Άρης - Κατάγια 70-79

Άρης - Κατάγια 70-79

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Κατάγια 70-79

bet365

Μια φινλανδική ομάδα ονόματι Κατάγια πέρασε μέσα από το «Nick Galis Hall» κερδίζοντας μια... αντίστοιχη, η οποία θύμιζε τον Άρη με 70-79 , στην πρεμιέρα του FIBA Europe Cup.

Ο Άρης… αγνοείται καθώς η εικόνα που έβγαλε απέναντι στην Κατάγια ήταν απελπιστική. Οι «κίτρινοι» υπέστησαν ήττα ντροπής για την ένδοξη ιστορία τους και ήταν απόρροια της αγωνιστικής παρουσίας τους.

Ο Άρης είχε διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει τον ρυθμό του στον αγώνα, βάζοντας πίεση στην άμυνά του κι έχοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Οι «κίτρινοι» είχαν 12/17 σουτ στην πρώτη περίοδο, είχαν επίσης τελική πάσα (σ. σ. 7 ασίστ) κι έφτασαν να προηγηθούν έως και με διαφορά 15 πόντων (29-14) λίγο πριν το τέλος της περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η άμυνα του Άρη ήταν ανοιχτή σαν… τριαντάφυλλο, επιθετικά χάθηκαν οι δομές της ομάδας και η Κατάγια «τρώγοντας» τη διαφορά της άνοιξε η όρεξη. Οι Φινλανδοί βρήκαν και μακρινό σουτ, αλλά και πόντους από τον κεντρικό διάδρομο. Με επιμέρους σκορ 5-21 προηγήθηκαν μάλιστα με 34-35 (16’), για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 42-42 με buzzer beater από τον Λάκι Τζόουνς.

Ο Άρης παρουσιάστηκε ακόμη χειρότερος στο τρίτο δεκάλεπτο. Δίχως λογική στον τρόπο επίθεσης, σουτ… τραβηγμένα από τα μαλλιά και με απελπιστική αστοχία στα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 3η περίοδο οι «κίτρινοι» είχαν 5/23 σουτ. Οι Φινλανδοί δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη κι έφτασαν να προηγηθούν έως και με +7 (49-56, 27’), για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 53-58, με τον Άρη να μαζεύει διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ αλλά να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Ο Άρης συνέχιζε να... μαστιγώνει τον εαυτό του στην επίθεση κι έτσι η Κατάγια ξέφυγε με διαφορά 14 πόντων (60-74, 35:30) κι από εκεί μετά ο Άρης δεν είχε χρόνο, αλλά κυρίως τρόπο να αντιδράσει.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Κατάγια έβγαλε ενέργεια και θέληση που ο Άρης δεν είχε. Κι όσο κυλούσαν τα λεπτά πίστευε περισσότερο στη νίκη και από την άλλη οι «κίτρινοι» έβγαζαν εικόνα απελπισίας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντάνιελ Μάλινγκς έδωσε τα πάντα στην ομάδα του σε σκορ, άμυνες και ριμπάουντ. Ο Βίνσεντ Σίμπσον ο οποίος στην επιστροφή της Κατάγια στο παιχνίδι έδωσε το μακρινό σουτ και στη συνέχεια έχοντας βρει ρυθμό οργάνωσε άψογα την ομάδα του.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τόμι Χουόλιλα έκανε ζημιά στις δύο ρακέτες και μαζί με τον Ράιαν Ράιτ ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στον Άρη είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιοι… ακούμπησαν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα επιθετικά ριμπάουντ της Κατάγια καθώς σε αντίθεση με τον Άρη, οι Φινλανδοί τα αξιοποίησαν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης το dvd του αγώνα και την απελπιστική εικόνα του. Η Κατάγια τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το coast to coast του Τζέφερσον και το εντυπωσιακό κάρφωμα στο 7ο λεπτό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 42-42, 53-58, 70-79.

 

Τελευταία Νέα