Λαπροβίτολα: Ο MVP που άρχισε το μπάσκετ λόγω Space Jam (vids)

Λαπροβίτολα: Ο MVP που άρχισε το μπάσκετ λόγω Space Jam (vids)

bet365

Ο Νίκο Λαπροβίτολα σαρώνει τις ατομικές διακρίσεις, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και το gazzetta.gr δικαιολογεί τον ντόρο για τον σπουδαίο Αργεντινό της Μπανταλόνα.

Η στιγμή που ο Νίκο Λαπροβίτολα παρέλαβε το βραβείο του MVP στη Liga Endesa από τους γονείς του που ταξίδεψαν από το Μπουένος Άιρες ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό σου δείχνει δυο πράγματα για τον σπουδαίο Αργεντινό πόιντ γκαρντ, χρησιμοποιώντας ελάχιστες έως και καθόλου λέξεις. Ο άσος της Μπανταλόνα φέτος ήταν καλύτερος από ποτέ όμως πίσω από την σπουδαία διαδρομή εν μέσω ατομικών διακρίσεων κρύβεται ένα ολόκληρο backstory που χρειάζεται να ξέρεις. Όπως, για παράδειγμα ο τρόπος που αποχώρησε πέρσι από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. «Με πέταξαν στα... σκουπίδια! Με έστειλαν σπίτι, δεν με άφησαν να κάνω προπόνηση μαζί τους» εξήγησε ο MVP του πρωταθλήματος στην Ισπανία για την περσινή τραυματική εμπειρία στη VTB League.

Η εμφάνισή του στον προημιτελικό του Copa del Rey κόντρα στην Μπασκόνια σηματοδότησε ουσιαστικά τη Μεγάλη Επιστροφή του Νίκο Λαπροβίτολα. Οι 50 βαθμοί στο ranking που έγραψε ο Αργεντινός γκαρντ με 36 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 34:12 συμμετοχής ήταν κάτι το αληθινά αποστομωτικό, αποτελώντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης! Μέσα από όλα αυτά, ο Λαπροβίτολα έρχεται με μανία και με αφοσίωση για να κατακτήσει την εξιλέωση που δικαιούται. Δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα, δεν λέει λέξη παραπάνω από όσο χρειάζεται και ήδη οι Ισπανοί γράφουν για ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπανταλόνα ήταν ο ιδανικός προορισμός για τον ίδιο το περασμένο καλοκαίρι. «Μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στη Liga Endesa και να παίξω μπάσκετ σε μια ομάδα με ιστορία. Όταν ήλθα στην Καταλονία, στόχος μας ήταν να σώσουμε τη χρονιά. Ο μακροπρόθεσμος στόχος για το κλαμπ είναι να επιστρέψει στο top επίπεδο κι αυτή, ακριβώς η νοοτροπία πέρασε σε εμένα. Ήθελα ένα μέρος όπου θα μου έδειχναν εμπιστοσύνη, όπου δεν θα είχα πρόβλημα να αναλάβω ευθύνες. Βρήκα τα πάντα στην Μπανταλόνα».

Ο MVP της ισπανικής λίγκας άφησε πίσω του στην κούρσα για τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη τους Φακούντο Καμπάτσο, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και Έντι Ταβάρες! Παρεμπιπτόντως, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπανταλόνα που αναδεικνύεται MVP έπειτα από τον Τανόκα Μπέαρντ, πριν από 17 χρόνια. Ο ίδιος εξηγεί πως... άρχισαν όλα: «Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν είδα για πρώτη φορά το Space Jam! Μέχρι τα 13-14 ασχολήθηκα παράλληλα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Μου αρέσει η μπάλα, είμαι οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς και του Ρικέλμε. Στο Playstation θα προτιμήσω να παίξω ποδόσφαιρο». Στο video που παρουσίασε η Liga Endesa με την έκπληξη που του επιφύλαξαν οι γονείς του πρωταγωνιστούν ο Χουανίνο Λαπροβίτολα και η Μαργαρίτα Στόλμπιζερ. Η μητέρα του άσου της Μπανταλόνα είναι διακεκριμένη δικηγόρος και πολιτικός. Μάλιστα το 2015 ήταν υποψήφια για την προεδρία της Αργεντινής με το Προοδευτικό Κόμμα! «Οι γονείς μου συνήθιζαν να κάνουν πολιτικές κουβέντες... Η μητέρα μου παθιάζεται με την πολιτική κι εγώ προσωπικά προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις...».

Ο Λαπροβίτολα αποτελεί ενδεχομένως το πιο hot όνομα στην Ισπανία οι Καταλανοί έχουν το «tanteo», διατηρώντας το δικαίωμα εφόσον μπορούν να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε προσφορά από ισπανική ομάδα για να τον κρατήσουν. Από την πλευρά του, ο Μανού Τζινόμπιλι εξέφρασε την επιθυμία του να δει ξανά τον συμπατριώτη του κι άλλοτε συμπαίκτη του στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17, έχοντας 3.3 πόντους και 1.6 ασίστ μ.ό. σε 18 συμμετοχές με τους Σπερς. O ίδιος, πάντως επισημαίνει πως «πρέπει να σκεφτώ ήρεμα το μέλλον μου, να εξετάσω όλες τις επιλογές μου και να πάρω την καλύτερη απόφαση. Δεν είμαι ο ίδιος παίκτης που έπαιζε στους Σπερς, έχω βελτιωθεί... Πρέπει να περάσεις από διαφορετικές καταστάσεις στην καριέρα σου και να μάθεις από κάθε στιγμή».

Τα επιτεύγματά του φέτος στην Ισπανία
17.2 πόντοι
54% στα δίποντα
39% στα τρίποντα
79% στις βολές
2.5 ριμπάουντ
6.4 ασίστ
17.2 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης
- 1ος στο σκοράρισμα (17.2)
- 2ος στις ασίστ (6.4)
- 2ος στο σύστημα αξιολόγησης (17.2)
- 6ος στα τρίποντα ανά παιχνίδι (2.38)
- 1ος στις βολές ανά παιχνίδι (3.71)
- 1ος στα κερδισμένα φάουλ (5.29)
- 2ος σε χρόνο συμμετοχής (30:38)
- MVP της 7ης & της 18ης αγωνιστικής με 28 & 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αντίστοιχα.
- Μέλος της Καλύτερης Πεντάδας στη Liga Endesa 2018-19
- Καλύτερος Λατινοαμερικανός παίκτης στη Liga Endesa 2018-19
- Πρώτος σκόρερ στη Liga Endesa 2018-19
- Κατά τη διάρκεια της σεζόν έγινε μόλις ο δέκατος παίκτης που σημειώνει 40 πόντους σε αγώνα πρωταθλήματος τα τελευταία 19 χρόνια. Το πέτυχε κόντρα στην Γκραν Κανάρια.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα