Οι Celtics θα φτάσουν στον τελικό

Shake n' Bake Shake n' Bake
Οι Celtics θα φτάσουν στον τελικό

bet365

Ο τίτλος μπορεί να είναι προβοκατόρικος γιατί η Ανατολή έχει πολύ ισχυρό top 5 με τους Raptors, τους Bucks, τους 76ers, τους Pacers και τους Celtics αλλά η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι αυτή είναι η πιθανότερη κατάληξη. Ίσως επειδή είναι η ομάδα μου; Θεωρώ πως όχι. Let me explain.

Όταν μία ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη regular για να προετοιμαστεί για τον Απρίλιο, πρέπει αυτή να είναι η προτεραιότητα της σε κάθε της επιλογή. Πολλές ομάδες δεν έχουν αυτήν την ευχέρεια. Στη Δύση π.χ. οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να ρισκάρουν ήττες γιατί μπορεί να μείνουν εκτός playoffs και ο Απρίλιος να είναι για αυτές το ξεκίνημα των διακοπών. Οι Celtics έχουν αυτήν την ευχέρεια.

Όσοι είδατε τα παιχνίδια της preseason, μπορεί να προσέξατε σε πόσο καλή φόρμα ήταν ο Terry Rozier. Αν η προτεραιότητα του Stevens ήταν να κερδίσει περισσότερα παιχνίδια τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ο Gordon Hayward δεν θα είχε τον χρόνο συμμετοχής που είχε. Επειδή, όμως, ο στόχος είναι στα playoffs ο Hayward να έχει πολύ ενεργό ρόλο στο παιχνίδι των Celtics, η regular πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως η προετοιμασία του για να ξαναβρεί τα πατήματα, την εκρηκτικότητα και τον ρυθμό του μετά τον τραυματισμό που είχε.

Και ο Hayward επιστρέφει. Πριν λίγες μέρες οι Celtics έπαιξαν τη Minnesota και ο Hayward σκόραρε 35 πόντους με μόλις 18 σουτ και 5 assists.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, το τελευταίο των Celtics, ο Hayward έκανε σχεδόν triple double με 16 πόντους, 11 rebounds και 8 assists. Το υψηλό του playmaking και το σουτ του που μπορεί να παρέχει spacing ανεβάζει τη Βοστόνη επίπεδο σε βαθμό που οι περισσότεροι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί γιατί δεν γινόταν να επιστρέψει αμέσως ως ο παλιός του εαυτός.

Αν ο στόχος ήταν οι Celtics να κερδίσουν παιχνίδια τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, τότε ο Stevens θα μπορούσε να σφίξει το rotation του. Ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά ανά παιχνίδι στους Celtics είναι ο Kyrie (32,3). Σε όλο το NBA ο Kyrie σε λεπτά είναι 48ος. Ο Stevens και θα έχει φρέσκα σώματα στα playoffs και δεν θα έχει χαλαλίσει λόγω απραξίας παίκτες που μπορεί να του χρειαστούν.

Για τους Celtics αυτό που έχει σημασία είναι μέχρι τα playoffs να τσεκάρουν όλα τα κουτάκια. Αν δείτε το παιχνίδι των μικρών που έπρεπε να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς ρόλους (Tatum, Brown, Rozier) θα δείτε ότι γίνεται όλο και καλύτερο. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Jaylen Brown που ξεκίνησε τη χρονιά άσχημα. Από τις 19 Νοεμβρίου και μετά οι αριθμοί του σε σχέση με τους αριθμούς του στην εκπληκτική του πορεία στα playoffs του 2018 είναι παραπλήσιοι.

Αν δείτε το rotation του Stevens, θα καταλάβετε ότι το να βρει τα καλύτερα του σχήματα είναι πιο σημαντικό από το να κολλήσει σε ένα που φαίνεται να δουλεύει. Οι παίκτες έχουν την, όχι και τόσο συνηθισμένη, σωστή συνείδηση ότι δεν έχει σημασία αν είσαι βασικός ή όχι. Σημασία έχει να συνεισφέρεις σε έναν μεγαλύτερο σκοπό κάνοντας τα λεπτά που αγωνίζεσαι, όσα και όποτε κι αν είναι αυτά, να μετράνε.

Το ταβάνι θα καθοριστεί από την υγεία τους. Σε αυτήν τη φάση κάθε μικροτραυματισμός κρατάει τους παίκτες έξω για όσο χρόνο χρειάζεται. Άλλα η υγεία του roster τον Απρίλιο χρειάζεται και τύχη. Αυτήν τη στιγμή είναι έξω ο Baynes. Αν ο Αυστραλός τύχει π.χ. να είναι έξω στα playoffs που περιμένει ο Γιάννης και ο Embiid, η άμυνα μέσα στη ρακέτα δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όλοι οι παίκτες έχουν τον ρόλο τους και όσο περισσότερα από τα εργαλεία του έχει ο Stevens, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσει στον στόχο του. Αν, όμως, όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, οι Celtics έχουν περισσότερο ταλέντο από όλα τα rosters της Ανατολής και τουλάχιστον ισάξιο προπονητή να τους οδηγήσει.

Αυτό, όμως, που με κάνει περισσότερο να παραμένω πολύ αισιόδοξος είναι ότι αυτοί οι παίκτες ΚΑΙ έχουν πολύ ξεχωριστούς χαρακτήρες ΚΑΙ γουστάρουν πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Το λέω, λοιπόν, για άλλη μια φορά, όσο ακόμα είναι πέμπτοι στην Ανατολή, οι υγιείς Celtics φέτος είναι ισχυροί contenders και θα το αποδείξουν.

Δομήνικος

Shake n' Bake Social Media

facebook | twitter | instagram

Shake n' Bake Podcast

spotify | itunes | mixloud

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Shake n' Bake
Shake n' Bake

Το Shake n' Bake είναι ένα ελληνικό μπασκετικό podcast που βρίσκεται φέτος στην τέταρτη season του. Μία δημιουργία του Δομήνικου και του Μάνου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Μία εκπομπή από δύο φίλους του αθλήματος, με έμφαση στον μαγικό κόσμο του NBA. Από τη δημιουργία του και έπειτα έχει εξελιχθεί σε μία μπασκετική κοινότητα που μετράει χιλιάδες μέλη στα social media.

Ο Μάνος έχει σπουδάσει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι. Είναι Chicago Bulls και... Ολυμπιακός!

Ο Δομήνικος έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στην Πάντειο και στην Αγγλία ενώ τώρα παράλληλα με την εργασία του σπουδάζει σκηνοθεσία. Είναι Boston Celtics και... Παναθηναϊκός!