Shake n' Bake goes... gazzetta!

Βασίλης Παπανδρέου Βασίλης Παπανδρέου
Shake n' Bake goes... gazzetta!

bet365

Το "Shake n' Bake", το καλύτερο ελληνικό podcast για το ΝΒΑ, έρχεται στο gazzetta γιατί... αποφασίσαμε ότι 40 αναρτήσεις ημερησίως για το ΝΒΑ δεν είναι αρκετές και θέλουμε να τις κάνουμε 41!

Τι είναι το Shake n' Bake λοιπόν, που κάνει «πρεμιέρα*» απόψε το βράδυ;

Πριν διαβάσετε το κείμενο - καλωσόρισμα του Δομήνικου και του Μάνου, των ανθρώπων πίσω από το Shake n' Bake, θα σας πούμε πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς αυτήν την «προσθήκη» στο ρόστερ του gazzetta.
Το ΝΒΑ είναι -κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον- το πιο "fun to watch" αθλητικό «προϊόν» στη γη, μακράν του 2ου.
Έχει ήρωες, έχει κόντρες, έχει στιγμές, έχει ιστορίες, έχει ίντριγκα, έχει «δράση» επί 12 μήνες και πάνω απ' όλα έχει.. πλάκα!
Αυτό είναι το «κλειδί». Να έχει πλάκα! Το Shake n' Bake έχει «πιάσει» τη συνταγή και της δίνει και καταλαβαίνει. Ωραία posts, έξυπνες ατάκες, ενδιαφέροντα στατιστικά και πάνω απ' όλα podcasts που τα ακούς και περνάς ευχάριστα 1,5 ώρα. Πώς ήταν το "Champagne and Campaign" του Τζέιλεν και του Τζακόμπι; Καμία σχέση, αλλά ήθελα να το γράψω!
Πάμε πάλι στο Shake n' Bake. Όρεξη να έχετε να ακούτε για ΝΒΑ, γιατί τα podcasts που βγαίνουν στον αέρα το βράδυ της Δευτέρας έχουν τον «ατελείωτο». Εκατό και βάλε λεπτά «παραληρήματος» για κάθε πιθανή και -κυρίως- απίθανη πτυχή του ΝΒΑ, me focus σε όσα συμβαίνουν εντός και εκτός παρκέ.
Κυρίως όμως, αναφέρονται στα τεκταινόμενα γύρω από το ΝΒΑ, με τρόπο τέτοιο που σε κάνει να λες συχνά: Να, για αυτό έκανα like σε αυτήν τη σελίδα!
Στο gazzetta από την άλλη, έχουμε πολύ ΝΒΑ. Πάρα πολύ!
Έχουμε 35-40 ειδήσεις (ματς, επικαιρότητα, virals, αφιερώματα, ρετρό και λοιπές «ομορφιές») την ημέρα και θεωρούμε ότι -και- στον συγκεκριμένο τομέα κάνουμε καλή δουλειά.
Αυτό βέβαια, δεν μας εμποδίζει να προσφέρουμε κάτι «φρέσκο» στους αναγνώστες μας, με μια συνεργασία, όπως αυτή που «εγκαινιάζουμε» σήμερα με το Shake n' Bake. Γιατί οι ωραίες ιδέες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο νόημα όταν μπορείς να τις «μοιράζεσαι» με περισσότερο κόσμο.
Αυτά για την ώρα (πρώτη φορά τόσο συνοπτικός και ολιγόλογος στη ζωή μου) και τώρα ο λόγος στον Μάνο και τον Δομήνικο, που -όσοι δεν τους γνωρίζετε- μπορείτε να τους ακούσετε για πρώτη φορά, σήμερα στις 23:00!

Το Shake n' Bake στην ομάδα του gazzetta!

Shake n' Bake: Behind the back crossover κίνηση που πρώτος έκανε ο Jamal Crawford.

Shake n' Bake: Η ατάκα των Will Ferrell και John C. Reilly στην κωμωδία Talladega Nights.

Όταν ψάχναμε τον Μάρτιο του 2016 όνομα για την εκπομπή μας, μόλις σκεφτήκαμε το Shake n' Bake ξέραμε αμέσως ότι αυτό ήταν το σωστό. Γιατί ταίριαζε γάντι με αυτό που είμαστε. Δύο φίλοι που έχουν τρέλα με το NBA, που ξέρουν πού να εστιάσουν για να αναδείξουν την ομορφιά του μπάσκετ και που ξέρουν ότι το άθλημα είναι η αφορμή. Η αφορμή για να κάνουν μία μεγάλη παρέα να χαμογελάσει, να περάσει ωραία, να σκεφτεί και να συζητήσει. Η δημιουργία μίας νέας κουλτούρας στην ενασχόληση με τον αθλητισμό. Μίας κουλτούρας που καταλαβαίνει ότι είναι απλά διασκέδαση και αφορμή για να ομορφαίνουμε τις ζωές μας και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Πάμε, όμως, ένα step back. Ποιοι είμαστε; Είμαστε δύο!

Ο Μάνος έχει σπουδάσει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι. Είναι Chicago Bulls! Είναι Ολυμπιακός!

Ο Δομήνικος έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στην Πάντειο και στην Αγγλία ενώ τώρα παράλληλα με την εργασία του σπουδάζει σκηνοθεσία. Είναι Boston Celtics! Είναι Παναθηναϊκός!

Τι παρατηρούμε από την παραπάνω παράγραφο; Δεν είμαστε αθλητικοί δημοσιογράφοι. Το podcast το κάνουν δύο άνθρωποι που είναι fans του μπάσκετ και του NBA. Δεν έχουμε τη γνώση παικτών και προπονητών, δεν έχουμε το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, έχουμε όμως τον «ενθουσιασμό» να συζητήσουμε στον αέρα τα πάντα γύρω από το μπάσκετ, όπως κάνουμε αμέτρητες φορές με την παρέα μας, και να δημιουργήσουμε μία μεγαλύτερη παρέα μαζί με σας.

Τι άλλο παρατηρούμε; Δεν μας «ενοχλεί» να ξέρετε τι ομάδες υποστηρίζουμε. Γιατί δεν είναι κακό! Γιατί δεν σημαίνει ότι έτσι χάνουμε την αντικειμενικότητα μας. Αυτή είναι η κουλτούρα που θέλουμε να μοιραστούμε. Ο Δομήνικος θα πανηγυρίζει για τους Celtics και ο Μάνος για τους Bulls (κάποια στιγμή που αυτό θα είναι εφικτό τέλος πάντων...) και αυτό δεν αφαιρεί καθόλου από την ικανότητα μας να έχουμε μία ανεξάρτητη γνώμη για ό,τι συμβαίνει, καλό ή κακό, γύρω από τις ομάδες μας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Πέρα από τις δουλειές μας και τις σπουδές μας, ο Μάνος για χρόνια έγραφε για το μπάσκετ και ήταν από τους πρώτους που παρουσίασε advanced statistics στο Ελληνικό διαδίκτυο. Ο Δομήνικος έγραφε για χρόνια κείμενα λογοτεχνικά, κωμικά σενάρια παρέα με τους κολλητούς, σκηνοθετούσε και μόνταρε βίντεο. Όλα αυτά συμβάλλουν στις δεξιότητες με τις οποίες τώρα καλούμαστε να αναδείξουμε τη δική μας ματιά στον μαγικό κόσμο του NBA.

Τι θα σας προσφέρει, λοιπόν, το Shake n' Bake;

- Κάθε Δευτέρα στις 23.00 θα είμαστε ζωντανά και μέσω της σελίδας του gazzetta στο facebook θα μπορείτε να μας ακούτε. Οι εκπομπές στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι για το NBA. Κάποιες φορές θα μιλήσουμε και για την Euroleague ή την Εθνική γιατί, όπως σας είπαμε, είμαστε από την πλευρά των φίλων του αθλήματος, οπότε η επιλογή γίνεται ανάλογα με το πιο θέμα μας ενθουσιάζει κάθε εβδομάδα. Το θέμα κάθε εκπομπής θα γίνεται γνωστό από τη Δευτέρα το πρωί.

- Την Τρίτη θα ανεβαίνει στο site του gazzetta το podcast ηχογραφημένο. Θα μπορείτε να το ακούτε από οποιοδήποτε streaming app σας βολεύει (spotify, itunes, mixcloud).

- Εκτός από το podcast, θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε αρθρογραφία μας μέσα από το site του gazzetta.

- Η σελίδα του gazzetta στο facebook θα μοιράζεται αναρτήσεις που κάνουμε στη σελίδα μας.

Αυτά προς το παρόν!

Τη Δευτέρα δεν κάνουμε πρεμιέρα*. Θα είναι μάλιστα η 11η εκπομπή της τέταρτης season μας. Θα είναι, όμως, για πολλούς από εσάς η πρώτη γνωριμία μαζί μας.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, με στόχο να γίνουμε μία μεγάλη παρέα, που με αφορμή το μπάσκετ και το ΝΒΑ, θα χαμογελάσει, θα εμπνευστεί και θα νιώσει την αξία μίας ωραίας δικτυακής «κοινότητας».

Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που γινόμαστε μέλη της παρέας του gazzetta. Σε όσους μας άκουγαν αυτά τα χρόνια και διαβάζουν τώρα το κείμενο, δεν θα φτάναμε εδώ χωρίς εσάς.

Σε όσους μας γνωρίζουν μέσα από αυτό το κείμενο, καλώς ήρθατε στο Shake n' Bake. Ας δούμε παρέα το μπάσκετ όπως... πρέπει. Ως ένα παιχνίδι!

Και όπως όταν μαζευόμαστε σε ένα σπίτι για έναν αγώνα. Σημασία δεν έχει το ματς, σημασία έχει ότι είμαστε παρέα!

Μάνος - Δομήνικος

Shake n' Bake Social Media

facebook | twitter | instagram

Shake n' Bake Podcast

spotify | itunes | mixloud

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Παπανδρέου
Βασίλης Παπανδρέου