Coach Kobe and the Mambas! (pics & vid)

Coach Kobe and the Mambas! (pics & vid)

bet365

Στην μετά μπάσκετ εποχή, ο Κόμπι Μπράιαντ έχει καταπιαστεί με πολλά πράγματα. Ένα από αυτά, είναι να δημιουργήσει τα επόμενα «αστέρια» του γυναικείου NCAA!

Ο πάλαι ποτέ σταρ του ΝΒΑ και των Λέικερς έχει ακόμα λίγο... χώρο για μπάσκετ στη ζωή του, αφού βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο παρκέ, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο στην ομάδα τη δική του και της κόρης του, Τζιάνα, τις «Mambas».

Ο «Black Mamba» προπονεί τις 12χρονες παίκτριες, οι οποίες συμμετέχουν στην Amateur Athletic Union (Ερασιτεχνική Αθλητική Ένωση), πέντε φορές την εβδομάδα και προσπαθεί να τις μάθει τα στοιχεία εκείνα που θα τις ξεχωρίσουν στο μπάσκετ και να τις περάσει την νοοτροπία του «Mamba Mentality».

Ο coach Kobe και οι «The Mambas» (ντυμένες στα χρώματα που εκπροσωπούν το «Mamba Mentality») φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του «SLAM Magazine», ενώ ο 40χρονος πρώην παίκτης μίλησε για το νέο του ρόλο.

Ο δημοσιογράφος του «SLAM» που βρέθηκε εκεί, ανέφερε πως η προπόνηση των κοριτσιών είχε ακυρωθεί το βράδυ της φωτογράφισης, κάτι που τα έκανε χαρούμενα. Ο Μπράιαντ, όμως, αποφάσισε να αλλάξει τα πλάνα και ρώτησε τον φωτογράφο πόση ώρα απέμενε, καθώς είχε στην διάθεσή του το γυμναστήριο για τις επόμενες δύο ώρες και αποφάσισε τελικά να κάνει την προπόνηση.

Αφού τελείωσαν γρήγορα την δουλειά τους και τα «κλικς» βγήκαν, ο Tsvi Twersky επεσήμανε στο άρθρο του: «Επικεντρώθηκαν στην ικανότητα να τελειώνουν φάσεις κοντά στο καλάθι, συν το πως να χειρίζονται την μπάλα. Τουλάχιστον δύο φορές, ο Κόμπι τα σταμάτησε όλα, για να δείξει την λεπτομέρεια σε όλη την ομάδα, όσον αφορά το χειρισμό της μπάλας και τους χώρους στο γήπεδο. Από όταν άρχισε η προπόνηση, ήταν προφανές πως ο Κόμπι ήταν πολύ σοβαρός στη διδασκαλία του και τα κορίτσια ήταν εξίσου σοβαρά για να μάθουν».

«Έπρεπε να μας δείτε πριν από έξι μήνες. Τα κορίτσια σημειώνουν θεαματική πρόοδο. Περιμένετε να μας δείτε σε έξι χρόνια!», σχολίασε ο Κόμπι, αναφερόμενος στην εποχή που οι παίκτριές του θα πηγαίνουν πια Κολλέγιο και θα έχουν κατανοήσει όλα όσα θέλει. «Είναι μόλις 12. Πρέπει να έχεις υπομονή και να τις αφήσεις να βελτιωθούν. Προπονούμαστε εδώ και περίπου 10 μήνες. Όταν αρχίσαμε, με το ζόρι μπορούσαν να σουτάρουν ή να ντριμπλάρουν. Είναι πολύ καλύτερες από τότε», είπε στο βιντεάκι που γυρίστηκε.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ο Κόμπι δουλεύει την ομάδα του με γνώμονα το μέλλον και τόνισε για τα επόμενα έξι χρόνια: «Έχω ένα σχέδιο για κάθε χρόνο για εκείνες. Θα προσθέτουμε διάφορα στοιχεία σε κάθε πλάνο από αυτά που έχω ήδη βγάλει».

 

NBA Τελευταία Νέα