Shake n' Bake: NBA advanced statistics

Shake n' Bake Shake n' Bake
Shake n' Bake: NBA advanced statistics

bet365

Όσο καλύτερα ξέρεις να παίζεις κιθάρα, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσεις τον Jimi Hendrix. Όσο καλύτερα γνωρίζεις την ιστορία του σινεμά, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσεις το Citizen Kane. Και το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Όσο καλύτερα ξέρεις τη στρατηγική του μποξ, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσεις τον Muhammad Ali. Σε αυτόν τον κανόνα το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αν σας λέγαμε ότι η πεντάδα JJ Barea, Danny Green, Sabonis, Siakam & Harrell παίζει καλύτερα από το 95% των παικτών στη φετινή season θα μας πιστεύατε;

Τα τελευταία χρόνια το NBA μας έχει εισάγει στον κόσμο των advanced statistics. Τα "προχωρημένα στατιστικά" πάνε ένα βήμα παρακάτω τα traditional statistics που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια (πόντοι, rebounds, assists κ.ο.κ.).

Σήμερα υπάρχουν ουκ ολίγα sites που δίνουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες τους να μελετήσουν αυτά τα στατιστικά. Το επίσημο site του NBA είναι ένα από αυτά.

Στο νέο podcast μας, λοιπόν, μιλάμε για την απόδοση των φετινών ομάδων και των παικτών του NBA με βάση αυτά τα στατιστικά. Γιατί δεν είναι το ίδιο να παίρνεις 5 rebounds σε 5 λεπτά και το ίδιο να τα παίρνεις σε 20. Γιατί δεν σουτάρεις εξίσου καλά με κάποιον που έχει το ίδιο ποσοστό αλλά βάζει πιο πολλά τρίποντα.

Γιατί δεν έχεις το ίδιο αποδοτική επίθεση αν βάζεις 110 πόντους σε 100 κατοχές και το ίδιο αν τους βάζεις σε 120. Γιατί κάπως πρέπει να δίνουμε με αποδείξεις credit στους καλούς αμυντικούς. Γι' αυτούς τους λόγους και κυρίως, όπως γράψαμε στην εισαγωγή, για να μπορέσετε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το μπάσκετ, πατήστε το play και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς!

Ακούστε το podcast από όποιο streaming app σας βολεύει. Εδώ για το spotify. Εδώ για το itunes. Ή μέσα από τον player του mixcloud:

Shake n' Bake Social Media: Facebook | twitter | instagram

Shake n' Bake Podcast: spotify | itunes | mixloud

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Shake n' Bake
Shake n' Bake

Το Shake n' Bake είναι ένα ελληνικό μπασκετικό podcast που βρίσκεται φέτος στην τέταρτη season του. Μία δημιουργία του Δομήνικου και του Μάνου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Μία εκπομπή από δύο φίλους του αθλήματος, με έμφαση στον μαγικό κόσμο του NBA. Από τη δημιουργία του και έπειτα έχει εξελιχθεί σε μία μπασκετική κοινότητα που μετράει χιλιάδες μέλη στα social media.

Ο Μάνος έχει σπουδάσει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι. Είναι Chicago Bulls και... Ολυμπιακός!

Ο Δομήνικος έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στην Πάντειο και στην Αγγλία ενώ τώρα παράλληλα με την εργασία του σπουδάζει σκηνοθεσία. Είναι Boston Celtics και... Παναθηναϊκός!