Βέσελι: Δεν θα ενισχύσει την Τσεχία στο Παγκόσμιο

Βέσελι: Δεν θα ενισχύσει την Τσεχία στο Παγκόσμιο

Κάτια Πετροπούλου
Βέσελι: Δεν θα ενισχύσει την Τσεχία στο Παγκόσμιο
Ο Γιαν Βέσελι δεν θα φορέσει την φανέλα της εθνικής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, λόγω του τραυματισμού του.

Το όνομα του 29χρονου φόργουορντ της Φενέρ ήταν στην προεπιλογή της Τσεχίας για το World Cup 2019, αλλά ο ίδιος δεν θα πάρει μέρος στην μεγάλη διοργάνωση.

Την είδηση έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ της Τσεχίας, με τον ίδιο να αναφέρει:

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να γίνει καλά το τραυματισμένο μου γόνατο, ώστε να βγάλω τη σεζόν μέχρι το τέλος της. Με ταλαιπωρεί από τον Ιανουάριο (επιδεινώθηκε τον Μάιο) και είμαι ακόμα ανήσυχος με αυτό.

Δεν θα μπορέσω να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο. Ανυπομονούσα για το Παγκόσμιο, αλλά δυστυχώς λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να ενισχύσω την εθνική. Είχαμε μεγάλη επιτυχία στα προκριματικά. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Δεν είμαι σε θέση να πω ότι μπορώ να σφίξω τα δόντια και να παίξω μαζί με αυτό. Έτσι έπραξα στο δεύτερο μέρος της σεζόν και δεν ήταν λύση αυτή. Έχω μεγάλη καριέρα ακόμα μπροστά μου. Πρέπει να το κοιτάξω για το μέλλον.

Τώρα είμαι στο Βελιγράδι και αναρρώνω. Προπονούμαι κάνοντας βασικές ασκήσεις. Δεν έχω παίξει ή τρέξει από το Final 4. Προσπαθώ να επανέλθω στο 100%».

Θυμίζουμε ότι η Τσεχία έχει κληρωθεί στον Όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται η Εθνική μας στη β' φάση εφ' όσον προκριθεί, μαζί με ΗΠΑ, Τουρκία, Ιαπωνία (προκρίνονται δύο), οπότε είναι πιθανός αντίπαλος στο κρίσιμο ματς που οδηγεί στα προημιτελικά.

Ο Βέσελι δεν είχε αγωνιστεί ούτε στο Eurobsket 2017, για προσωπικούς λόγους (παντρεύτηκε τότε), αλλά και για λόγους ξεκούρασης.