Κίνα - Πολωνία 76-79

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κίνα - Πολωνία 76-79
Η Πολωνία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Κινέζων και νίκησε στην παράταση με 76-79 κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η Πολωνία νίκησε στην παράταση την Κίνα με 76-79 εκμεταλλευόμενη δύο τραγικές επαναφορές από την πλαϊνή γραμμή των παικτών της οικοδέσποινας. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Πολωνοί κατέκτησαν την κορυφή ομίλου.

Οι οικοδεσπότες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό το παιχνίδι και με πρωταγωνιστές τους Γκου και Γι προηγήθηκαν με 20-11 (7'). Η Πολωνία βελτίωσε την άμυνά της ενώ ο Πονίτκα ήταν αυτός που τράβηξε την ομάδα στην επίθεση κι έτσι αρκετά γρήγορα μείωσαν σε 27-22 (14'). Μάλιστα με καλάθι του Σλότερ πήγαν και στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ (35-39).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Κίνα προσπαθούσε να βρει τρόπο να προσπεράσει στο σκορ, ωστόσο ο Πονίτκα συνέχιζε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα (48-52, 27').

Η αντίδραση των Ασιατών έφερε αποτέλεσμα όταν και προσπέρασαν με 63-61 στο 36' χάρη σε τρίποντο του Ζάο. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι το τέλος του με τον Γι και τον Σλότερ να ευστοχούν (69-67, 39').

Οι γηπεδούχοι είχαν τη νίκη στα χέρια τους, ωστόσο μία λανθασμένη πάσα και 1/2 βολές του Πονίτκα έστειλαν τον αγώνα στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο πρωταγωνίστησαν κούραση και αστοχία και με σκορ με την Κίνα να κάνει νέα κακή επαναφορά και τους Πολωνούς να μένουν ψύχραιμοι στις βολές που ακολούθησαν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Πολωνία εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια των Κινέζων σε κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης και φάνηκε ψύχραιμη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ματέουζ Πονίτκα ήταν απολαυστικός έχοντας 25 πόντους, 9 ριμπάουντ ,3 ασίστ, 3 λάθη και 4 κοψίματα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Έι Τζέι Σλότερ βοήθησε πολύ με 22 πόντους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σουν δεν βοήθησε αφού είχε 1/6 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 70-69 ο Ζάο έβαλε 2/2 βολές, ο Σλότερ τον μιμήθηκε για το 72-71. Η Κίνα έκανε κακή επαναφορά, ο Πονίτκα έκλεψε και κέρδισε φάουλ πριν προλάβει να καρφώσει.

Ο κορυφαίος των Πολωνών με 1/2 βολές οδήγησε το ματς στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Με το σκορ ισόπαλο στους 76 πόντους ύστερα από τρίποντο του Σουν, σκόραρε ο Κούλιγκ για το 76-78. Στην τελευταία επίθεση των Κινέζων υπήρξε νέα κακή επαναφορά η οποία έκρινε και τη νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κλέψιμο του Πονίτκα στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έσωσε την Πολωνία από την ήττα.

Το νικητήριο καλάθι του Κούλιγκ και η δεύτερη κακή επαναφορά των Κινέζων που έκριναν το αποτέλεσμα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Κίνα τις δύο κακές επαναφορές και τις τραγικές επιλογές στην παράταση. Η Πολωνία τα 5/23 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 35-39, 54-57, 72-72 (παρ.) 76-79