Ο Γκάλης και οι... All Time συνονόματοί του!

Γιώργος Κούβαρης
Ο Γκάλης και οι... All Time συνονόματοί του!

bet365

Με αφορμή την γιορτή του Αγίου Νικολάου και ειδικά του... μπάσκετ λόγω Νίκου Γκάλη, το gazzetta.gr παρουσιάζει την καλύτερη 12άδα «Νίκων» που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο παρκέ!

Η αλήθεια είναι ότι παιδευτήκαμε αρκετά μέχρι να φτιάξουμε μια ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις θέσεις. Μπορεί στην περιφέρεια να κάνει... πλάκα στους αντιπάλους της, αλλά στους αιθέρες ίσως και να έχει ένα μικρό πρόβλημα στα ριμπάουντ. Και αυτό διότι όσο και αν «σκαλίσαμε» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, τα «πεντάρια» με το όνομα «Νίκος» ήταν από ελάχιστα έως και μηδαμινά. Γι' αυτόν τον λόγο κάναμε τις... αλχημείες μας και σας παρουσιάζουμε μια 12άδα από τους εορτάζοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη δική τους... All Star ομάδα!

ΟΙ... ΠΕΝΤΑΔΑΤΟΙ

Νίκου Γκάλη... παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω! Η παρουσία του καλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών επισκιάζει όλους τους υπόλοιπους. Αν και υπάρχει πληθώρα παικτών στην περιφέρεια, από τον «γκάνγκστερ» θα αρχίζουν και θα τελειώνουν τα πάντα. Μόνο και μόνο από ΑΥΤΟΝ τον Νίκο, η ομάδα είναι φτιαγμένη για... μεγάλα πράγματα.

Στον «άσο» θα υπάρχει φυσικά ο εξ Αμερικής ορμώμενος, Νικ Καλάθης! Ο νυν point guard του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ θα «φτιάχνει» το παιχνίδι των συνονόματών του και σίγουρα θα ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Γκάλη.

Στο «τρία» ανεβάσαμε τον Νίκο Χατζηβρέττα, ο οποίος θα έχει σημαντικό ρόλο και στην άμυνα, όπως ακριβώς και την εποχή που ήταν υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Βέβαια το σκοράρισμα δεν ξεχνιέται ποτέ και όποτε χρειαστεί, σίγουρα θα «στηθεί» έξω από τα 6.75 μέτρα για να «στάξει» το τριποντάκι.

Πάουερ φόργουορντ ένα μέλος απο την «χρυσή» μας Εθνική! Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Λινάρδο, ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία με τη φανέλα του Πανιωνίου ενώ ήταν και από τους παίκτες που έκαναν περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα το βράδυ της 14ης Ιουνίου 1987. O Λινάρδος είχε εξαιρετικές κινήσεις μέσα στη ρακέτα, ενώ ήξερε πώς να σκοράρει και από μέση απόσταση.

Και επειδή σας είπαμε ότι κάνουμε αλχημείες, δεν θα έχουμε «καθαρό» πεντάρι στην ομάδα! Βασικός ψηλός μας θα είναι ο Νίκος Οικονόμου! Ένας παίκτης ο οποίος είχε 1.000+1 τρόπους για να σκοράρει και να κάνει την ζωή δύσκολη σε όλους τους αντιπάλους του. Μπορεί στην άμυνα να είχε ένα μικρό πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που στην επίθεση μπορεί να κουβαλήσει μια ομάδα μόνος του, η θέση του ανήκει!

Ο ΠΑΓΚΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι στον πάγκο θα έχουμε μια ανισορροπία και αυτό διότι η ομάδα διαθέτει πέντε περιφερειακούς και δύο... ημίψηλους. Πίσω από τον Νικ Καλάθη υπάρχουν άλλα τρία point guard, οι οποίοι ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κοντά σχήματα και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Φυσικά πρώτη... αλλαγή θα είναι ο Νίκος Ζήσης, με δύο άλλοτε παίκτες του ΠΑΟΚ, τον Νίκο Σταυρόπουλο και τον Νίκο Μπουντούρη. Μάλιστα ο Σταυρόπουλος είναι και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που ευστόχησε σε τρίποντο! Αμφότεροι μπορούν κάλλιστα να «κοντρολάρουν» την ομάδα όταν και εφόσον χρειαστεί, αν και είναι δεδομένο ότι θα έχουν και... περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Στο «δύο» και όταν ο Νίκος Γκάλης κάθεται στον πάγκο (σ.σ. λέμε... τώρα) ο Νίκος Χατζής θα έρχεται από τον πάγκο για να «ανοίγει» άμυνες με το «φαρμακερό» του σουτ. Σούτινγκ γκαρντ είναι και ο Νίκος Παππάς, αν και ο 28χρονος γκαρντ, στη συγκεκριμένη ομάδα, περισσότερη ώρα θα παίρνει στο «τρία» μαζί με τον Νίκο Χατζηβρέττα.

Στη γραμμή των ψηλών υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες οπότε πρέπει να προσέχουν πολύ όσον αφορά τα... φάουλ! Φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Νίκου Φιλίπππου, ο οποίος με τη σειρά του είχε βρεθεί στο Eurobasket του 1987 ωστόσο ήταν ο μεγάλος άτυχος αφού είχε τραυματιστεί στο δεύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να δει το υπόλοιπο τουρνουά από τον πάγκο. Βέβαια με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιήθηκε περισσότερο ο Αργύρης Καμπούρης. Η συνέχεια; Γνωστή! Τελευταίος παίκτης της 12άδας ο Νίκος Τσαγκόπουλος, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο Περιστέρι και ο οποίος ήταν από τους τελευταίους που είχαν «κοπεί» από τον Κώστα Πολίτη για το «χρυσό» Eurobasket πριν από 31 χρόνια. Στην επιλογή της ομάδας θα μπορούσε να «χωρέσει» και ο Νίκος Μπάρλος, ο οποίος είναι ο 13ος παίκτης σε περίπτωση που... τραυματιστεί κάποιος!

 

Τελευταία Νέα