Η όμορφη κίνηση των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού (pics)

Η όμορφη κίνηση των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού (pics)

Gazzetta team
Η όμορφη κίνηση των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού (pics)

bet365

Οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπαιξαν (την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019) με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής στο κλειστό γυμναστήριο των Βριλησσίων, για την προβολή και την ενίσχυση των ιδρυμάτων ΕΣΤΙΑ και ΠΕΓΚΑΠ.

Σε μία μαγική συνάντηση οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπαιξαν (την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019) με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής στο κλειστό γυμναστήριο των Βριλησσίων, για την προβολή και την ενίσχυση δύο ιδρυμάτων που φροντίζουν μεγάλους και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μετά από πρόσκληση της ακούραστης προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου Φαίνης Χατζηαθανασιάδου ο αγώνας έτυχε της ανταπόκρισης των παικτών που αποτελούν μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και των εκπροσώπων του κοινοβουλίου που επιμένουν στην άθληση και αφιερώθηκε στα ιδρύματα ΕΣΤΙΑ και ΠΕΓΚΑΠ.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου, στο πνεύμα των Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα, που πέρα από τις ευεργεσίες, συνέβαλαν στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, διοργάνωσαν με την αρωγή της ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Αγίας Παρασκευής, τον αγώνα μπάσκετ ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, που έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου.

Μαζί με τους πολίτες που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία οι πολιτικοί, οι βουλευτές και οι παράγοντες της δημοτικής αρχής έστειλαν από κοινού, σε μία φιλανθρωπική αναμέτρηση γεμάτη συναισθήματα, μηνύματα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού να προσκαλεί τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων να συμμετέχουν, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ραντεβού αλλά όποτε μπορούν, στην προσπάθεια για κινητοποίηση της κοινωνικής ευαισθησίας και άλλων συμπολιτών μας.

Η έναρξη της εκδήλωσης από την πρόεδρο των Φίλων Ζαππείου κας. Φαίνης Χατζηαθανασιάδου συνοδεύτηκε από μηνύματα συμπαράστασης και ικανοποίησης για την ανταπόκριση όλων, μαζί με την παρουσία του Δημάρχου Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και του πρώην αντιδημάρχου Τάσου Δημητρίου, αλλά και του πρώην υπουργού Εσωτερικών και πρώην δημάρχου Βριλησσίων Αργύρη Ντινόπουλου.

Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον στα δύο πρώτα δεκάλεπτα όπου η ομάδα της Βουλής με παίκτη- προπονητή τον Ανδρέα Λοβέρδο, εκτελεστή τον παίκτη- θρύλο του Παγκρατίου Σάκη Τζαλαλή αλλά και πρώτο σκόρερ το Γιάννη Κεφαλογιάννη, παρέμεινε ανταγωνιστική. Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού με πρώτους σκόρερ τον Κώστα Παναγιωτόπουλο, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Παραγυιό άπλωσαν ωστόσο στο παρκέ την κλάση τους, με απόδοση που θύμισε τα παλιά. Οι οδηγίες του προπονητή των Πειραιωτών Θανάση Ράμμου είχαν την υποστήριξη από τον πάγκο του προέδρου των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Αργύρη Καμπούρη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε. Ο παλαίμαχοι διαιτητές Θόδωρος Βιδάλης, Γιώργος Ορφανός και Χρήστος Αντερριώτης διηύθυναν την αναμέτρηση. Την ζωντανή περιγραφή του αγώνα έκανε δίπλα στους πάγκους των ομάδων ο δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός.

Η ΕΣΤΙΑ ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση, εδρεύει στο Νέο Ψυχικό και είναι φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση. Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.), είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960 και διαθέτει τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι).

 

Τελευταία Νέα