MundoBasket 2023, Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία: All in για... πρόκριση η Εθνική

Δημήτρης Οικονόμου
Ρογκαβόπουλος Λαρεντζάκης
Η Ελλάδα παίζει τα... ρέστα της για πρόκριση στη δεύτερη φάση του MundoBasket και για να πάρει το εισιτήριο των «16» καλείται να επικρατήσει της Νέας Ζηλανδίας. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Η πιο μεγάλη ώρα του MundoBasket 2023 μέχρι την επόμενη για την Εθνική. Απέναντι στη Νέα Ζηλανδία η Ελλάδα θα αναζητήσει τη νίκη για να πάρει την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου ήδη περιμένουν οι ΗΠΑ, μαζί με το Μαυροβούνιο και τη Λιθουανία.

Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία τίθενται αντιμέτωπες στη Mall of Asia Arena (30/8 - 15:40, live στο Gazzetta) με φόντο ένα εισιτήριο για τη φάση των «16». Ο νικητής προχωράει, ο ηττημένος πηγαίνει για να αγωνιστεί μεταξύ 17ης και 32ης θέσης. Η Εθνική προφανώς και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον αρχικό της στόχο, πριν καν έρθει στη Μανίλα. Την πρόκριση δηλαδή στη δεύτερη φάση του MundoBasket.

Βέβαια από τον αρχικό σχεδιασμό άλλαξαν αρκετά. Ακόμα και τις ημέρες που η ομάδα βρίσκεται στις Φιλιππίνες, μετράει την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου αλλά και τον τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος έχει τεθεί οριστικά εκτός, ενώ ο δεύτερος θα κάνει την υπέρβαση και θα παίξει κανονικά στον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία.

Η ομάδα το απόγευμα της Τρίτης (29/8) προτίμησε να μην κάνει κάποια σκληρή προπόνηση, με μερικούς από τους διεθνείς να βγαίνουν απλώς για… ξεμούδιασμα με ορισμένα σουτ. Ένα ακόμα shootaround περιλαμβάνει το πρωί στη Μανίλα και μετά τα πάντα για το σπουδαίο συναπάντημα με τους Νεοζηλανδούς.

Θυμίζουμε πως αμφότερες οι ομάδες επικράτησαν της Ιορδανίας και ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς, ψάχνοντας πλέον τη νίκη που θα τους φέρει στο… χρυσό ρεκόρ (2-1). Οι ομάδες μεταφέρουν όλα τους τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση στη δεύτερη και έτσι ο όμιλος που έχει σχεδιαστεί, βρίσκει τη Λιθουανία στο 3-0, εκεί που αναμένεται εκτός θαύματος να φτάσουν και οι ΗΠΑ, ενώ το Μαυροβούνιο έχει 2-1.

Η Κατάταξη - Group C

  1. ΗΠΑ 2-0
  2. Ελλάδα 1-1
  3. Νέα Ζηλανδία 1-1
  4. Ιορδανία 0-2

Επόμενοι αγώνες

30/8

  • ΗΠΑ - Ιορδανία (11:40)
  • Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία (15:40)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: INTIME