Ο Κόμπι στα 34 του... (vids)

Νίκος Καρφής
Ο Κόμπι στα 34 του... (vids)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν θα παίξει στην postseason για πρώτη φορά μετά το 2005, την ώρα που ο Κόμπι Μπράιαντ στην ίδια ηλικία έβαζε τους Λέικερς στα playoffs, ενώ έπαιζε με κομμένο αχίλλειο για να τους βοηθήσει.

Οι Λέικερς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απέτυχαν παταγωδώς φέτος, αφού οι Λέικερς έχουν μείνει εκτός playoffs.

Πριν λίγο καιρό ο Βασιλιάς είχε δηλώσει πως «οι τελικοί του 2016 με έκαναν τον καλύτερο όλων των εποχών». Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, παραμονή πρωτοχρονιάς φιλοξενήθηκε στο ESPN και τα όσα είπε ενόχλησαν πολλούς, σχετικά με το ποιος είναι ο GOAT (η πλειοψηφία ψηφίζει... δαγκωτό Τζόρνταν). Δηλαδή για το ποιος αξίζει στον τίτλο του καλύτερου όλων των εποχών.

Στις 6 Μαρτίου, ο ΛεΜπρόν ανέβηκε στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τεράστιο Τζόρνταν και πλέον κυνηγά τον Κόμπι Μπράιαντ που είναι 3ος στη λίστα. Kαι τώρα που είπαμε για «Black Mamba» καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι έκανε στα 34 του ο άνθρωπος που έφερε 5 πρωταθλήματα στους Λέικερς.

Στα 34 του ο ΛεΜπρόν θα δει από τον καναπέ του σπιτιού του τα playoffs. Aπό την άλλη στα 34 του ο Κόμπι συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπουν στην postseason oι λιμνάνθρωποι, χαρίζοντας μας μια από τις δυνατότερες στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ. Με κομμένο αχίλλειο τένοντα λοιπόν έπαιξε κόντρα στους Ουόριορς, έμεινε στο παρκέ και ευστόχησε σε 2 βολές. Κατέθεσε για άλλη μια φορά την ψυχή του για την ομάδα που λάτρεψε.. Στο ματς αυτό έβαλε 34 πόντους! Φυσικά ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να παίξει στα playoffs, με τους Λέικερς να σκουπίζονται στον 1ο γύρο από του Σπερς.

Ο Black Mamba τελείωσε τη σεζόν έχοντας:

  • 78 ματς στην regular season (45-37 ρεκόρ)
  • 27.3 πόντους (τρίτος σκόρερ στο ΝΒΑ εκείνη τη σεζόν πίσω από Καρμέλο και Ντουράντ)
  • 5.6 ριμπάουντ
  • 6 ασίστ
  • 0.3 κοψίματα
  • 1.4 κλεψίματα
  • Μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ για 11η φορά στην καριέρα του

Στα 34 του ο Κόμπι είχε πάρει 5 πρωταθλήματα, 2 βραβεία MVP των τελικών και μία φορά αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ. Είχε παίξει σε 15 All Star Game, παίρνοντας 4 βραβεία MVP. Στον αντίποδα ο ΛεΜπρόν μετρά 3 πρωταθλήματα, 4 βραβεία MVP, 3 φορές πολυτιμότερος στους τελικούς, σε 15 περιπτώσεις έπαιξε σε All Star Game, ενώ πήρε και 3 βραβεία MVP στην γιορτή των κορυφαίων της λίγκας. Δύο τεράστιοι παίκτες που θα μνημονεύονται για όσα χρόνια και αν περάσουν. Σίγουρα λείπουν σε όλους οι κόντρες τους εντός παρκέ.

Δείτε τι έκανε ο Μάικλ Τζόρνταν στα 34 του

Kαι επειδή εκείνη τη σεζόν ο Κόμπι μας δικαιολόγησε πολλές φορές τον ορισμό του clutch, τα παρακάτω video θα σας πείσουν. Στα δύσκολα ο Μπράιαντ πάντα... καθάριζε για τους Λέικερς.

 

NBA Τελευταία Νέα