Μπακς: Γιάνναρος... λαμπρός τους οδηγεί! (vids)

Μπακς: Γιάνναρος... λαμπρός τους οδηγεί! (vids)

bet365

Οι Μπακς με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» την σειρά με τους Σέλτικς και ο βασικός λόγος που το έκαναν αυτό είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είναι κάτι φανταστικό. Ήρθαμε αποφασισμένοι κι έτοιμοι, δεν πήραμε το ματς στα χαλαρά και κάναμε τη δουλειά μας. Αμυνθήκαμε καλά, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και τελειώσαμε τη σειρά. Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι, δεν ήμασταν οι εαυτοί μας. Στη συνέχεια εμφανιστήκαμε με διαφορετική προσέγγιση, με ένστικτο δολοφόνου και πήραμε τέσσερις νίκες».

Το Game 1 των Μπακς με τους Σέλτικς ήταν μια καταστροφή... Οι Κέλτες διάβασαν εξαιρετικά τον αντίπαλο τους, πήγαν στο Μιλγουόκι, σταμάτησαν τον Γιάννη και έκαναν εύκολο το 1-0 ανοίγοντας στόματα και δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς να τους υποτιμήσουν και να μιλήσουν για εκείνους, λέγοντας τους τελειωμένους.

Τα «Ελάφια» όμως δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν πριν από 6 χρόνια, όταν πήραν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ντραφτ. Έχουν πλέον ηγέτη τον πιθανότατα MVP της κανονικής διάρκειας και έναν άνθρωπο που έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής. Έναν γεννημένο νικητή, που το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι να τα παρατήσει ή να νιώσει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γύρω του την ομάδα και τους συμπαίκτες που θέλει, τους αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία, αλλά μέσα στο παρκέ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και εκείνος που αναλαμβάνει τις ευθύνες και στα θετικά και στα αρνητικά. Είναι εκείνος που θα ψάξουν όλοι στα δύσκολα και αν βρει τρόπο να αποκωδικοποιήσει την αντίπαλη άμυνα, που συνήθως είναι προσαρμοσμένη πάνω του, είναι αδύνατον να τον σταματήσουν.

Ο «Greek Freak» μπορεί να είναι περήφανος για εκείνον και την ομάδα του, αφού κατάφερε να οδηγήσει το Μιλγούκι σε Τελικούς της Ανατολής, μετά από 18 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2001, όταν και αντιμετώπισαν τους Σίξερς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει μυθική σεζόν έχοντας career high σε πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, σε ποσοστό ευστοχίας, είναι υποψήφιος για MVP, είχε με την ομάδα του το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ενώ την έκανε την πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους Τελικούς.

Στα 9 παιχνίδια που έχουν παίξει μέχρι τώρα τα «Ελάφια» στα playoffs με Πίστονς και Σέλτικς μετρά 27.4 πόντους, με 52.6% ευστοχία, 11.3 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ, 1.6 μπλοκ και 1.2 κλεψίματα, έχοντας χάσει μόλις μια φορά με την ομάδα του στο Game 1 με τους Κέλτες. Άπειρο μελάνι έχει χυθεί για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πολλά έχουν ειπωθεί και τα αξίζει όλα ένας προς ένας. Ο δικός μας Γιάννης πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ, οδηγεί την ομάδα του στους Τελικούς και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι γι' αυτό.

Για την ώρα το gazzetta.gr σας θυμίζει τις μοναδικές εμφανίσεις μέχρι εδώ και αναμένουμε την συνέχεια...

 

NBA Τελευταία Νέα