Μπουρούσης: «Η ομάδα που έχω αγαπήσει είναι η Εθνική»! (pics)

Μπουρούσης: «Η ομάδα που έχω αγαπήσει είναι η Εθνική»! (pics)

bet365

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Μπουρούσης έκλεισε την α' περίοδο των εκλεκτών προσκεκλημένων του NBA Basketball School Camp που διεξήχθη στο Deree – The American College of Greece για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο διεθνής σέντερ αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρέσβη του ΝΒΑ στην Ευρώπη, Ευθύμη Ρεντζιά κι έδωσε το παρόν στην προπόνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Γιώργο Παπαγιάννη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Νίκολα Μιλουτίνοφ και παρακολουθώντας τους 150 αθλητές ηλικίας 6-15 ετών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου που πραγματοποιείται στο NBA Basketball School Camp. Εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις τους.

«Τι ωραία που είστε εδώ! Μακάρι να ερχόμουν κάθε μέρα να κάναμε προπόνηση! Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας και βλέπω να δουλεύετε σκληρά ώστε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας στο μέλλον. Ξέρετε πως έβλεπα τον Ευθύμη να παίζει μπάσκετ όταν ήμουν μικρός; Πλέον είναι μεγάλη μου χαρά που είναι φίλος μου, όπως επίσης χαίρομαι πραγματικά που βρίσκεται στο NBA Basketball School Camp και βοηθάει με την εμπειρία του. Να είστε πάντα γεροί, να ακούτε τους προπονητές σας, να αγαπάτε αυτό που κάνετε, να μην απογοητεύεστε στις δυσκολίες και να παλεύετε πάντα για το καλύτερο» ήταν το μήνυμα του Γιάννη Μπουρούση στους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στο Camp.

Ακολούθως, ρωτήθηκε για την αγαπημένη ομάδα του και ξεκαθάρισε πως «η ομάδα που έχω παίξει κι έχω αγαπήσει είναι η Εθνική»! Στη συνέχεια, μάλιστα πρόσθεσε αστειευόμενος: «Πάντως, όταν τελειώσω το μπάσκετ σε δυο χρόνια, θα σας απαντήσω (γέλια)». Όσον αφορά τον επόμενο μεγάλο στόχο του, ο Μπουρούσης τόνισε: «Να πάνε όλα καλά με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο. Είναι κάτι που θέλουμε πολύ να πετύχουμε! Η Εθνική είναι πάνω από όλα, είναι μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα της και όσοι το κάνουν, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Ο 36χρονος σέντερ ρωτήθηκε για το αν έχει ζήσει την καλύτερη εμπειρία στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό κι ανέφερε: «Έχω ζήσει πολλά πράγματα και στις δυο ομάδες. Έχω κερδίσει τίτλους, έχω χάσει αγώνες, έχω ζήσει έντονες στιγμές και σίγουρα έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι».

Από την πλευρά του, o Ευθύμης Ρεντζιάς έκανε τον απολογισμό της α' περιόδου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν μια πλήρης εβδομάδα, από κάθε άποψη. Υπήρξε τρομερός ενθουσιασμός από τα παιδιά που συμμετείχαν στο camp, τους προπονητές που εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμα και τους εκλεκτούς καλεσμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους! Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι το NBA Basketball School Camp Greece δεν επικεντρώνεται μόνο σε όσα συμβαίνουν εντός παρκέ αλλά δίνει βάση σε αξίες όπως ο σεβασμός στον συμπαίκτη και τον αντίπαλο. Έπειτα από την περσινή, αναγνωριστική διαδικασία, φέτος προσπαθήσαμε και πετύχαμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα.

Συνεχίζουμε με στόχο να βελτιωνόμαστε προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους νεαρούς αθλητές ενώ ακολουθεί ο β' κύκλος (1-5/7). Θέλω επίσης να σταθώ στην εκπληκτική δουλειά που έγινε από τους συνεργάτες μου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα κι έξω από το γήπεδο. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους καλεσμένους μας. Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιάννης Μπουρούσης ήλθαν στο camp και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, δίνοντας το ερέθισμα στα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν».

 

NBA Τελευταία Νέα