Τώρα είναι που δεν χάνει με τίποτε το MVP!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Τώρα είναι που δεν χάνει με τίποτε το MVP!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας είδε τον εξωγήινο Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγγίζει το βραβείο του MVP και να είναι ο καλύτερος παίκτης στο 68ο All Star Game κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα με γλυκόπικρη γεύση!

Το τέλος ενός ταξιδιού είναι πάντα ελαφρώς μελαγχολικό, έστω κι αν οι στιγμές που ζούμε, οι εμπειρίες που αποκομίζουμε και οι αναμνήσεις που κουβαλάμε, θα μας συντροφεύουν για μια ζωή!

Πόσω μάλλον όταν στο ενεργητικό ενός δημοσιογράφου καταγράφεται η κάλυψη της μεγαλύτερης μπασκετικής γιορτής στον πλανήτη, που συνδυάζεται με την εκτυφλωτική λάμψη ενός Έλληνα παίκτη, που διαφημίζει σχεδόν καθημερινά την χώρα μας και έχει αναχθεί στον μεγαλύτερο πρεσβευτή της εκτός των συνόρων.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο ξενοδοχείο και αρχίζοντας την «μεταφορά» των σκέψεων στο πληκτρολόγιο, η αλήθεια είναι ότι η γεύση με την οποία ετοιμάζομαι να πακετάρω, είναι γλυκόπικρη.

Από τη μία είναι η προσμονή της επιστροφής στους δικούς μου ανθρώπους μετά από δύο εβδομάδες και η πληρότητα των εικόνων και του περιεχομένου που χαρακτήρισε μία ακόμη μεγάλη αποστολή του gazzetta.gr (με την ευγενική υποστήριξη του Sustenium που κράτησε σε εξαιρετική κατάσταση για δύο γεμάτες εβδομάδες), από την άλλη όμως, σου μένει το απωθημένο του ενός θριάμβου, που ήταν δίπλα, ήταν εκεί, ήταν μία ανάσα, αλλά ένας ξαφνικός «ανεμοστρόβιλος» τριπόντων, τον πήρε και τον σήκωσε!

Κάπως έτσι εξελίχθηκε το «κυρίως πιάτο» του 68ου All Star Game, η αυλαία του οποίου έπεσε και το «αφεντικό» των Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν έδωσε – αυτή κι αν είναι σύμπτωση – τη σκυτάλη στο αγαπημένο του Σικάγο και τους Μπουλς, που θα διοργανώσουν το event το 2020.

Από το τζάμπολ μέχρι και λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο “man of the match”! Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 3,5 λεπτά αγώνα, είχε 12 πόντους με 6/6 σουτ, στη λήξη της 1ης περιόδου είχε φτάσει τους 16, ενώ στην ανάπαυλα, πήγε στ’ αποδυτήρια όντας πρώτος σκόρερ με 20, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Η ίδια κατάσταση και στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Γιάννης εδώ, ο Giannis εκεί, ο Αντετοκούνμπο MVP! Ήταν ξεκάθαρο ότι το πράγμα πήγαινε προς τα ‘κει με μαθηματική ακρίβεια. Στο ανώτατό της σημείο, η διαφορά έφτασε το +20 (109-89) και παρέμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα μέχρι και τα μέσα της περιόδου, όταν η Team LeBron σκόραρε εννέα σερί τρίποντα (9/14) και με ένα σερί 13-33, πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο ματς (131-132)!

Σε μόλις 20 από τα 36 λεπτά των τριών πρώτων περιόδων, ο “Greek Freak” είχε σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ (30π.), φτάνοντας τους 31 πόντους. Ο «τυφώνας» των τριπόντων, όμως, δεν έλεγε να σταματήσει. Οι superstars πλέον είχαν πάρει «φωτιά» και με τέτοιο ρυθμό ό,τι και να πέταγαν, απ’ όσο μακριά και να ήταν, έπεφτε μέσα στο διχτάκι!

Ο Ντουράντ αφηνίασε (31π. & 7ρ. με 6/9 τριπ.) και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι «έκλεψε» το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ο Κλέι Τόμπσον και ο Λίλαρντ βοήθησαν σημαντικά και στα κρίσιμα, έβαλαν πλάτη, τόσο ο Ίρβινγκ, όσο και ο ΛεΜπρόν, η ομάδα του οποίου αναδείχτηκε νικήτρια (164-178) για 2η σερί χρονιά.

Ο Γιάννης έκανε ό,τι μπορούσε (38π., 11ρ. & 5ας. με 17/23 σουτ) και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι άξιζε να… ανέβει στο βάθρο! Μέχρι και δύο τρίποντα έβαλε… Γι’ αυτό και η ξαφνική ανατροπή του άφησε κι εκείνου μία ελαφριά πίκρα.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, διαχειρίστηκε κάτι περισσότερο από άψογα την όλη κατάσταση. Χαιρέτησε τους πάντες μετά το ματς, συνεχάρη τον KD, χαιρέτησε φίλους κι έβγαλε φωτογραφίες στο παρκέ και στην αίθουσα Τύπου, ανέβασε στο podium τα δύο αδέρφια του (τον Κώστα και τον Άλεξ) για να τα βάλει στο κλίμα! Family comes first (σ.σ.: πρώτα απ’ όλα η οικογένεια), άλλωστε! Και ελληνικά μίλησε και τον Θανάση μνημόνευσε και το σύνθημα για το υπόλοιπο της σεζόν έδωσε: φοβού τους Μπακς και πείσμα φέροντες!

Στα έξι χρόνια του στο ΝΒΑ, έχει μάθει καλύτερα από τον καθένα να χρησιμοποιεί τις ήττες για να βελτιώνεται και να γίνεται πιο δυνατός πνευματικά κι αθλητικά! Κι αυτό άλλωστε είναι απολύτως ξεκάθαρο μαζί του. Για να φτάσει τους Μπακς στην κορυφή της κατάταξης και πολλά ματς χρειάστηκε να χάσει και πολλά βράδια άγρυπνος να μείνει. Μην τον φοβάστε, λοιπόν, τα καλύτερα έρχονται.

Αν υπάρχει κάποιος, που – στο πίσω μέρος του μυαλού του – δεν πολυστενοχωρήθηκε για την απώλεια της νίκης και του MVP για τον 24χρονο Έλληνα άσο, αυτός ίσως και να είναι ο προπονητής του, Μάικ Μπουντενχόλτζερ. Ο coach των «ελαφιών» ξέρει καλά ότι όταν ο Αντετοκούνμπο χάνει κάτι πολύτιμο στο τσακ, τότε πεισμώνει, στρώνεται στην δουλειά και παίζει καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά.

Στα 25 παιχνίδια που απομένουν για την λήξη της κανονικής περιόδου, την υγεία του να έχει και ετοιμαστείτε για μπασκετικά… όργια! Τώρα είναι που δεν χάνει με τίποτε τον τίτλο του MVP. Προσδεθείτε γιατί μέχρι το Πάσχα θα έχει πολλή πλάκα!

Για να κλείσουμε και να κοιμηθούμε και λιγάκι, η αλήθεια είναι άθελά του, ο Κάρι (κατά κύριο λόγο) «πούλησε» τον Γιάννη με την εκνευριστική του αστοχία από μακριά. Κι αν η σκαστή πάσα του Στεφ – που πήγε στα ύψη – και το «άρρωστο» κάρφωμα της βραδιάς που έκανε τον Έλληνα άσο να μοιάζει με εξωγήινο, έδειξε αρχικά ότι ο δύο φορές MVP των Ουόριορς ήταν έτοιμος για μεγάλα πράγματα, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη…

Ο 3 φορές πρωταθλητής τα έσπασε έξω από τα 7,25 (4/17 τριπ.), ενώ μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς ( άγγιξαν το ναδίρ με συνολικά 6/34! Στην αίθουσα Τύπου δήλωσε ότι πέρασε απόλαυσε στο έπακρο την επιστροφή στα παιδικά λημέρια του, με μοναδική παραφωνία την ήττα και στην αστοχία.

Όσο για τον εφετινό MVP, ο Ντουράντ δεν μπορούσε να μην εκθειάσει τον τονίζοντας ότι είναι στο Top 3-Top 5 του κόσμου, με τρομακτικά περιθώρια βελτίωσης. Και είναι μόνο 24 ετών. Και έχει μέσο όρο 28 πόντους σε 3 συμμετοχές σε All Star Game. Και όλοι μιλούν γι’ αυτόν, ενώ τα καλύτερα έρχονται…

Στη ζωή, άλλωστε, το καλό είναι ταξιδεύεις, να περνάς καλά και να γεμίζεις εμπειρίες για να ανεβαίνεις επίπεδα! Και ο Γιάννης τα πήγε υπέροχα και στην Βόρεια Καρολίνα, ανεξάρτητα με το ίσως να άξιζε το κάτι παραπάνω… Θα έρθει κι αυτό, όμως! Αργά ή γρήγορα…

Εις το επανιδείν Σάρλοτ! Ευχαριστούμε κύριε Μάικλ Τζόρνταν… Όλα ήταν πανέμορφα. Τα ξαναλέμε σε καναδύο μήνες στα playoffs. Στο Μιλγουόκι, η άνοιξη είναι ωραία..,.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!