Της επιτροπής το… κάγκελο!

Gazzetta team
Της επιτροπής το… κάγκελο!

bet365

Όχι μία και δύο, αλλά οκτώ επιτροπές θα συστήσει η ΕΣΑΠ προκειμένου να βρει λύση στην κατρακύλα του πρωταθλήματος. Παρουσία πρόεδρου της ΕΟΠΕ η συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε να υπάρχει διαφορετικό ΑΦΜ στα ΤΑΑ.

Το περσινό πρωτάθλημα ήταν με διαφορά το χειρότερο των τελευταίων ετών, καθώς τα προβλήματα ήταν και παραμένουν τεράστια. Στην ΕΣΑΠ βέβαια πιστεύουν πως θα τα λύσουν και γι’ αυτό ετοιμάζουν επιτροπές για να τα καταφέρουν. Και όταν λέμε επιτροπές δεν εννοούμε μία και δύο, αλλά οκτώ, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας στην οποία έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ έχουν ως εξής:

Συνεδρίασε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης. Στην συνάντηση, διαπιστώθηκε πάλι το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ για το κοινό καλό του βόλεϊ. Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ αφορούσαν:
Ανάπτυξη.

H ΕΣΑΠ ζήτησε να συμμετέχει ενεργά στον τομέα της ανάπτυξης στον τομέα του ανδρικού βόλεϊ και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης δέχθηκε να προτείνει στο ΔΣ της ΕΟΠΕ την συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΣΑΠ στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ.

Εθνικές Ομάδες: Συζητήθηκε το θέμα των Εθνικών Ομάδων και ο τρόπος συμμετοχής αθλητών σε αυτές

Κύπελλο Ελλάδος: Συζητήθηκε η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος και ο τρόπος διεξαγωγής του.

Πρωτάθλημα A2 Εθνικής Κατηγορίας: Συζητήθηκε η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και η σύνδεσή του με το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΕΣΑΠ για άνοδο δυο ομάδων από την Α2 Εθνική κατηγορία και ο αντίστοιχός υποβιβασμός δυο ομάδων από την Volleyleague ΟΠΑΠ.

(Η οριστική απόφαση για το θέμα της ανόδου των ομάδων της Α2 ανδρών θα ληφθεί στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ την Τετάρτη 4/7).

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης ενημέρωσε επίσης ότι η ΕΟΠΕ θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα:

α. Την συμπλήρωση πειθαρχικού δικαίου σε σχέση με τις ποινές που θα ισχύουν, με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, όπως ισχύει τώρα, σχετικά με την αδειοδότηση των ΤΑΑ

β. Σε περίπτωση που ΤΑΑ δεν θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα 2012-2013 λόγω μη παροχής πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, να μπορεί να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας

Συζητήθηκε το θέμα έκδοσης ξεχωριστού Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) των ΤΑΑ και αποφασίστηκε να γίνει άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Οικονομικών για να διευθετηθεί το θέμα.

Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με την ΟΠΑΠ ΑΕ για την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας τηςVolleyleague

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εκδοθούν μέχρι 31.7.2012 τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ΤΑΑ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013

Συζητήθηκε η κλήρωση του Πρωταθλήματος 2012-2013 και αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η πρόταση της Νίκης Αιγινίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Αιγίνιο Πιερίας. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί σε επόμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ
Σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα 2012-2013, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ θα καταθέσει τον προγραμματισμό της στο επόμενο ΔΣ. Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, θα αποφασιστεί ο τρόπος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του League Cup 2012

Αποφασίστηκε να γίνει θεσμική συνάντηση του νέου ΔΣ με τον ΠΑΣΑΠ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση των δυο φορέων με αποκλειστικό αντικείμενο τις παλαιές οφειλές των ΤΑΑ προς αθλητές.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσει στην ΕΣΑΠ η διαδικασία της προ-αδειοδότησης για την περίοδο 2012-2013. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι 31.7.2012

Ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ στην Α' βάθμια ΕΕΟΔΑΠ οι κ.κ. Χ. Γρόλλιος και Γ. Φλετούρης

Ορίστηκε κ. Θ. Δεληγιαννάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΠ, σαν εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, όταν συζητούνται θέματα που απασχολούν την ΕΣΑΠ.

Θα ζητηθεί να οριστούν από τα ΤΑΑ μέχρι 31.7.2012 τα δυο διαθέσιμα γήπεδα αγώνων για την περίοδο 2012-2013 για να προχωρήσει ο έλεγχος από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ.

Αποφασίστηκε ο ορισμός Επιτροπών στους κόλπους της ΕΣΑΠ, οι οποίες θα έχουν συμβουλευτικό και εισηγητικό ρόλο προς το Δ.Σ και θα υποβοηθούν το έργο της Ένωσης. Οι Επιτροπές που θα λειτουργήσουν είναι:

• Εκτελεστική Επιτροπή
• Πρωταθλήματος - Αγωνιστικού Σχεδιασμού
• Ανάπτυξης
• Μάρκετινγκ - Επικοινωνίας -Δημόσιων Σχέσεων - Διεθνών επαφών- Βελτίωσης Εικόνας
• Νομική
• Οικονομικών
• Διοικητικής μέριμνας
• Τεχνική Επιτροπή
Στο επόμενο ΔΣ θα οριστούν οι συνθέσεις των Επιτροπών

Πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ, προηγήθηκε η 2η συνάντηση προπονητών. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ κ. Κ. Χαριτωνίδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Α. Λεώνης και οι κ.κ. Μέλκας (ΠΑΟΚ), Γιάτσης (Άρης), Πάτρας (Φοίνικας Σύρου), Στράντζαλης (Νίκη Αιγινίου).
Η ΕΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Π. Ταρνατόρο, τον ΓΓ κ. Θ. Μπελιγράτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γ. Λεονταρίτη.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στην Αθήνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα