχεδόν αποκλειστικά σε ελληνικό ρόστερ με τέσσερις πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ (Ωρολογά, Γκιρτζίκη, Καρασαρλίδη, Ντίνα) αλλά και τον Νικηφορίδη που άφησε το πειρατικό.

Η Λαμία τηρουμένων των αναλογιών κατάφερε την τελευταία στιγμή να πάρει αξιόλογους ξένους (Κόμελ, Φιλίπας, Χαντ) αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να δέσουν με τους νέους, ταλαντούχους αλλά άπειρους Ελληνες παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ έκανε επιλεγμένες κινήσεις με τους Κολομβιανούς Αμπουίλα, Μορέλο και με τον Γιάννη Μέλκα να θέτει μεγάλο στόχο την είσοδο στην 6άδα.

Από τις μεγάλες εκπλήξεις μπορεί να είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που έχει πλέον προπονητή τον Σάκη Μουστακίδη, κράτησε τον κορμό της περσινής ομάδας και ενισχύθηκε με τον πολύ καλό Κροάτη διαγώνιο Ράιτς.

Ποιοτική και δεμένη ομάδα με έμφαση στην καλή υποδοχή και την άμυνα έφτιαξε και η Κηφισιά και μάλιστα με οικονομικό μπάτζετ. Ενισχύθηκε με τον Σαρικεΐσογλου, αλλά δεν αποκτήθηκαν ξένοι και για άλλη μια σεζόν ο στόχος είναι η παραμονή που όπως δείχνουν τα πράγματα θα επιτευχθεί και μάλιστα με άνεση.

Ο Παναθηναϊκός πνιγμένος στην περιπέτεια βλέπει φως στο βάθος του τούνελ με ρόστερ που συγκροτήθηκε την τελευταία στιγμή και τον Στέλιο Καζάζη να ελπίζει σε δυνατή αντεπίθεση εντός του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεσπάσει νέα μπόρα με προσφυγές από προηγούμενες σεζόν. Ο Αμερικανός ακραίος Τζοσούα Γουόκερ έφτασε και ψάχνει το ρόλο του, ο Βραζιλιάνος κεντρικός Μορέιρα θα έρθει λίγες ώρες πριν την πρώτη δοκιμασία με τον Εθνικό στην Κυψέλη την Δευτέρα και ο Βραζιλιάνος Ραγκουζόνι δηλώνει έτοιμος για να κάνει τη διαφορά. Ομως, χωρίς προετοιμασία στα χέρια τους οι πράσινοι παίζουν με τη φωτιά.

Η νεοφώτιστη στην κατηγορία είναι η Νίκη Αιγινίου αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να μπει με θράσος και θάρρος στη μεγάλη κατηγορία. Με τον Θανάση Στράνζαλη στο τιμόνι και πασαδόρο τον Μαυροβούνιο Ντάμποβιτς η Νίκη θέλει να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή. Από τα φιλικά έδειξε αξιόμαχη ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Μίλωνας ξεκίνησε με άλλο προσανατολισμό αλλά διάφορα προβλήματα τον ανάγκασαν να κάνει δύο μεταγραφές ξένων, τους Κολομβιανούς Μοσκουέρ, Ζαπάτα. Οι Νεοσμυρνιώτες ξέρουν πως παίζουν με τη φωτιά αλλά όπως λένε είναι μαθημένοι στα δύσκολα.

Έχουμε, όμως πρεμιέρα και στο πρωτάθλημα Α1 γυναικών με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για τον τίτλο και όλους τους υπόλοιπους να βάζουν στόχο από 4αδα μέχρι παραμονή στην κατηγορία. Προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά ο Ηρακλής Κηφισιάς και ο ΟΠΕ Ρεθύμνου αλλά θα χρειαστούν χρόνο και δυνατά παιχνίδια για να φορμαριστούν.

Η ΑΕΚ έπιασε το... τζόκερ με το «καλημέρα». Η Ουγγαρέζα Χέγιος έχει πάθει ζημιά στον υπερακάνθιο στον ώμο και θα χρειαστεί εγχείριση που όμως δεν θα κάνει ποτέ και θα σταματήσει την ενεργό δράση. Μοιραία, οι πρωταθλήτριες ψάχνουν την αντικαταστάτρια της κι ευτυχώς για αυτές η μεταγραφική περίοδος των ξένων θα είναι ανοικτή σε όλο τον Α΄ γύρο.

Το μόνο δυσάρεστο για την ΑΕΚ είναι ότι από εφέτος μετρούν στα πλέι οφ οι νίκες της κανονικής περιόδου και ο αγώνας του Α΄ γύρου με τον Ολυμπιακό στις 24 Νοεμβρίου μόνο αδιάφορος δεν θα είναι και άρα θα πρέπει να βρεθεί άμεσα ξένη ακραία αλλά η περίοδος είναι πέρα για πέρα ακατάλληλη. Και να σκεφτεί κανείς πως η ΑΕΚ έδωσε μάχη για να περάσει την αλλαγή του κανονισμού και να μετρούν οι νίκες της κανονικής περιόδου. Πάντως, η Χέγιος την δουλειά της την έκανε. Περίπου ένα μήνα έκατσε στην Ελλάδα και πήρε έναν τίτλο. Δίκαιη η επικράτηση της ΑΕΚ στο Σούπερ Καπ όπου μίλησε η εμπειρία, η τακτική και η υποδοχή. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ξεγραμμένος αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δέσει την υποδοχή του και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ανάπτυξη και υποδοχή.

Συνδετικός κρίκος των δύο φαβορί του πρωταθλήματος με τις υπόλοιπες ομάδες, αναμένεται να είναι ο Ηρακλής Κηφισιάς όπου προς το παρόν επικρατεί σύγχυση λόγω της έλλειψης πασαδόρου (η Γκλιγκόροβιτς δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και η Κουνάδη είναι τραυματίας κι έτσι η Καραγκούνη βαφτίστηκε πασαδόρος για την πρεμιέρα με τους Μακεδόνες). Επί πλέον ήρθε η κροάτισσα Μπιέλιτς αλλά είναι απροετοίμαστη κι έτσι η ομάδα του Γιάννη Λάιου θα χρειαστεί χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός των 29 συνολικά τίτλων στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ μπαίνει στο ρελαντί, χωρίς πίεση και άγχος, με νέα παιδιά και με αμιγώς ελληνική σύνθεση. Χωρίς ξένες θα αγωνιστούν ο Ηρακλής, το Ανατόλια, οι Μακεδόνες Αξιού, οι Τράχωνες, ο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου αλλά και ο ΟΠΕ Ρεθύμνου με τις κρητικές όμως να ενισχύονται τόσο με την Σαπαρέφσκα, όσο και την Φεντότοβα.

Γενικά στο εφετινό πρωτάθλημα έχουμε τρεις νεοφώτιστες, το Ρέθυμνο, το Ωραιόκαστρο και τους Τράχωνες όπου έσμιξαν πάλι Νικολαϊδου και Κιόση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…