Μπιέλιτσα: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ»

Μπιέλιτσα: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ»

Gazzetta team
Μπιέλιτσα: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ»
Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έκανε δηλώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και τόνισε πως η Σερβία είναι η καλύτερη ομάδα μετά την Team USA.

Μεγάλες φιλοδοξίες για τη Σερβία έχει ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ενόψει Παγκοσμίοπυ Κυπέλλου της Κίνας, αφού δήλωσε πως η χώρα του είναι η 2η καλύυτερη ομάδα πίσω από τις ΗΠΑ.

«Μπορώ να πω αυτό με μεγάλη τιμή: Φαίνεται ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Και δεν είναι ότι αν δεν πάρουμε μετάλλιο θα έρθει η καταστραφή. Οχι! Απλά λέω ότι στα χαρτιά φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα να πούμε ότι θα κατεβάσουμε την καλύτερη εθνική ομάδα. Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν για να έρθει η επιτυχία, αλλά δε θέλω να εμβαθύνω περισσότερο αυτή τη στιγμή. Είμαι απλά χαρούμενος που αποτελέσω μέρος αυτής της εθνικής ομάδας και επιτέλους θα απολαύσω το παιχνίδι. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Ανυπομονώ να παίξω για τη Σερβία και να είμαι αυτός που μπορώ να είμαι.

Είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνο όταν παίζω με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Οταν παίζεις στο ΝΒΑ πρέπει να καταλάβεις ότι είναι business, αλλά στην Εθνική ομάδα το μπάσκετ είναι μία αγνή απόλαυση και δε μπορεί να συγκριθεί με το ΝΒΑ. Πραγματικά ανυπομονώ, όπως και όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Εχουμε σπουδαία ομάδα και πιστεύω ότι αυτή η γενιά δικαιούται ένα χρυσό μετάλλιο σε κάποια από τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό πριν από δύο χρόνια και δεν είναι το γνωστό κλισέ, όταν λέω ότι θέλω να είμαι υγιής, να τελειώσω τη σεζόν επιτυχημένα και μετά να δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει το καλοκαίρι», ήταν τα λόγια του στο glasamerike.

Aπό την πλευρά του ο Μπάγκνταν Μπογκντάνοβιτς είπε: «Εχουμε χτίσει ένα στάτους με την Εθνική ομάδα με το πέρασμα των χρόνων και ελπίζω ότι θα παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Αν εχουμε την ευκαιρία θα διεκδικήσουμε και τον τίτλο, για να πετύχουμε κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα… Γιατί όχι; Είχαμε τόσες επιτυχίες, ήταν θαυμάσια, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τα χάλκινα μετάλλια».