Εθνική ομάδα: Κώστας in, Κώστας out!

Εθνική ομάδα: Κώστας in, Κώστας out!

Εθνική ομάδα: Κώστας in, Κώστας out!
Το gazzetta.gr μπαίνει στο μυαλό του ομοσπονδιακού προπονητή και επιχειρεί να εξηγήσει τις δύο «εκπλήξεις», την απουσία του Κουφού και την παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο, που έκρυβε η ανακοίνωση 18 διεθνών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή των 18 παικτών που θα βρεθούν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και σε αυτή υπάρχουν δύο ονόματα που... κάνουν εντύπωση. Το ένα με την απουσία του και το άλλο με την παρουσία του. Ο Κώστας Κουφός δεν βρίσκεται στην προεπιλογή, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι σε αυτήν και μαζί με τα δύο του αδέλφια θα ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία. Το gazzetta.gr επιχειρεί να εξηγήσει πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός με τον team manager Κώστα Κώτση, άρχισαν το ταξίδι τους στην Αμερική από το Σακραμέντο μόνο και μόνο για να καταστήσουν σαφές πόσο υπολογίζουν τον Κουφό. Ο τότε σέντερ των Κινγκς, δήλωσε πρόθυμος να παίξει με την Εθνική ομάδα αυτό το καλοκαίρι, θεωρώντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε και αρχίζει η προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» θα έχει είτε ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «βασιλιάδες» (τον ήθελαν πολύ ο Ντίβατς και ο Στογιάκοβιτς), είτε θα έχει βρει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα.

Η αποχώρηση του Γιέργκερ που δεν τον ήθελε ήταν αρχικά καλός οιωνός, ωστόσο η πρόσληψη του Λιουκ Ουόλτον, φαίνεται ότι έφερε τον οργανισμό της Καλιφόρνια μπροστά σε άλλες προτεραιότητες κι άφησαν πίσω του θέμα του 31χρονου βετεράνου με τα 11 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ. Την ίδια ώρα καμία από τις υπόλοιπες ομάδες που επέδειξαν ένα φιλολογικό ενδιαφέρον δεν ήταν διατεθειμένη να συζητήσει ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 5 εκατομμύρια δολάρια που αξίωνε ο Έλληνοαμερικανός ψηλός, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το μέλλον του free agent να φαντάζει ομιχλώδες. Τουλάχιστον με βάση την κινητικότητα που επικρατεί στο ΝΒΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, ο Κώστας Κουφός ήταν άφαντος. Δεν απαντούσε, ούτε επέστρεψε τις κλήσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου, που εν τω μεταξύ - έχοντας και δεύτερες σκέψεις σχετικά με τα σχήματα και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στην θέση "5" - αποφάσισε να τον αφήσει εκτός.

Η έκπληξη του προσκλητηρίου αφορούσε σε έναν άλλο Αμερικανοθρεμμένο Κώστα, τον μικρότερο αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αγωνίζεται στους Ντάλας Μάβερικς. Ο 21χρονος power-forward που είδε για πρώτη φορά το όνομά του στις κλήσεις της Εθνικής ανδρών και θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για μία θέση στην 12άδα, κρίθηκε ότι πρέπει πλέον να αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο παίκτη, που στο μέλλον μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο φορώντας το εθνόσημο στο στήθος. Η αρχική σκέψη του 53χρονου τεχνικού ήταν να τον καλέσει απλά στους 24 και όχι στους 18 για την προετοιμασία, ωστόσο, όπως ο ίδιος δήλωσε και στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ, η προώθησή του μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει τόσο στην ομάδα, όσο και στον ίδιο τον παίκτη.