Λέφσκι - Άρης 77-66

Λέφσκι - Άρης 77-66

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λέφσκι - Άρης 77-66

bet365

Ο Άρης ηττήθηκε και στη Βουλγαρία από τη Λέφσκι Λουκόιλ με 77-66 για την 3η αγωνιστική του FEC δίνοντας μια ακόμη κακή αγωνιστική παράσταση.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με συνέπεια να γνωρίσει την δεύτερη ήττα της σε τρεις αγώνες στη διοργάνωση.

Ο Άρης πλήρωσε την αμυντική ολιγωρία του στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς έδωσε εύκολα και ελεύθερα σουτ στους Βούλγαρους με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 16-7 έπειτα από τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Μέχρι το τέλος της περιόδου, η Λέφσκι Σόφιας είχε τον απόλυτο έλεγχο (24-12, 10’), με τον Άρη να μην μπορεί να βρει τρόπους αντίδρασης και κυρίως να μην έχει την άμυνά του.

Η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 14 πόντων (39-25) για τους γηπεδούχους λίγο πριν τα μέσα της δεύτερης περιόδου, για να έρθει η στιγμή του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο αρχηγός του Άρη πέτυχε διαδοχικούς πόντους, η ελληνική ομάδα από την επίπεδο των 0/6 τριπόντων στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 5/7 στο δεύτερο κι ενώ βρέθηκε στο -11 (41-30) έκανε 0-11 σερί και ισοφάρισε σε 41-41 (18’) για να ακολουθήσουν επτά διαδοχικοί πόντοι για τη Λέφσκι η οποία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 48-41.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σουτάρουν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο τρίποντο – έπειτα από τα 9/15 του πρώτου ημιχρόνου – και η διαφορά επανήλθε στα επίπεδα των 14 πόντων (63-49) στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου. Εκεί ο Άρης δυνάμωσε την άμυνά του, αλλά δεν μετουσίωσε αυτή την προσπάθεια καθώς κράτησε μεν τη Λέφσκι στους δύο πόντους αλλά και ο ίδιος περιορίστηκε στους πέντε με συνέπεια να κλείνει το δεκάλεπτο με σκορ 65-54.

Η Λέφσκι μπήκε στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα με +15 (71-56) παίρνοντας λύσεις από τα αδέρφια Ιβάνοφ. Ένα έμμεσο κι ένα άμεσο τρίποντο από τον Γκάρι Μπελ κράτησε ζωντανό τον Άρη (71-62, 35’), για να ακολουθήσει ένα νεκρό τρίλεπτο για την ελληνική ομάδα με συνέπεια η διαφορά να διατηρηθεί στους 9-10 πόντους (73-63, 38’) κι εκεί να σβήσει και η τελευταία ελπίδα ανατροπής.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παρά την περιορισμένη ικανότητά της η Λέφσκι Λουκόιλ είχε έστω μια λογική στο παιχνίδι της, έβαλε και μερικά μεγάλα σουτ, εξασφάλισε διψήφια διαφορά και πάτησε σ’ αυτή για τη νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Πάτρικ Ρίμπερτ τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ, πέντε ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Ντέγιαν Ιβάνοφ ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τη Λέφσκι στο δεύτερο ημίχρονο

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χρίστο Ζαχάριεφ έβαλε όλους τους πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του στο δεύτερο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Το ζήτημα στον Άρη είναι… ποιοι ακούμπησαν. Εξαιρώντας τους Μπελ, Μποχωρίδη, ΜακΓκι οι υπόλοιποι κάλλιστα μπαίνουν σ’ αυτήν την κατηγορία

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο μισό της 4ης περιόδου όπου η διαφορά πήγε και πάλι στο +15 (71-56) κι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Λέφσκι μάλλον έκανε υπέρβαση οπότε έχει πολλά να κρατήσει. Ο Άρης γενικώς δεν έχει λογική στο παιχνίδι του.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 48-41, 64-54, 77-66

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα